reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy

Witam i ja niedzielnie:tak:

Elfiku ja tez jestem srednio wyspana, mielismy urodziny Krzysia wspollokatora i spac poszlam o 3-ciej, a po 8-mej juz wstajetka. Alek i tak jest dobry, bo jako, ze budzi si e w naszym lozku, to jeszcze sobie polezy z pol godziny, czasem powiem 'Mamusia..' a jak ja sie nie oddzywam to mi daje spokoj na 15 minut i potem znowu probuje. W tym czasie albo sobie podchodzi do okna (zaraz przy lozku i oglada swiat, albo lezy kolomnie tuli sie i "myrdoli" moje wlosy. Na 100% te wlosy to odzieciczone po moim bracie (do tej pory bawi sie wlosami na glowie przed spaniem:-p )

Alka jak tam urodzinki minely???

Kasiu to smutne, ze mama juz wyjechala, ale moze jeszcze przyjedzie tak kiedys na dluzej?? No i fajnie, ze Martynia miala kontaktu wiecej z babcia:tak:

reklama
Wajnie Kasiu, ze pogode macie ladna. U nas Alek byl w kosciele, ot caly jego spacer. mialam nadzieje na cos rodzinnego do parku, ale nei wiem czy sie jeszcze wybierzemy, jak pod chmura jest.

Hejo Baby ;-)

Miałam baaardzo pracowitą niedzielę:szok:, musiałam doprowadzić dom do jako takiego ładu, zjedliśmy obiadki, każdy swój:shocked2::rofl2:, później poszliśmy z Julką na pierwszy krótki spacer od czasu choroby:tak:.
Młodej wraca apetyt i zaczyna nas ustawiać po swojemu, zauważyłam pierwsze próby buntowania się, tupanie nóżkami, odginanie ciałka w łuk, no i jak coś jej nie pasuje to próbuje mnie pacnąć ręką:no:.

Martusiu fajnego masz tego swojego przytulaka, to musi być strasznie miłe jak tak maluch się wtula rano w mamę.:tak: No i śliczne Twój Aluś mówi, istonos:szok:??, kurcze:szok:, szoook, kolejny rozgadany lipcowy chłopczyk
A i podaj proszę przepis na ten cottage pie. Cóż to za wynalazek?

Iwon kiedy ten wielki dzień? Bo to w lutym miało być?:cool2:

The Lake House - muszę w końcu obejrzeć....

Kasiu.K - fajnie że mała się dobrze z babcią dogadywała, a taka pomoc kogoś zaufanego jest nieoceniona... Jak dietka malutkiej? Same bezgluteny jecie?

Tusia- Twoja Majeczka od początku jest lipcową liderką w różnych zabawach. Nie dziwi mnie, że nadszedł czas na szpagat, hihihi
Aparatka po mamuni jak nic :-D:-D:-D:-D:-D Czekamy na video :tak::tak:

Kate - a jak się czujesz? Wracasz powoli do normalności? Jak z dietą, dalej musisz mieć taką bardzo drastyczną? czy już możesz sobie pozwolić na co nieco?;-):-)

Brunetko- moja też źle zniosła to ostatnie szczepienie, a obrzęk po wkłuciu utrzymywał się z miesiąc, miała taką śliwkę pod skórą.:-(

Wiki jak tam zdrówko?:elvis:

NiaNia wczoraj podrinkowała, pooglądała horrorów, ciekawe czy grypa puszcza?:-p

Elfik jak łoś, lepi?;-)

Dasssssssssaraaaaaaa a dla Ciebie emo- żeby nie było, że nie pamiętam ;-):tak::tak::tak::tak::tak:

Joasia pewnie w pracy....:elvis: elvisek za spokojny dyżur;-)

A co u Mani? Klaudia coś ostatnio nie zagląda,:no:
Kredzia wpadła i wypadła:no: A Hanti? haloooo:tak:

NiaNia wczoraj podrinkowała, pooglądała horrorów, ciekawe czy grypa puszcza?:-p

A i owszem owszem:tak: ;-) podrinkowalismy wczoraj dżin z tonikiem. Na sam koniec zaczęła mnie boleć głowa:-D i łoś tez był ledwo żywy:-D więc wtuliliśmy się jak dwa staruszki i grzecznie poszlismy spać:-p
Nasze dziecię zrobiło nam dziś prezent jeden w swoim rodzaju - spalo do 7.30:tak: Rewelka. Jak tak by spał normalnie to codziennie mogę szaleć i do 12 w nocy:tak: :-) Nie spodziewam się jednak aby ten mój ranny ptaszek zmienił swój zwyczaj wstawania o 6.30:-p

W ogole stwierdziłam, ze wszytsko wyglada inaczej jak nie trzeba wstawać o 6 rano:-) mogę rodzić stado dzieci ale warunek jeden nie ma pobudki wzesniej niz o 8:tak: :-D

Edziu zajebiście się cieszę ze juz coraz lepiej:-) Rewelacja.

I jezscze taki fajowy dzień. Piekna pogoda, cieplutko. My tez bylismy dziś na spacerze. jeju jakoś wraca mi chęc do zycia kiedy jest tak ładnie na dworze:-) Czuje, ze ta wiosna bedzie fajową wiosną:-p :-) :tak:

oliviaa a Ty tak czytasz namiętnie co u nas, może w końcu napisałabyś do nas parę słów o sobie? ;-)

mój anielec śpi:-)
chyba też się dzisiaj wcześniej położę jutro mam zakręcony dzień dużo spraw do załatwienia i do pracy muszę jechać

no i pochwalę się Wam hi że wstępnie we wtorek spotkam się z naszą manią :sorry2: :yes: :wink: :rofl:

Niania no to kissski
:-)
też zmykamm

Edytko cieszę się że tak ładnie dobrzejecie,
a Martynia nie jest całkowicie na bezglutenowej troszkę nas pediatra ustawia i pomaga w diecie , narazie jest ok;-)
troszke bierze tych lekarstw no ale zobaczymyy w przyszłym tygodniu alergolog

witam wieczorkiem
e-mamo super że już Julka wraca do zdrowia, w takich chwilach nawet fochy i dąsy dzieciaczka nas cieszą

a co do mojego zdrowia to już prawie OK, nadal mam jeszcze diete ale już nie taką restrykcyjną jak na początku, próbuję różnych rzeczy po trochu (np winko, piwo ale mocniejszych % się obawiam, tak samo z niektórymi daniami nadal nie smaże) łoś ze względu na to że nie chce mi sie specjalnie dla niego smażyć czy wieprzowiny gotować (ja nie jem) schudł 2kg :szok: ale jest zadowolony:tak:

reklama
Do góry