reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

no, nie ważne. szukam butów, prosze o radę (wątek o modzie :-D:-D)
Obuwie%20Szydlowski51177619238.jpg

co Wy na to?

Superaśki, naprawdę! :-p
zalapalam taki kryzys maly w zwiazku z sytuacja tutaj:-( dzis troszke humor lepszy ale problem zostal ten sam i tzreba go jakos rozwiazac, a ja nie mam zielonego pojecia jak:no: jutro przyjedzie kolezanka to mi zrobi pranie mozgu, mam nadzieje. najgorsze ze kazdy kto mi udziela rad mowi co innego wiec ja glupiej po malutku:eek::dry:

Trzymam kciuki za jutrzejsze pranie mózgu, obfitujące w pozytywne efekty :tak:;-):-)

reklama
a odnosnie butow, to ja wlasnie wydalam 70 euro!!!!!!!!!:wściekła/y: na sandaly!:wściekła/y: geox!!!!:wściekła/y:i jeszcze mi sie tak srednio podobaja:wściekła/y: gamoto kierato(to niecenzurale slowo po grecku:angry:)
ale co zrobic? tu jest blisko 40 stopni, ja przez 10 godzin jestem na nogach i robie tysiac kilometrow. a te ktore nosze nika mam juz trzy lata i ledwo zipia:-( potrzebuje cos dobrej jakosci i uniwersalnego.

hejo
dzieki, imprezka sie udała :tak: hi hi fajne jest takie stadko maluchów porozumiewające sie w swoim własnym języku :-D

Planujecie wakacje, u nas te plany poszły w las w związku z wyjazdem Grzesia
Musi nam z Weronika wystarczyć nasz mały ogródek i kilka jednodniowych wycieczek np do Palmiarni (Elen ;-))
jak wszystko sie dobrze ułozy to może wybiore sie z mała na tydzien nad morze ale to dopiero we wrześniu :tak:

czasem mnie strasznie irytuje ta wysepka gdzie mieszkam. jest taka trandy, fashion jazzy i cool ze nie maja normalnych sklepow! :no:same armani, furstenbergi, tommy, soho, earl jeans, diesel itd. przez co ceny sa horendalne! co ja bym dala zeby tu reserved, h&m, zare itd zobaczyc. rok temu polamalam okulary przeciwsloneczne. bez tego tu nie da wyrobic. po tygodniu mialam alergie jak tylko wychodzilam na zewnatrz i poczatki zapalenia spojowek. poszlam do trzech optykow kupic cos z filtrami uv i co? wyobrazcie sobie ze nie ma innych marek niz armani, gucci, chanel, dior itd. ceny startuja od 150euro! do 500euro!!!!:wściekła/y: przyparta do muru nie mialam wyjscia! stanelo na cavallim za bagatela 240euro(oczywiscie to cena dla turystow. ja jako mieszkaniec tej elitarnej wyspy dostalam cene normalna +znizke i zaplacilam160euro!!! patrzac od strony zarobkow ze bylo to 1,5 dnia mojej pracy to jeszcze do zniesienia ale jak sobie pomysle ile to jest na zlotowki to mnie krew zalewa!:baffled::eek:)

Elen butki fajowe, bardzo mi sie podobaja i od razu mówie,że podziwiam Cie za noszenie takich wysokich obcasów

co do żłobka to niestety w tej sytuacji popieram Twojego M.

ja też uważam ,że zabrane Julki na tym etapie ze żłobka byłoby niekonsekwencją.
poczekałabym jeszcze np do końca tego tygodnia :tak:
A jesli chodzi o konkretne stwierdzenie czy jest to bunt czy brak gotowości do usamodzielnienia sie ze strony Julki to dam Ci jak zwykle jedną rade- wsłuchaj sie w siebie :tak:, przemyśl na spokojnie wszystko i na pewno podejmiesz dobra decyzje.
Ty sama najlepiej znasz swoje dziecko wiec w ostateczności postąpisz słusznie- ja w Ciebie wierze :tak:i....
Trzymam kciuki :elvis::elvis::elvis:

Olivia, to pewnie na zakupy zjerzdzasz do polski ;-)
a zebys wiedziala!!!:tak: zawsze jest szalenstwo zakupowe w pl! to nie jest tak ze mnie nie stac na te okulary czy na ciuchy tutaj ale uwazam za bezsensowne i lekkie przegiecie kupowanie jeansow earl jeans za 250 euro sztuka!:no:
owszem skusilam sie kilka razy i kupilam np buty od armaniego(ale na przecenie 80% i dalam 50 euro) czy kieckie od gucciego(tez na przecenie) ale przeciez caly czas tak nie mozna!
a najbardziej mnie smieszy jak sie ciagle zachwycaja wlasnie moimi ciuchami z reserved! najpierw jest zdziwienie ze to z polski, potem jest zdziwienie jeszcze wieksze jak podaje cene:-D

reklama
Do góry