reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

Witam wszystkie !!!
Zazdroszcze wam ladnej pogody !! U mnie zimno , wieje i pewnie bedzie padac !!!
Dziewczyny musicie koniecznie kupic skarpetki lub ponczochy obciskajace na te opuchniete nogi !!! I jak tylko mozecie to kladzcie nogi wysoko !!! W mojej szkole bardzo zwracala na to uwage !

reklama
Czesc tu ja jako JA :-) wreszcie mi sie udało.
Juz estem po wizycie u lekarza. Termin porodu ostatczenie na 24 lipiec - z tej okazji zmieniłam sobie suwczek :-)
Dzidziuś waży ok 1600 gram. Lekarz mówi, że w porzadku. Ale z ciekowości zapytam ile ważyły wasze dzieciaczki??

Lezy pieknie główka do dołu i raczej juz tak pozostanie. Ma sporą głowke łaaaa pewnie ja to poczuje najbardziej przy porodzie:-)
Smieszny taki chłopunio. Lekarz nawet sobie zażartował i nabrał nas, że to bedzie dziewczynka hihih Mój mąz zrobił się zielony heheheh

Własnie wróciłam i robie nalesniki z serkiem waniliowym i polewą tiramisu i leśną :-) Mniam mniam

Co do przemywania pepuszka. Mi polozna poradziła aby kupic zwykły spirytusw monopolowym i rozcieńczac do w proporcji UWAGA 2:1 !! i robic do nalepiej raz na tydzień. Jesli rozcińczymy wiecej straci on swoja moc. Maxymalny czas przechowywania to tydzień. Można to przygotowywac sobie w pojemniczku na mocz (takim z apteki). A przymywac najwygodniej zwykłymi patyczkami do uszu.

hehehehe fajny musi być ten Twój doktorek Niania
a Ty wiedziałaś ze to żarty? czy też się zrobiłaś kolorowa?? ;D

Przyznam szczerze, ze zgłupiałam jak usłyszałam że to dziewczynka hihihi to takie dziwne uczucie. A on to powiedział tak naturalnie hehheheheh nie moge ze smiechu jak sobie przypomne :-)
W sumie nawet jesli to nie ma zadnego znaczenia tylko żyjemy w mysli, że to chłopczyk :-)

Kasiu to w sumie podobne te nasze dzieciaczki.

niania no my cały czas mówiliśmy -On ...ten....chłopczyk,a tu nagle na usg i pan doktor z uśmiechem mówi na twarzy ,że żadnego pisiolka nie ma ,a za to jest cipka :)zaczerwieniłam się ....i też dziwnie się poczułam :)

reklama
Cześć dziewczyny!

Mój brzdąc w 28 tc ważył 1350 gram, ale te pomiary są często błędne, więc nie ma na co patrzeć.
Ja zamiast spirytusu do pępuszka używałam taki fioletowy płyn, ale nie pamiętam nazwy :(
A moje nóżki już nie puchną, są po prostu spuchnięte cały czas i nic nie pomaga. Pomoże chyba dopiero jak urodzę :laugh:

Mnie mój doktorek też nabrał na początku ciąży. Robiąc usg stwierdził, ze w moim brzuszku mieszka nie jedno a aż troje brzdąców :D ;) A potem się dziwił, że ciśnienie mi podskoczyło :)

Do góry