reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy

reklama
Hej!

Gazelko to Ty tak jak ja.:tak:
Tylko cc wchodzi w rachube, choć u mnie z okulistycznych powodów i tak nie ma innej drogi.
W każdym bądź razie ostatnio ginka powiedziała, ze będziemy czekać na bóle i wtedy zrobi mi cc.

Brunetko, to fajna opcja, żeby poczekać, aż porod zacznie sie naturalnie i dopiery wtedy ciąć. Mi się tak udalo za pierwszym razem. A tak z ciekawości, to Ty obok wskazań chcesz po prostu cc z wyboru? Bo ja wskazań nie mam, tzn. w obecnej sytuacji podobno wskazaniem może być przejście przez jedno cc.

Powodzenia na wizycie :elvis:

Coś mi się zdaje, że Dasarii dawno nie było... I nie tylko jej :-(

Nie ma się czemu dziwić. Pogoda nie zachęca do siedzenia w domu. Tylko my, kobiety pracujące mamy ograniczone możliwości i siłą rzeczy łatwiejszy i częstszy dostęp do kompa ;-) Sama chętnie zabrałabym teraz rodzinkę nad jakąś wodę albo do lasku mmmmmm :happy2:

Nie ma się czemu dziwić. Pogoda nie zachęca do siedzenia w domu. Tylko my, kobiety pracujące mamy ograniczone możliwości i siłą rzeczy łatwiejszy i częstszy dostęp do kompa ;-) Sama chętnie zabrałabym teraz rodzinkę nad jakąś wodę albo do lasku mmmmmm :happy2:

apropo własnie wrocilismy z basenu, było super, Kuba szalał w wodzie a ja sie smazyłam cudownie na słoneczku

teraz kapiel i obiad, wracam za troszke!!!:happy2::happy2::happy2::happy2:

Brunetko, to fajna opcja, żeby poczekać, aż porod zacznie sie naturalnie i dopiery wtedy ciąć. Mi się tak udalo za pierwszym razem. A tak z ciekawości, to Ty obok wskazań chcesz po prostu cc z wyboru? Bo ja wskazań nie mam, tzn. w obecnej sytuacji podobno wskazaniem może być przejście przez jedno cc.

Powodzenia na wizycie :elvis:

Hmm a ja tak nie do końca jestem przekonana czy fajna. Z jednej strony tak bo wiadomo przynajniej, że maluszek jest już na 100% gotowy do wyjścia ;-) ale z drugiej... po co "nadaremnie" się nacierpieć :confused:

reklama
Hmm a ja tak nie do końca jestem przekonana czy fajna. Z jednej strony tak bo wiadomo przynajniej, że maluszek jest już na 100% gotowy do wyjścia ;-) ale z drugiej... po co "nadaremnie" się nacierpieć :confused:

Nenius, mi się tak złożyło, że poród sam się zaczął, choć mialam planowaną cc. Pojechalam do szpitala i musialam czekac 8 godzin zanim zebrala się ekipa i zrobila zabieg. Przez te 8 godzin mialam skurcze, ktore w pewnym momencie były bolesne. Akurat w moim przypadku ze wzgledu na miednicowe ułożenie akcja rozwijała się bardzo wolno, w ogóle nie robilo się rozwarcie, więc mogłam sobie te kilka godzin poczekac.

A zalety takiej opcji:
- maluch byl w pelni dojrzaly
- macica sie napięła, a podobno wtedy lepiej i bezpieczniej się tnie (lekarz mowil, ze gdyby akcja sama sie nie zaczela, to w tym szpitalu byl zwyczaj wywolywania porodu na kilka godzin, wlasnie zeby zwiększyc napięcie macicy)
- dzieki naturalnemu rozpoczeciu akcji ustawila mi się gospodarka hormonalna - dla organizmu cc nie bylo szokiem, nie mialam depresji poporodowej i od razu pojawiła się full laktacja

ja sobie chwalę, że wyszło tak jak wyszło :tak:

Do góry