reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy

reklama
Nienius mój Dawidek tez to miał jesienią, Współczucia !!!
Trwało to prawie 3 tygodnie, smarowałam mu całą buzię fioletem, temperatura dochodziła do 40 stopni, nic nie chciał jeść i pić, bo tak go bolało :-( Praktycznie wszystko wlewałam mu strzykawką do buzi, bo gdyby sie odwodnił, to czekałby nas szpital.A w nocy to dopiero była MASAKRA !!! chciał smoczek, a nie mógł ssać,więc automatycznie nie mógł zasnąć, i tak na całą noc to spał ze 2 godzinki. W ciągu dnia tylko na rękach i płacz. Uspakajał się dopiero po czopku przeciwbólowaym i wtedy troszkę drzemał.....
Nie oszczędzaj Małej środków przeciwbólowych, wtedy troche lepiej to będzie znosić :-)

Trzymajcie się cieplutko :-)
I WESOŁYCH ŚWIĄT

Cześć mateczki...

Widzę że BB się kręci dzięki nowym lipcóweczkom, które serdecznie witam:tak::-)

Trochę ponadrabiałam...fajnie że akcja z sikaniem do nocnika niesie takie owocne żniwo wśród lipcowych maluchów. U nas to szkoda gadać, kiedyś było lepiej, teraz mały sygnalizuje swoje potrzeby w chwili kiedy już zrobi swoje w pampersa:baffled: Za to nawija jak szalony, każde słowo powtarza, a najlepiej mu wychodzi zdanie kiedy coś zbroi... "cio to sie tało"

Paula w tej chwili znowu walczy z choróbskiem przywleczonym z przedszkola, tym razem infekcja gardła i osłuchowo słychać szmer na oskrzelach, ponoć to flegma..oby. I gorączka, dziś od rana 39 stopni...
Rano awantura z łosiem, mój nastrój można wyrazić tak:wściekła/y::errr::sad::no2::realmad::oo2::growl::huh::unibrow::oo::wściekła/y::frown::angry::sorry: Do tego PSM... gorzej być nie może....

już sie na pewno nie pojawie przed świętami więc składam życzenia i pędzę do papierów.

EkUPnrP6yDJKhkyOxX.jpg

Patrzcie,
Ile na stole pisanek!
Każda ma oczy
Malowane,
Naklejane.
Każda ma uśmiech
Kolorowy
I leży na stole grzecznie,
Żeby się nie potłuc
Przypadkiem
W dzień świąteczny.
Ale pamiętajcie!
Pisanki
Nie są do jedzenia.
Z pisanek się wyklują
ŚWIĄTECZNE ŻYCZENIA

Elfiko - dzieki za przepis na babę, będzie upieczona :tak: :tak:

Ja tez zycze zdrówka dla córeczki,Biedna musi sie meczyc bo takie zapalenie bardzo boli :-(
Nienius a moze nam pokażesz swoja córcie co? :tak::tak::tak:

Dziękuję!

Bardzo bym chciała ją Wam pokazać, ale po pierwsze jeszcze się nie nauczyłam a po drugie - piszę do Was z pracy a tutaj nie mam żadnych jej zdjęć i zbyt dużo czasu na próby. W domku nie mam za bardzo czasu i siły, by włączyć komputer. Mam nadzieję, że niedługo uda mi się nadrobić wszystkie zaległości.

Nienius mój Dawidek tez to miał jesienią, Współczucia !!!
Trwało to prawie 3 tygodnie, smarowałam mu całą buzię fioletem, temperatura dochodziła do 40 stopni, nic nie chciał jeść i pić, bo tak go bolało :-( Praktycznie wszystko wlewałam mu strzykawką do buzi, bo gdyby sie odwodnił, to czekałby nas szpital.A w nocy to dopiero była MASAKRA !!! chciał smoczek, a nie mógł ssać,więc automatycznie nie mógł zasnąć, i tak na całą noc to spał ze 2 godzinki. W ciągu dnia tylko na rękach i płacz. Uspakajał się dopiero po czopku przeciwbólowaym i wtedy troszkę drzemał.....
Nie oszczędzaj Małej środków przeciwbólowych, wtedy troche lepiej to będzie znosić :-)

Rety, ale mnie wystraszyłaś!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Gorączka też przez 3 tygodnie????? U nas jeszcze nie jest tak źle. W nocy trochę się budzi ale generalnie śpi. Niektórych rzeczy nie je, ale niektóre (np. wędzoną makrelę dzisiaj na śniadanko) je z apetytem. Pije mniej niż wcześniej, ale jednak pije. Tych krostk nie ma dużo - tak ze 4, więc może jak szybko dostanie leki to jej się choroba nie rozwinie dalej....? Moja siostra właśnie przez takie zapalenie odstawiła się od smoczka, więc może jakieś "szczęście w niszczęściu"

reklama
Do góry