reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy

wiesz Iwonko, tak jak wczesniej pisalam - wybiore sie kiedy indziej. Tak zeby cos wiecej mozna bylo stwierdzic, na razie chyba nie ma czym sobie zawracac glowy

reklama
witajcie

ja dzis jestem, pierwszy dzien w domku.....koniec pracy
dzwinie mi jakos

jestem tez po wizycie u lekarza rodzinnego
moje bóle kregosłupa spowodowane sa tym ze stałam przez tyle godzin przy mojej wadze
no mam zalecenie schudnac kilkanascie kg....
no i dostałam szereg badan do zrobienia:
-EKG
-TSH
-mocz
-cholesterol
i inne z krwi

długo badała mi serducho
nic nie powiedziała a tu patrze zapisała skierowanie na EKG :baffled: normalnie czułam ze cos jest nie tak,bo tak długo zaden lekarz nigdy mnie nie słuchał
cisnienie zmierzyła,miałam 130/80 niby dobre powiedziała

no to jutro ide na krew i mocz oddac
a moze i dzis załapie sie na TSH,popoludniu

Przesylam wielki buziaki dla chorujących :elvis: :elvis: :elvis: Ja czuje przez skórę, że juz niedługo przyjdzie wiosna i gdy tylko zaświeci słoneczko, to poprawią się i nastroje i samopoczucie :-)

zmykam sie "rozprostowac" , żeby nie ugniatac dzidzi ;-)

Karol wczoraj do mnie dzwonił i jest zadowolony z pracy i warunkow jakie ma zapewnione
normalnie bajka to co opowiadał o firmie w ktorej pracuje
sniadan do pracy nie musi nosic a jeszcze do domu jedzonko dostaje za darmo
ma 3 przerwy w pracy,dwie po 15 minut i jedna 30min.

mieszka w domu jednorodzinnym w 5-ciu
ma najlepszy pokoj cwaniak :-)

rozglada sie juz za gniazdkiem dla nas
ogolnie dobrze u niego tylko bardzo teskni...jak i ja :sick: i Mili

a ja? borykam sie w sprawie mieszkania i dzis ide rozmawiac w sprawie wynajmu mniejszego,bo te 3 pokojowe mieszkanie jest mi za duze teraz i za drogie

wszystkim choruszkom duzo zdrowia!!

mnie tez cos bierze ale mam nadzieje ze zaradze temu domowymi sposobami

Hello :)

Wpadłam na szybkie część. Wlasnie bylam u lekarza, było usg i było widać pulsadełko, czyli serduszko mojej kuleczki :-) Natomiast żadnegio mięśniaka lekarz nie zauważył, chociaż się przyglądał i wiercił tą sonda, że ojooooj.... :zawstydzona/y: I wiecie co? Pokazalam Mu poprzednie usg gdzie lekarka zaznaczyła krwiaka i lekarz od razusie skrzywil widząc Jej nazwisko. Powiedział, że jest niekompetentna i na dodatek na wyniku Jej usg nic nie widac bo ma kiepski aparat. I poza tym powiedzial i kilka innych sensacji, ktore zupelnie sie nie zgadzaja z tym co dotychczas wiedzialam.

Naprawde sie zmieszalam tym co uslyszalam i w koncu się zapytalam, komu ja mam wierzyc? A lekarz na to "proszę pani, w medycynie to jest tak, że lekarz to widzi to, co chce widzieć..." . Wyszlam z gabinetu z miną, która była mieszaniną czegoś takiego: :eek: :szok:

W kazdym razie ten lekarz wydal mi sie bardziej wiarygodny niz poprzednia lekarka, ale jak ja w zasadzie mam ocenic kompetencje lekarzy?

Myślę. Myśle qrna co tu zrobić, zeby nie władować kasy w bagno bez dna i żeby ktoś mi uczciwie i profesjonalnie poprowadził ciążę...............

Boze!!! Gazelka jak ja się cieszę:tak: Brak mi słów. No nie ma lepszej wiadomości. Ogromnie się cieszę. A moze to jest tak że wiara czyni cuda:yes: :wink: :rofl: Cieszę się najorgomniej na świecie:-)

Ech....jaka dobra wiadomosć. Wszytsko inne juz mi dziś wisi..:-p

Karol wczoraj do mnie dzwonił i jest zadowolony z pracy i warunkow jakie ma zapewnione
normalnie bajka to co opowiadał o firmie w ktorej pracuje
sniadan do pracy nie musi nosic a jeszcze do domu jedzonko dostaje za darmo
ma 3 przerwy w pracy,dwie po 15 minut i jedna 30min.

mieszka w domu jednorodzinnym w 5-ciu
ma najlepszy pokoj cwaniak :-)

rozglada sie juz za gniazdkiem dla nas
ogolnie dobrze u niego tylko bardzo teskni...jak i ja :sick: i Mili

a ja? borykam sie w sprawie mieszkania i dzis ide rozmawiac w sprawie wynajmu mniejszego,bo te 3 pokojowe mieszkanie jest mi za duze teraz i za drogie

No to coś czuje, ze bedziemy miec kolejna lipcóweczkę za granicą :tak: :-) Fajnie Lila że i Wam w końcu słońce zaświeciło:-)

Wpadłam na szybkie część. Wlasnie bylam u lekarza, było usg i było widać pulsadełko, czyli serduszko mojej kuleczki :-) Natomiast żadnegio mięśniaka lekarz nie zauważył, chociaż się przyglądał i wiercił tą sonda, że ojooooj.... :zawstydzona/y: I wiecie co? Pokazalam Mu poprzednie usg gdzie lekarka zaznaczyła krwiaka i lekarz od razusie skrzywil widząc Jej nazwisko. Powiedział, że jest niekompetentna i na dodatek na wyniku Jej usg nic nie widac bo ma kiepski aparat. I poza tym powiedzial i kilka innych sensacji, ktore zupelnie sie nie zgadzaja z tym co dotychczas wiedzialam.

Naprawde sie zmieszalam tym co uslyszalam i w koncu się zapytalam, komu ja mam wierzyc? A lekarz na to "proszę pani, w medycynie to jest tak, że lekarz to widzi to, co chce widzieć..." . Wyszlam z gabinetu z miną, która była mieszaniną czegoś takiego: :eek: :szok:

W kazdym razie ten lekarz wydal mi sie bardziej wiarygodny niz poprzednia lekarka, ale jak ja w zasadzie mam ocenic kompetencje lekarzy?

Myślę. Myśle qrna co tu zrobić, zeby nie władować kasy w bagno bez dna i żeby ktoś mi uczciwie i profesjonalnie poprowadził ciążę...............

Kurcze Gazela, ale się cieszę !!! Bardzo, bardzo, bardzo się cieszę !!!
:tak::tak:(taki podskakujący do góry tościk by się przydał hihi):elvis:

witajcie LIPCÓWKi
czyżbyś Gazelaczku miała podejrzenie o mięśniaka.....? To nic strasznego, ja miałam całą ciążę,oczywiście powiększał się z wiekiem ciązy, ale po porodzie na szczęście zmalał i zmniejsza się cały czas. Przeżyłam ciążę dosyc szczęśliwie z małymi komplikacjami (ale nie koniecznie spowodowanymi przez mięśniak). Całą ciążę prowadził mnie świetny specjalista,czułam się u niego bardzo bezpieczna, wiedziałam ,że o każdej porze mogę do niogo zadzwonic... a Ty chyba jestes z Warszawy jakbyś chciała na niego namiary to mogę ci podac. Ale z tego co piszesz powyżej wynika, że pewnie nie masz po co się martwic, mięśniakiem , którego nie masz.......... Życzę zdrowego donoszenia kuleczki do końca ciąży :-) :-) :-)

reklama
Do góry