Joaska
Lipcowe mamy '05
cześć
Asiu - jak nie przestaniesz gadac o tych basenach, opalaniach, laskach i wylegiwaniu się, to Cięęęęęę......... :unibrow:
dobra juz nic nie mowie!!!!!!
hihihih
do pozniej baby
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
cześć
Asiu - jak nie przestaniesz gadac o tych basenach, opalaniach, laskach i wylegiwaniu się, to Cięęęęęę......... :unibrow:
ja też, bo siedze w pracy do 19-tej...cześć
Wiki, ale Ci zazdroszcze, ja juz tez marzę o urlopie, a narazie kumpel z pracy na L4 i musze chodzić do pracy co drugi dzień po 12 godzin...juz mam jakis kryzys, bo jak zawsze chodziłam do pracy sie zrelaksowac, to teraz juz mam tego przesyt i wszystkiego dosyc...na dodatek łos marudzi, że wiecznie mnie nie ma, a remont w pełni...Witam:-)
Ja już prawie spakowana jutro piękna plaża, słoneczko, ach już nie mogę się doczekać:-)
Ale stresa mam
nie mam ostatnio czasu na BB, bo muszę sprawy pozałatwiać, jeszcze trochę rzeczy pokupić , ogarnąć dom
Witam:-)
Ja już prawie spakowana jutro piękna plaża, słoneczko, ach już nie mogę się doczekać:-)
Ale stresa mam
nie mam ostatnio czasu na BB, bo muszę sprawy pozałatwiać, jeszcze trochę rzeczy pokupić , ogarnąć dom
Nenius, mi się tak złożyło, że poród sam się zaczął, choć mialam planowaną cc. Pojechalam do szpitala i musialam czekac 8 godzin zanim zebrala się ekipa i zrobila zabieg. Przez te 8 godzin mialam skurcze, ktore w pewnym momencie były bolesne. Akurat w moim przypadku ze wzgledu na miednicowe ułożenie akcja rozwijała się bardzo wolno, w ogóle nie robilo się rozwarcie, więc mogłam sobie te kilka godzin poczekac.
A zalety takiej opcji:
- maluch byl w pelni dojrzaly
- macica sie napięła, a podobno wtedy lepiej i bezpieczniej się tnie (lekarz mowil, ze gdyby akcja sama sie nie zaczela, to w tym szpitalu byl zwyczaj wywolywania porodu na kilka godzin, wlasnie zeby zwiększyc napięcie macicy)
- dzieki naturalnemu rozpoczeciu akcji ustawila mi się gospodarka hormonalna - dla organizmu cc nie bylo szokiem, nie mialam depresji poporodowej i od razu pojawiła się full laktacja
ja sobie chwalę, że wyszło tak jak wyszło
cześć
niech żyją upały
Olivia, zgadza się Naprawdę uwaznie nas czytałaś skoro pamiętasz takie detale ;-)
No to do roboty i czekamy na jakies wieści ;-)Ale teraz to już wszystko pozapominałam i chcę kolejnego dzidziusia :-)
No to do roboty i czekamy na jakies wieści ;-)