reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

Super! Dzięki za informacje. :laugh:
Przydałaby się jeszcze opinia bardziej doświadczonych mam co do marki sprawdzonych kosmetyków, które nalezy używac ;) ;) ;)

Myslę, że to temat bardzo istotny dla nas letnich mamusiek.

reklama
A co do 70% spirytusu do przemywania pępka, to kobieta w aptece powiedziała, że trzeba go sobie samemu zrobic, tzn. kupić normalny spirytus i zmieszać go w proporcjach 3:1 z przegotowaną wodą i porządnie zakręcić, żeby nie wietrzał.

Do przemywania pępka oprócz spirytusu w butelce świetnie nadają się gaziki Leko. Kiedyś pani w aptece mi je poleciła. Można je dostać bez recepty. Nie dość, że nasączone 70-procentowym alkoholem, to jeszcze każdy sterylnie i oddzielnie zapakowany.

hej! u mnie piekna pogoda ale z daleka nadchodza chmury.......

co do tych bioderek,to ja nie bede zakladac dodatkowo tetry na pampersa,dlatego ze mam sporo kolezanek ktore ostatnio urodzily i kazda stosowala tylko pampersy i zadne z tych dzieci nie ma problemow z bioderkami (robily usg)

co do mycia maluszka to nie uzywa sie przez ok miesiac wielu kosmetykow i moja kolezanka powiedziala mi dzisiaj ze ona uzywala u swoich dzieci tylko plynu do kapieli NIVEA i zaden szkrab uczulenia nie dostal.

a ja bylam dzisiaj w szkole i od dzisiaj mam legalnie wakacje :D :D :D :D :D :D z czego sie strasznie ciesze ;D
HOLIDAY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

aaaaaaaa zapomnialam!!!

kolezanka radzila mi kupic w aptece MORSKA WODE,jak maluszek bedzie mial problemy z oddychaniem,np.bedzie mial jeszcze ten sluz zalegajacy w nosku po urodzeniu,to mu pstryknac do noska ta woda i ten sluz sam wyplynie lub wystarczy lekko gazikiem i wyjdzie.Wiec te wode kupie,a noz widelec sie przyda :D

Lilka, ja próbowałam stosować tę wodę morską u mojego starszego synka (trzylatka), ale tak ryczał, że się nie dało. Wypróbowałam na sobie i stwierdziłam, że nie będę maltretować dziecka. Kup zwykłą sól fizjologiczna i to w razie czego po kilka kropel do noska.

Klaudio chyba pojde zobaczyc te kosmetyki w kuferku nivea. Napewno fajna rzecz. A te mleczko do kapieli czy cos tam z Nivea jest bardzo fajne, bo nie trzeba juz dzidzie po tym smarowac jakimis olejkami.
Brunetko mnie sie wydaje, ze taki krem na kazda pogode bedzie dobry i wystarczajacy.
Biedna Niania.

Tak sobie czytam to wszystko co napisałyście i zazdroszczę tym wszystkim, które mogą biegać po sklepach, działkach itp. Od dawna ruszam się z domu tylko do lekarza i na badania... Czy jest tu jakaś uziemiona tak jak ja, czy jestem ewenementem?

reklama
ja też sie ruszam tylko do lekarza... i niewiele dam rade zrobić sama zaraz mnie łapią skurcze brzuszka i tyle :-( a bardzo sie boje o wcześńiejszy poród i zdrowie dziecka i nei ryzykuje...

Do góry