reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

Witam i ja niedzielnie:tak:

Elfiku ja tez jestem srednio wyspana, mielismy urodziny Krzysia wspollokatora i spac poszlam o 3-ciej, a po 8-mej juz wstajetka. Alek i tak jest dobry, bo jako, ze budzi si e w naszym lozku, to jeszcze sobie polezy z pol godziny, czasem powiem 'Mamusia..' a jak ja sie nie oddzywam to mi daje spokoj na 15 minut i potem znowu probuje. W tym czasie albo sobie podchodzi do okna (zaraz przy lozku i oglada swiat, albo lezy kolomnie tuli sie i "myrdoli" moje wlosy. Na 100% te wlosy to odzieciczone po moim bracie (do tej pory bawi sie wlosami na glowie przed spaniem:-p )

Alka jak tam urodzinki minely???

Kasiu to smutne, ze mama juz wyjechala, ale moze jeszcze przyjedzie tak kiedys na dluzej?? No i fajnie, ze Martynia miala kontaktu wiecej z babcia:tak:

reklama
Wajnie Kasiu, ze pogode macie ladna. U nas Alek byl w kosciele, ot caly jego spacer. mialam nadzieje na cos rodzinnego do parku, ale nei wiem czy sie jeszcze wybierzemy, jak pod chmura jest.

Hejo Baby ;-)

Miałam baaardzo pracowitą niedzielę:szok:, musiałam doprowadzić dom do jako takiego ładu, zjedliśmy obiadki, każdy swój:shocked2::rofl2:, później poszliśmy z Julką na pierwszy krótki spacer od czasu choroby:tak:.
Młodej wraca apetyt i zaczyna nas ustawiać po swojemu, zauważyłam pierwsze próby buntowania się, tupanie nóżkami, odginanie ciałka w łuk, no i jak coś jej nie pasuje to próbuje mnie pacnąć ręką:no:.

Martusiu fajnego masz tego swojego przytulaka, to musi być strasznie miłe jak tak maluch się wtula rano w mamę.:tak: No i śliczne Twój Aluś mówi, istonos:szok:??, kurcze:szok:, szoook, kolejny rozgadany lipcowy chłopczyk
A i podaj proszę przepis na ten cottage pie. Cóż to za wynalazek?

Iwon kiedy ten wielki dzień? Bo to w lutym miało być?:cool2:

The Lake House - muszę w końcu obejrzeć....

Kasiu.K - fajnie że mała się dobrze z babcią dogadywała, a taka pomoc kogoś zaufanego jest nieoceniona... Jak dietka malutkiej? Same bezgluteny jecie?

Tusia- Twoja Majeczka od początku jest lipcową liderką w różnych zabawach. Nie dziwi mnie, że nadszedł czas na szpagat, hihihi
Aparatka po mamuni jak nic :-D:-D:-D:-D:-D Czekamy na video :tak::tak:

Kate - a jak się czujesz? Wracasz powoli do normalności? Jak z dietą, dalej musisz mieć taką bardzo drastyczną? czy już możesz sobie pozwolić na co nieco?;-):-)

Brunetko- moja też źle zniosła to ostatnie szczepienie, a obrzęk po wkłuciu utrzymywał się z miesiąc, miała taką śliwkę pod skórą.:-(

Wiki jak tam zdrówko?:elvis:

NiaNia wczoraj podrinkowała, pooglądała horrorów, ciekawe czy grypa puszcza?:-p

Elfik jak łoś, lepi?;-)

Dasssssssssaraaaaaaa a dla Ciebie emo- żeby nie było, że nie pamiętam ;-):tak::tak::tak::tak::tak:

Joasia pewnie w pracy....:elvis: elvisek za spokojny dyżur;-)

A co u Mani? Klaudia coś ostatnio nie zagląda,:no:
Kredzia wpadła i wypadła:no: A Hanti? haloooo:tak:

NiaNia wczoraj podrinkowała, pooglądała horrorów, ciekawe czy grypa puszcza?:-p

A i owszem owszem:tak: ;-) podrinkowalismy wczoraj dżin z tonikiem. Na sam koniec zaczęła mnie boleć głowa:-D i łoś tez był ledwo żywy:-D więc wtuliliśmy się jak dwa staruszki i grzecznie poszlismy spać:-p
Nasze dziecię zrobiło nam dziś prezent jeden w swoim rodzaju - spalo do 7.30:tak: Rewelka. Jak tak by spał normalnie to codziennie mogę szaleć i do 12 w nocy:tak: :-) Nie spodziewam się jednak aby ten mój ranny ptaszek zmienił swój zwyczaj wstawania o 6.30:-p

W ogole stwierdziłam, ze wszytsko wyglada inaczej jak nie trzeba wstawać o 6 rano:-) mogę rodzić stado dzieci ale warunek jeden nie ma pobudki wzesniej niz o 8:tak: :-D

Edziu zajebiście się cieszę ze juz coraz lepiej:-) Rewelacja.

I jezscze taki fajowy dzień. Piekna pogoda, cieplutko. My tez bylismy dziś na spacerze. jeju jakoś wraca mi chęc do zycia kiedy jest tak ładnie na dworze:-) Czuje, ze ta wiosna bedzie fajową wiosną:-p :-) :tak:

oliviaa a Ty tak czytasz namiętnie co u nas, może w końcu napisałabyś do nas parę słów o sobie? ;-)

mój anielec śpi:-)
chyba też się dzisiaj wcześniej położę jutro mam zakręcony dzień dużo spraw do załatwienia i do pracy muszę jechać

no i pochwalę się Wam hi że wstępnie we wtorek spotkam się z naszą manią :sorry2: :yes: :wink: :rofl:

Niania no to kissski
:-)
też zmykamm

Edytko cieszę się że tak ładnie dobrzejecie,
a Martynia nie jest całkowicie na bezglutenowej troszkę nas pediatra ustawia i pomaga w diecie , narazie jest ok;-)
troszke bierze tych lekarstw no ale zobaczymyy w przyszłym tygodniu alergolog

witam wieczorkiem
e-mamo super że już Julka wraca do zdrowia, w takich chwilach nawet fochy i dąsy dzieciaczka nas cieszą

a co do mojego zdrowia to już prawie OK, nadal mam jeszcze diete ale już nie taką restrykcyjną jak na początku, próbuję różnych rzeczy po trochu (np winko, piwo ale mocniejszych % się obawiam, tak samo z niektórymi daniami nadal nie smaże) łoś ze względu na to że nie chce mi sie specjalnie dla niego smażyć czy wieprzowiny gotować (ja nie jem) schudł 2kg :szok: ale jest zadowolony:tak:

reklama
Do góry