reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

Gazelaczku ja wpisalam swoja date urodzenia i pytanie,znam godz o ktorej sie urodzilam wiec tez podalam.

Dziewczyny zauwazylyscie ze pokonalysmy wszystkie inne miesiace?? :D :!: Najwiecej sie udzielamy!! :p

reklama
ja chyba tylko pytanie. Tak mi sie wydaje bo juz nie jestem pewna do kogo co pisalam, ale do tej chyba tylko pytanie

Dziewczyny, powiedzcie co mowicie, jak was pytaja, w ktorym jestescie miesiacu? Bo ja mam z tym straszny problem. Jak licze tygodnie to jestem w 16tc, wiec mowie, ze jestem w 4 miesiacu. Potem nastepuje pytanie o termin porodu, wiec mowie 7 lipca i wszyscy sie dziwia jak moge byc juz w 4 miesiacu, skoro urodze dopiero w lipcu :)
Wzielam sie na sposob i odpowiadam, ktory to tydzien, a nie miesiac :D

Agnieszka, wrocilas juz od lekarza? Napisz co widzialas na tym usg :)

Klaudio przeczytaj sobie w "ciaza, porod, polog" temat - ktory tydzien, jaki miesiac? Tam dziewczyny wszystko napisaly. No ciekawe jak tam nasza Agniesia, a ja ide jutro.

Ja tez mam a raczej mialam problem z udzielaniem odpowiedzi na pytanie ''ktory to miesiac?''. Sadzilam ze to 3 miesiac z czyms ale na tej stronce dowiedzialam sie ze jestem juz w 4 z czyms!!! :D :oops:

Wiec nie łam sie Klaudio nie jestes sama!! 8)

Aga juz pewnie wie co nie co :lol:i spi spokojnie! mam nadzieje!!! Napisz koniecznie czy juz pokazalo CI malenstwo czy to malutki czy malutka :lol:

Tusiek powodzenia jutro!!!

Klaudio ja tez nie wiem jak i tez tak jak TY dziele sobie tygodnie na 4 i wychodzi mi miesiac no i jestem w 4 a termin na 1 lipca

AAAA LILA!!!! mam nadzieje ze to nie byl koszmar?!!! hehe
moze kiedys faktycznie sie spotkamy?!

Dziewczyny czy macie wrazliwsza skore? bo ja od jakiegos czasu mam wyjatkowo sucha i nacieram ja oliwka dla dzieci bo mnie az piecze a wczoraj :( znalazlam mala wysypke na brzuchu i pewnie to od nowego plynu do prania(tak mysle-bo ostatnio zmienilismy ale nigdy wczesniej mi sie to nie zdarzalo hlip hlip)mam nadzieje ze zniknie i ze to nic powaznego! :(
no i dzis bylismy z Tymciem u lekarza i strasznie go pokluli :( :( dwa zastrzyki i krew pobierali a na dodatek wypedzelkowali mu zabki, profilaktycznie przeciw prochnicy a Mayl taaaaak plakal az mi serce pekalo :cry: boziu boziu co te maluchy musza przezywac
ide spac bo padam na nos!
buziaki i piszcie jak tam brzucholki!

Dzieńdoberek kobietki:) Miałam wczoraj kompa wieczorkiem zajętego i nie mogłam się odrazu z wami wrażeniami podzielić :?
Dzidzia moja ma 8 cm.Doktorek sprawdzał w czoraj jak wygląda jej kręgosłup i główka.To badanie wyszło super wszystko jak najbardziej poprawne.Serduszko nadal pięknie bije.I widziałam jak pępowinka maleństwu przy brzuszku drga.Bo się maluda bawiła nią :).
Lekarz zapisał mi luteine dopochwowo bo troszkę mi się macica napina.No i muszę przytyć bo ciągle jeszcze lecę z wagi :?
Ale ogólnie jest dobrze,więc się ogromnie cieszę :D
Aha,wysłałam jednak 2 esemesa i odpisała mi, że urodzę dziewczynkę :) Czyli zgodnie z moim przeczuciem :lol:
Doktorka na razie o płeć nie pytałam...

Maniu kochana ja też czesto smarowałam sie oliwką ale nie można !!!!!! oliwka wbrew temu co mówią niektóre reklamy o oliwce również dla doprosłych - jest tylko i wyłącznie dla dzieci!!!!!!

Skóra dziecka jest zupełnie inna od naszej i ma inne potrzeby w zwiazku z tym oliwki dla maluszków maja inne składowe niz kremy dla nas.
Oliwke stosuje sie by maluszek sie nie odparzal, nie miał potówek.
Generalnie oliwka wysusza skórę.

reklama
Agnieszko - cudownie ze z Twoim maluszkiem wszystko w porządku. Ja wlasnie zaraz ide do lekarza! Nie licze na zadne usg, ale moze uda mi sie zapisac na usg polowkowe - tam gdzie ja chodze mozna zapisac sie na jakis super sprzet, gdzie przy sprzyjajacej aurze odkryję wszelkie tajemnice mojego szkraba :p

A o co chodzi z napinającą sie macica? Bo ja tez mam czesto twardnienia brzucha, ale wlasnie nie wiem czy to dobrze czy zle. Zazwyczaj stwierdzam, że po prostu z brzuchem cos sie dzieje. A ze jestem w ciąży, no to normalne, ze się dzieje hi hi :wink:

pozdrawiam wszystkie brzuchatki :D

PS. macie juz jakies smaki? Ja ciągle wcinam twarożek farmerski - mam tego stosy w lodowce! I w ogole nie mogę kwaśnego :roll:

Do góry