reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

reklama
Tusia podstawowym składnikiem każdej oliwki jest parafina więc każdej oliwki dotyczy Twój opis. Oliwki maja dodatkowo środki zapachowe które mogą uczulać dzieci.

No moze i tak dlatego kosmetykow jak najmniej.
A powiedzcie mi jak dzidzia zrobi w pampersa to dupke mu sie wyciera chusteczkami nawilzonymi i cos jeszcze, czy tylko tym?

Ja pupkę będę przemywała woda przegotowaną w domu a na wyjściu husteczkami.

Po każdym myciu trzeba chyba posmarować kremikiem przeciw odparzeniom.

hej dziewczyny!!
ja właśnie przyjechałam z zakupów, takie tam warzywka owocki i spożywka. wcześniej byłam u mamy w szpitalu i może jutro wyjdzie jak będzie dobra morfologia, a leży z nią kobieta z 6 dzieckiem w ciąży, najmłodsza dziewczynka ma 9 miesięcy!!! a leży już ponad miesiąc dlatego, że wody płodowe jej odchodzą a jest dopiedo w 6 miesiącu.

a co do sudocremu to moja siostra małego smarowała jak się troszkę odparzył i później straszne ranki mu się porobiły i trudno było gu usunąć, odchodził ze skórką, ale np moja ciotka tylko go używała i jest zadowolona, więc tak jak frida pisała jednemu pasuje innemu nie.

lecę robić obiadek i jabłeczniczka
pozdrowionka

reklama
To moją zmorą również jest wybór właściwych kosmetyków... zawsze byłam przekonana do sudokremu i kupię go w razie czego.... a na codzień bede używała linomag...
mydełko bambino ja używam od dawna i ... mama wrażenie, że dla dziecka powinno być coś jeszcze bardziej delikatnego... to samo z kremem dla niemowlaków - jest to mój stały zestaw kosmetyków tak samo jak oliwka :-) i uwazam, że te srodki wszystki zbytnio pachną....
postaram sie znaleźć coś mniej zapachowego i z lepszym ekologiczniejszytm skłądem.... bo czasami to sie głos na głowie jerzy :-)

Do góry