reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

a dziekuje, powiem Ci ze troszke lepiej, staram sie myslec pozytywnie bo co mi innego pozostało. Z niecierpliwoscia czekam na upragnione wakacje nad morzem razem z R i moim kochanym Synkiem. Wierze ze beda takie jakie sobie zaplanowałam.

A Tobie zycze duuzo siły i ze powtorze za Toba, masz nas wirtualne bo wirtualne ale zawsze kumpele i mozesz sie wygadac!!!!buziaki przesyłam :elvis::elvis::elvis:
bravo!!! :tak:

u mnie wczorajszy dzien byl jak z ksiazki gombrowicza! chcialabym zapomniec jak najszybciej!:no: zaczal sie zle i skonczyl jeszcze gorzej:-( chetnie sie bym wygadala ale jakos tak na otwartym nie mam odwagi (w zadnym wypadku nie rozumiejcie tego ze was nekam o dostep do zmknietego). wiec nie bede pisala nic. dzis jest nastepny dzien wiec sobie mowie ze trzeba wykuc z niego cos pozytywnego! glowa do gory i do roboty!

reklama
Mam pytanko do mam chłopaków: czy odciągacie jeszcze napletek? Maćkowi zbiera się tam taki serek i żeby to wyczyścić to trzeba dość porządnie odciagnąć. Nie wiem, czy dobrze robię czy nie? W sumie to niedługo wybieram się do lekarza na BILANS DWULATKA :szok::szok: to może się wypytwam co i jak.

Mam pytanko do mam chłopaków: czy odciągacie jeszcze napletek? Maćkowi zbiera się tam taki serek i żeby to wyczyścić to trzeba dość porządnie odciagnąć. Nie wiem, czy dobrze robię czy nie? W sumie to niedługo wybieram się do lekarza na BILANS DWULATKA :szok::szok: to może się wypytwam co i jak.

klaudus ja odciagam czasem, jak myje Kube to wtedy myjemy siuraka, ale az tak bardzo nie.....w tek kwestii zawsze pytam sie R, wkoncu ma cos takiego u siebie wiec wie co i jak, podono te bakterie z tego serka sa dobre i nic nie robia maluszkowi.
Jesli sie martwisz to poszukaj czegos w necie albo zapytaj lekarza

a własnie, kiedy ma byc ten bilans dwolatka??? i czy dostaje sie na to jakies wezwanie albo co???

Dobra dziewczyny ja tak szybciutko, bo siedze w świeżo pomalowanym pokoju i nie chcę się nawdychac.

Zacznę od tego, ze mimo pogody i kiespkiego poczatku dnia(bo musiałam powtórzyć test na obciązenie glukoza, a takie sniadanie to same wiecie, ze z nóg zwala:eek::wściekła/y:) dalje było super, bo był basenik.
Tym razem ruszlismy zwartą ekipą razem z Mateuszem, który poprostu piszczał w wodzie ze szczęścia:tak::tak::-D:-D

A teraz do rzeczy:
Dziewczyny mój R. od godziny ma wykształecenie wyzsze jupppppppiiiiiiiiiiiiiiii
:rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::-):-):-):-):-):-):-):-):rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:

No to rewelacja!!I Od nas też prosze uścisnąc dłoń dla R.:tak::tak::tak:GRATULACJE!!!!

Aniu, gratulacje dla Ciebie i dla łosia :-) W pewnym sensie, o ile pamiętam, to jest to tak naprawde Twój tytuł? Już kolejny, prawda? ;-):-p
Hihih wyszło szydło z worka:-p

No ale mysle, ze z tego powodu oblewanie tytułu było zdecydowanie bogatsze:-p:rofl2:;-):tak:

a tylko gwoli wyjaśnienia -dopiero licencjat,choc mam nadzieje ze kiedys bedzie mgr...ale juz z mniejszym moim udziałem :-p
Zobaczymy czy dasz radę wytrzymac tak bez udzielenia pomocy:-p;-):tak::rofl2:

klaudus ja odciagam czasem, jak myje Kube to wtedy myjemy siuraka, ale az tak bardzo nie.....w tek kwestii zawsze pytam sie R, wkoncu ma cos takiego u siebie wiec wie co i jak, podono te bakterie z tego serka sa dobre i nic nie robia maluszkowi.
Jesli sie martwisz to poszukaj czegos w necie albo zapytaj lekarza

a własnie, kiedy ma byc ten bilans dwolatka??? i czy dostaje sie na to jakies wezwanie albo co???

Nam o bilansie powiedziano, ze mamy przyjśc, jak Mati był ostatnio szczepiony.Wkleili do kisązeczki zdrowia karteczkę-przypominajeczkę;-) i tyle.

No własnie Mati już dwulatek, a my jeszcze na bilansie nie bylismy, ale...wybieramy się w przyszłym tygodniu, może nawet w poniedziałek.

A z napletkiem dałam sobie spokój.
Wczesniej coś tam nieregularnie, delikatnie robiłam, ale kiedyś poprosiłam pediate aby luknęła na skarby mego syna:-p i dowiedziłam sie , ze nie jest źle i bez problemu napletek mu zejdzie wtedy kiedy przyjdzie na to pora.:tak:

A teraz idę bo mi tu zimno przez te otwarte okna..
PA!!!

Ja się przyznam szczerze, że prawie wcale naplętka nie odciągam, bo jeśłi już to zrobie to Dawid drętwieje, chyba nie wie co cię dzieje, ale nie zbiera mu się serowata wydzielina, alebo jeszcze jej nie zauważyłam:confused: pamiętam,że zanim sie urodził, to naczytałam się,że nie powinno się malutkim chłopcom odciągać naplętka i nie robiłam tego, ale gdy byliśmy na badaniu bioderek, to lekarz z pretensjami na mnie naskoczył, dlaczego tego nie robię, że tą część ciała, także należy po odciągnięciu naplętka umyć:happy2: Noi dośc długo faktycznie odciągałam i myłam. Ale teraz zapomniałam o tym i jakoś wszystko w porządku z jego siusiorem:-)
Co do bilansu dwulatka, to dowiedziałam sie przy ostatnim szczepieniu,że teraz to nas czeka, ale pewnie żagnego zawiadomienia nie dostaniemy;-) Dawid urodził sie 28 lipca, czyli w sierpniu napewno się wybierzemy:tak:

elfik czuje sie dzisiaj gwiazda :happy2::happy2::happy2:
hehe gwiazdą najjaśniejszą bo właśnie przegadałam dobre 40 minut z moim hiszpańskim mężulem :-):-):-) U Niego wszystko ok wiec i u mnie wszystko ok :tak:

Hmm , moje dziecko nie ma co prawda siusiaczka ;-):-p ale akurat jestem w temacie wiec moze troszke Cie Klaudia uspokoje.
Jak pewnie wiesz mam koleżanke -sąsiadke , która ma synka Tobiaszka w wieku naszych maluchów i u niego wlasnie wystapił ostatni taki serek a nawet mała kuleczka jakby narośl i byli u pediatry i wszystko ok. Ten serek to taka ochronna bariera przed bakteriami, u kobiet tez sie coś takiego zbiera ( choc niekoniecznie u małych dziewczynek) i jest to jak najbardziej normalne, nie trzeba tego szorowac specjalnie po prostu normalnie dbac o higiene i wsjo :tak:

Kochana nie trzeba żadnego skierowania,
jak Kubasek skończy 2 latka to idziesz do pediatry do częsci dzieci zdrowych( o ile takowa istnieje) i dajesz małego wymierzyc, zwarzyć, pooglądać- oto cały bilans :tak:
chodzi o sprawdzenie czy wszystko ok i czy dziecko dobrze sie rozwija. Sprawdza sie to w przełomowych momentach rozwojowych takich jak 2 i 5 rok życia dziecka :-)

Cześć Maja :elvis: Musisz do nas częściej zaglądać i koniecznie pisz jak Laurunia - elfik nam doniosła że masz anioła, i wszystkie Ci zazdrościmy grzeczniutkiego bobasa :-p:tak::tak::tak:

i w dodatku z anielskim głosem!!!!!!!!! :-p:-p:-p
Ponieważ moja wtrącajaca sie do lipcówek siostra ;-) nie raczyła odpowiedziec ja sobie pozwalam napisac,ze Laura jest aniołkiem grzecznym, głośno piszczącym ( nowa umiejętność) wiecznie uśmiechnietym i ukochanym :-):tak:
To pisze ja zakochana ciocia i dodaje dwie najnowsze fotki Łałki( tak mówi Weronika i teraz juz wszyscy bo sie przyjeło):-)
1. zachwyt nad ciasteczkiem
2. w ramionach dziadka ( mój tata)

Joasiu gratuluje drugiego suwaczka i trzymam kciuki żeby to co on przedstawia sie spełnilo i było udane :tak::-p:-) w 100% :elvis:

reklama
Do góry