reklama
nenius
Przyjaciółki 2008
Hej!
Idę dziś na wizyte kontrolną do gina.Zobaczymy czy dowiem się czegoś nowego o dzidzi
to daj znać koniecznie co i jak!!!
nenius
Przyjaciółki 2008
Ja Darii śpiewam i trzymam za rączkę dopóki nie zaśnie. Co do czasu trwania zasypiania to różnie to bywa od 5 minut do bo ja wiem? 30-40...
nenius
Przyjaciółki 2008
Coś mi się zdaje, że Dasarii dawno nie było... I nie tylko jej :-(
gazelaczek
*** Wariatka tańczy ***
Hej!
Gazelko to Ty tak jak ja.
Tylko cc wchodzi w rachube, choć u mnie z okulistycznych powodów i tak nie ma innej drogi.
W każdym bądź razie ostatnio ginka powiedziała, ze będziemy czekać na bóle i wtedy zrobi mi cc.
Brunetko, to fajna opcja, żeby poczekać, aż porod zacznie sie naturalnie i dopiery wtedy ciąć. Mi się tak udalo za pierwszym razem. A tak z ciekawości, to Ty obok wskazań chcesz po prostu cc z wyboru? Bo ja wskazań nie mam, tzn. w obecnej sytuacji podobno wskazaniem może być przejście przez jedno cc.
Powodzenia na wizycie
Iwon
Lipcowe Mamy '05
Coś mi się zdaje, że Dasarii dawno nie było... I nie tylko jej :-(
Nie ma się czemu dziwić. Pogoda nie zachęca do siedzenia w domu. Tylko my, kobiety pracujące mamy ograniczone możliwości i siłą rzeczy łatwiejszy i częstszy dostęp do kompa ;-) Sama chętnie zabrałabym teraz rodzinkę nad jakąś wodę albo do lasku mmmmmm
Joaska
Lipcowe mamy '05
Nie ma się czemu dziwić. Pogoda nie zachęca do siedzenia w domu. Tylko my, kobiety pracujące mamy ograniczone możliwości i siłą rzeczy łatwiejszy i częstszy dostęp do kompa ;-) Sama chętnie zabrałabym teraz rodzinkę nad jakąś wodę albo do lasku mmmmmm
apropo własnie wrocilismy z basenu, było super, Kuba szalał w wodzie a ja sie smazyłam cudownie na słoneczku
teraz kapiel i obiad, wracam za troszke!!!
nenius
Przyjaciółki 2008
Brunetko, to fajna opcja, żeby poczekać, aż porod zacznie sie naturalnie i dopiery wtedy ciąć. Mi się tak udalo za pierwszym razem. A tak z ciekawości, to Ty obok wskazań chcesz po prostu cc z wyboru? Bo ja wskazań nie mam, tzn. w obecnej sytuacji podobno wskazaniem może być przejście przez jedno cc.
Powodzenia na wizycie
Hmm a ja tak nie do końca jestem przekonana czy fajna. Z jednej strony tak bo wiadomo przynajniej, że maluszek jest już na 100% gotowy do wyjścia ;-) ale z drugiej... po co "nadaremnie" się nacierpieć
nenius
Przyjaciółki 2008
Dobra, jade do moich rodziców na obiadek :-) Pa babeczki!
reklama
gazelaczek
*** Wariatka tańczy ***
Hmm a ja tak nie do końca jestem przekonana czy fajna. Z jednej strony tak bo wiadomo przynajniej, że maluszek jest już na 100% gotowy do wyjścia ;-) ale z drugiej... po co "nadaremnie" się nacierpieć
Nenius, mi się tak złożyło, że poród sam się zaczął, choć mialam planowaną cc. Pojechalam do szpitala i musialam czekac 8 godzin zanim zebrala się ekipa i zrobila zabieg. Przez te 8 godzin mialam skurcze, ktore w pewnym momencie były bolesne. Akurat w moim przypadku ze wzgledu na miednicowe ułożenie akcja rozwijała się bardzo wolno, w ogóle nie robilo się rozwarcie, więc mogłam sobie te kilka godzin poczekac.
A zalety takiej opcji:
- maluch byl w pelni dojrzaly
- macica sie napięła, a podobno wtedy lepiej i bezpieczniej się tnie (lekarz mowil, ze gdyby akcja sama sie nie zaczela, to w tym szpitalu byl zwyczaj wywolywania porodu na kilka godzin, wlasnie zeby zwiększyc napięcie macicy)
- dzieki naturalnemu rozpoczeciu akcji ustawila mi się gospodarka hormonalna - dla organizmu cc nie bylo szokiem, nie mialam depresji poporodowej i od razu pojawiła się full laktacja
ja sobie chwalę, że wyszło tak jak wyszło