reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy

reklama
Hej :-)

U nas dzisiaj premiera z opiekunką, dzowniłam już i szafa gra. Kurde, mam już tyle opiekunek za sobą (babcia1, babcia2, kuzynka, studentka Aga na wyjsćia, żłobek :eek: ), że kompletnie nie czuję, aby dzisiaj coś się zmieniło ;-) Dzień jak codzień :cool2:

Klaudia, rotarowirus powiadasz :cool2: :cool2: :cool2:

Kredeczko :elvis: :elvis: :elvis: :elvis: :elvis: Życzę Ci dużo siły i pogody ducha, abyś mogła pokonać trudności, jakie się obecnie w Twoim życiu spiętrzyły. Nie jestem wprawdzie lekarzem i oczywiście również uważam, iż wizyta u specjalisty jest jak najbardziej wskazana, ale coś mi się zdaje, że Tymik nie jest jedynym chłopcem, który w tym wieku tak się zachowuje. Słyszałam o wielu agresywnych dzieciach i część z nich po prostu z tego wyrasta. A lekarze lubią trochę przesadzać, albo inaczej- po prostu dmuchać na zimne. Mam nadzieję, że i w przypadku Tyma tak też będzie :elvis:

Hello :)

Wpadłam na szybkie część. Wlasnie bylam u lekarza, było usg i było widać pulsadełko, czyli serduszko mojej kuleczki :-) Natomiast żadnegio mięśniaka lekarz nie zauważył, chociaż się przyglądał i wiercił tą sonda, że ojooooj.... :zawstydzona/y: I wiecie co? Pokazalam Mu poprzednie usg gdzie lekarka zaznaczyła krwiaka i lekarz od razusie skrzywil widząc Jej nazwisko. Powiedział, że jest niekompetentna i na dodatek na wyniku Jej usg nic nie widac bo ma kiepski aparat. I poza tym powiedzial i kilka innych sensacji, ktore zupelnie sie nie zgadzaja z tym co dotychczas wiedzialam.

Naprawde sie zmieszalam tym co uslyszalam i w koncu się zapytalam, komu ja mam wierzyc? A lekarz na to "proszę pani, w medycynie to jest tak, że lekarz to widzi to, co chce widzieć..." . Wyszlam z gabinetu z miną, która była mieszaniną czegoś takiego: :eek: :szok:

W kazdym razie ten lekarz wydal mi sie bardziej wiarygodny niz poprzednia lekarka, ale jak ja w zasadzie mam ocenic kompetencje lekarzy?

Myślę. Myśle qrna co tu zrobić, zeby nie władować kasy w bagno bez dna i żeby ktoś mi uczciwie i profesjonalnie poprowadził ciążę...............

Dorotko suuuper nawet nie wiesz jak sie ciesze!!!!!
dla pewnosci zrobiłabym jeszcze jedno USG u innego lekarza, jak diagnoza sie potwierdzi ze nie ma zadnego miesniaka to bedziesz juz pewna na 100 %!!

moze poprzegladaj watek forumowy na temat lekarzy z warszawki i zobacz do kogo sie oplaca isc a do kogo nie!!!!

Hello :)

Wpadłam na szybkie część. Wlasnie bylam u lekarza, było usg i było widać pulsadełko, czyli serduszko mojej kuleczki :-) Natomiast żadnegio mięśniaka lekarz nie zauważył, chociaż się przyglądał i wiercił tą sonda, że ojooooj.... :zawstydzona/y: I wiecie co? Pokazalam Mu poprzednie usg gdzie lekarka zaznaczyła krwiaka i lekarz od razusie skrzywil widząc Jej nazwisko. Powiedział, że jest niekompetentna i na dodatek na wyniku Jej usg nic nie widac bo ma kiepski aparat. I poza tym powiedzial i kilka innych sensacji, ktore zupelnie sie nie zgadzaja z tym co dotychczas wiedzialam.

Naprawde sie zmieszalam tym co uslyszalam i w koncu się zapytalam, komu ja mam wierzyc? A lekarz na to "proszę pani, w medycynie to jest tak, że lekarz to widzi to, co chce widzieć..." . Wyszlam z gabinetu z miną, która była mieszaniną czegoś takiego: :eek: :szok:

W kazdym razie ten lekarz wydal mi sie bardziej wiarygodny niz poprzednia lekarka, ale jak ja w zasadzie mam ocenic kompetencje lekarzy?

Myślę. Myśle qrna co tu zrobić, zeby nie władować kasy w bagno bez dna i żeby ktoś mi uczciwie i profesjonalnie poprowadził ciążę...............

O kurde :szok: :szok: :szok:
Ja bym poszła jeszcze na trzy USG do trzech innych lekarzy, żeby się upewnić :tak: :tak: :tak:

Dorotko suuuper nawet nie wiesz jak sie ciesze!!!!!
dla pewnosci zrobiłabym jeszcze jedno USG u innego lekarza, jak diagnoza sie potwierdzi ze nie ma zadnego miesniaka to bedziesz juz pewna na 100 %!!

moze poprzegladaj watek forumowy na temat lekarzy z warszawki i zobacz do kogo sie oplaca isc a do kogo nie!!!!

:elvis: :elvis: :elvis:

Chyba wybiore sie do lekarza do którego chodzilam z Mackiem. Tylko tam jest daleko, a przy jednym dziecku w domu to organizacyjnie mi nie po drodze... Muszę sobie ulozyc wszystko w glowie, ech...

O kurde :szok: :szok: :szok:
Ja bym poszła jeszcze na trzy USG do trzech innych lekarzy, żeby się upewnić :tak: :tak: :tak:

I potem statystycznie jakoś uśrednić wynik? hihi, szkoda mi kasy, każda wizyta to 100-150 zł. A poniewaz i tak z tym ewentuanym mięśniakiem nie da się nic zrobić, postanowilam chodzić zgodnie z kalendarzem ciąży i przestać sobie tymi trudnościami zawracać głowę.... Grunt że serduszko widziałam i przynajmniej tego jestem pewna :tak: :-) :laugh2:

reklama
I potem statystycznie jakoś uśrednić wynik? hihi, szkoda mi kasy, każda wizyta to 100-150 zł. A poniewaz i tak z tym ewentuanym mięśniakiem nie da się nic zrobić, postanowilam chodzić zgodnie z kalendarzem ciąży i przestać sobie tymi trudnościami zawracać głowę.... Grunt że serduszko widziałam i przynajmniej tego jestem pewna :tak: :-) :laugh2:

Gdzie tam uśrednić, żeby potwierdzić, że mięśniaka nie ma ;-) :-p :-p

Do góry