reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy

chciałam wam jeszcze napisać że krzysiek ma biegunkę od wczoraj, daję mu lakcid i nifuroksazyd, dzisiaj zrobił 3 kupki rano potem nic i wieczorem jedną, nie ma za bardzo apetytu albo mu nie smakuje to co mu daję, tzn kleik ryżowy (taki rozgotowany ryż z marchewką) i bułkę albo jakieś paluszki, poskubie troche czy zje pare łyżek i tyle ,
na szczęście pije dużo, nawet czasem udaje mi sie przemycic w piciu troche gastrolitu, może mu przejdzie, nie ma temperatury i chumor też ma dobry, wieczorem dałam mu kaszke ryżową na wodzie bo nie wiem czy mleko powinien jeść? nie wiem:dry:
dawaj mu mleko ale niezbyt cieple i zawsze z kleikiem
i zawsze tak 15 minut przed mlekiem podaj mu te leki
tak mi lekarka zalecala jak weronika miala biegunke
Mleko jest pozywne a dot ego to plyn wiec zapobiega odwodnieniu
jesli biegunki beda ostre to pojdziecie do lekarza i juz on zdecyduje co z tym mlekiem
ale z reguly pozwalaja dawac

zycze zdrowka Krzysiowi

reklama
a ile razy można ten nifuroksazyd dawać bo zgubiłam ulotkę a syrop mam z poprzedniej jakiejś choroby i nie pamiętam , na razie dostał 2x po łyżeczce

aaa Kate!! wiesz co
jest taki lek nazywa sie ENTEROL 250 jest bez recepty i weronika go dostawala opryz biegunce. Jest rewelacyjny, lepszy od nifuroksazytu i mozna go dodawac do mleka albo innych posilkow.
Wiec jak Krzysiowi nie przejdzie to moze sprobuj, polecam ale mam nadzieje,ze nie bedziesz musiala sprawdzac

dawaj mu mleko ale niezbyt cieple i zawsze z kleikiem
i zawsze tak 15 minut przed mlekiem podaj mu te leki
tak mi lekarka zalecala jak weronika miala biegunke
Mleko jest pozywne a dot ego to plyn wiec zapobiega odwodnieniu
jesli biegunki beda ostre to pojdziecie do lekarza i juz on zdecyduje co z tym mlekiem
ale z reguly pozwalaja dawac

zycze zdrowka Krzysiowi

aha dobta to jakby był głodny po tej kaszce to dam mu w nocy mleka i już dzięki
jeżeli nie będę widziała poprawy to pójde do lekarza poobserwuje go jeszcze jutro

aaa Kate!! wiesz co
jest taki lek nazywa sie ENTEROL 250 jest bez recepty i weronika go dostawala opryz biegunce. Jest rewelacyjny, lepszy od nifuroksazytu i mozna go dodawac do mleka albo innych posilkow.
Wiec jak Krzysiowi nie przejdzie to moze sprobuj, polecam ale mam nadzieje,ze nie bedziesz musiala sprawdzac
dzięki super jakby jutro jeszcze go czyściło to kupię to bo może tamto mu nie pomaga

dobrze że zapytałam o to mleko bo bym dziecko głodziła dodatkowo bo taka kaszka na wodzie to przecież prawie nic

juz mam
Nifuroksazyd zawiesina doustna 220mg/5ml
dzieci od 1-30 miesiecy od 1 miarki(lyzeczki ) 5ml na dobe do 3 miarek na dobe
czyli 15 ml na dobe w dwoch,trzech dawkach

reklama
dzięki super jakby jutro jeszcze go czyściło to kupię to bo może tamto mu nie pomaga
nie ma za co Kate, oby pomoglo to najwazniejsze
aaa i ten enterol to kup w saszetkach, bo jest jeszce w tabletkach dla starszych dzieci i doroslych
ten proszek lepiej sie rozpuszcza

Do góry