reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy

Witam wszystkie niewyspane mamusie. Ja miałam spokojną nockę, jak zawsze ztresztą :cool2: :-p , za to wieczór...:wściekła/y: :angry: :realmad:

Wczoraj postanowiłam wypróbowac metodę Dasarii (pamiętacie moje uciekające z łóżeczka dziecko? :eek: ). I tak oto wkładałam Kornela do łóżeczka 14 razy! :wściekła/y: :eek: :sick: :baffled: :errr: :evil: :frown: :growl: :oo2: :hmm: :wściekła/y: A jemu zdaje się było to na rękę, bo mimo mojej poważnej, oj bardzo poważnej miny, świetnie się bawił. Ba, nie kazał się nawet nieść z powrotem na rękach. Po prostu wpadał do pokoju, a gdy wstawałam od razu sam uciekał do sypialni i wdrapywał na swoje łóżeczko, po czym grzecznie i bez jąkniecia kładł, aby potem znowu z niego wyskoczyć :wściekła/y: I tak w kółko. W końcu położyłam się obok niego i zasnął grzecznie, jak aniołek. Nie mam pojęcia, co zrobić z tym fantem? :eek: :confused: :sick: Dzisiaj wdrażania planu część druga :eek:

Elen dir, podziel się tym przepisem na obiad :tak:

Iwon a do kogo Kornelek czuje większy respekt do Ciebie czy do męża????
Bo Daria zdecydowanie do S. i w tych pierwszych dniach to on właśnie odkładał ją do łóżka, bo ze mna to pewnie byłaby taka sama zabawa jak u Ciebie :cool2: :elvis: ;-) . Jak słyszał że nadchodzi to groźnym głosem mówił: Daria dobranoc, idź spac.
Trzymam kciuki aby dzisiejsze zasypianie było szybsze :tak: :elvis:

reklama
aha, kupiłam rano Vibovit Bobas i od jutra serwujemy Julce :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) mam nadzieję, ze jej zasmakuje :tak: :tak: :tak: :tak: bo inaczej M cały zje :baffled: :baffled: :baffled: :baffled:

i mam pytanie: czy i jak myjecie maluchom ząbki???? piszę, bo Julka dziś JAK NIGDY dała sobie rano umyć wszystkie ząbki: przód, tył, góra, dół, boki i w ogóle WSZYSTKIE!!!! jestem w szoku :eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:

Iwon a Kornelek ma jakaś przytulanke? Moze mu jakiegos miska,teletubiska,lwa,samochodzic...cos pluszowego kupic i powiedziec,ze od dzisiaj bedzie z nim spal,bedzie mu pomagal zasnac i ze teraz on bedzie czuwal nad jego snem.
Dorian i Natan maja swoje przytulanki pieski.

hej kobitki :-)

ja od dziś wreszcie zabrałam się za oduczanie Darii od smoka (zainspirowała mnie ania g.;-) ), ale że moje dziecko jest uparte jak osioł i jakbym zabrała jej smoka (używa go tylko do zasypiania) to byłaby jazda bez trzymanki :-p ;-) , więc ostanowiłam go skracac:szok: :-) ;-) .
Dziś obciełam kawałek, jutro znów go skrócę, aż nie bedzie miała za co złapac hi hi hi, a że to jest ostatni smoczek to musi się udac :tak: :tak: :tak: :-) ;-) :cool2:

aha, kupiłam rano Vibovit Bobas i od jutra serwujemy Julce :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) mam nadzieję, ze jej zasmakuje :tak: :tak: :tak: :tak: bo inaczej M cały zje :baffled: :baffled: :baffled: :baffled:

i mam pytanie: czy i jak myjecie maluchom ząbki???? piszę, bo Julka dziś JAK NIGDY dała sobie rano umyć wszystkie ząbki: przód, tył, góra, dół, boki i w ogóle WSZYSTKIE!!!! jestem w szoku :eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:

Daria myje zęby sama kilka razy dziennie :tak: :-) , a ja dokładnie myję jej tylko rano i wieczorem :cool2: :-p :-) .
Darcia uwielbia myc zęby, wiec robi to często :-) :-) :cool2:

Z tym zasypianiem u nas dotychczas nie było żadnego problemu :eek: Zawsze mu spiewaliśmy, potem było buzi, dostawał swojego misia (Aga ;-) ), zamykaliśmy drzwi i on sobie w łóżeczku gadał, śpiewał, kręcił się, czasem wywalam pościel :eek: , aż w końcu zasnął. Ale nigdy nie płakał. Teraz też nie płacze, przeciwnie, jest bardzo radosny, tyle tylko, że jak już nauczył się wychodzić z łóżka, to traktuje to, jak dobrą zabawę. Albo po prostu nie kuma jeszcze pewnych rzeczy. Nagle ma możliwość wyjścia, to z niej korzysta :-p Trzeba go nauczyć, że nie wolno. Myślę Dasaria, ze masz rację z tym autorytetem. Wczoraj pomyślałam o tym samym, ale łośka akurat nie było w domu. Dzisiaj będzię, więc mam zamiar to wykorzystać (Kornel oczywiście ma większy respekt przed nim :cool2: ). Trzymajcie kciuki :cool2:

Co do zębów, myjemy zawsze wieczorem. Najpierw myjemy mu sami, tak długo, jak się da, a potem Kornel kończy sam. Idzie mu to dosyć pokracznie, ale od czegoś trzeba zacząć :-p

Natan je witaminki zelki kubus puchatek,a starszygalaretke kinder biovital,a nastenym razem kupie im tofiki kinder

reklama
Do góry