reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

reklama
To wszystko zależy od dziecka jednemu pasuje to o drugie ma od tego uczulenie. Chyba nie ma regóły.

Kurcze ile mam tyle opinii :D
Dziewczyny to jak to jest z tym kąpaniem? Myjemy malucha mydełkiem, potem osuszamy i co? Bo z tego co Gazelaczek pisze, to lepiej nie smarować niczym. Więc po co ta oliwka?

Klaudia mi polozna w szkole rodzenia mowila ze zalezy to smarowanie od skorki dzidzi, jak wykapiesz i cialko bedzie ci sie suche i szorstkier wydawalo to lepiej nasmarowac ale wlasnie parafina bo oliwki wysuszaja, a jak bedzie to cialko takie milusie to nie trzeba niczym tylko pupe koniecznie bo moze sie oszczypac.
A do wody proponowali dodac troszke krochmalu i swojego mleka z piersi kilka kropli a szampon uzywac dopiero od 1go miesiaca zycia jak chcesz a jak nie to dopiero jak dzidzia starsza bedzei.

Co do tych c huseczek to ja sobie tez takie fajne w pudelku kupie ale wsadze do srodka z bambino bo wole jednej firmy uzywac.
No chyba ze gdzies dostane same takie pudelko bo jakas kolezanka mi mowila ze sa takie specjalne na chusteczki

Dziewczyny - spiesze z kolejna informacja ze szkoly rodzenia  ;D Sudocrem to krem leczniczy a nie pielegnacyjny. Lepiej uzywac tzw. kosmetykow pielegnacyjnych, a nie od razu mocnych leczniczych, bo w razie czego czym bedziemy leczyc? No i co do roznych kosmetykow...
Ja nie pisalabym ze cos jest do kitu tylko dlatego ze nie sprawdzilo sie to komuś z naszego otoczenia. Różne dzieci dostają alergii na rozmaite kosmetyki. Nie pozostaje nam nic innego jak testowac kolejne kosmetyki gdy wystepuje uczulenie i cierpliwie szukac odpowiedniego. Sa różne kosmetyki i różne dzieci  :p :)

A ja caly czas sie waham - robic zakupy czy jeszcze czekac? Hm... A pakujecie już torbę do szpitala ? Ja nie wiem jaką koszulę zabrac do rodzenia. I mam glupie pytanie - zabrac dlugą koszulę czy krótsza? Z jednej strony nie chce zeby przeszkadzala, z drugiej nie chce za bardzo świecić tylkiem  ;)

witam wszystkie kobitki poraz drugi :)Skarbuś twoim zdaniem na Marsie tylko się nie płaci za znieczulenie zewnątrzoponowe??hmmmm...to wtakim razie wygląda na to ,że szpital Centrum Zdrowia Matki Polik w ŁODŻI znajduje sie na marsie :) no ale poważnie ,byłam w szpitalu i rozmawiałąm z lekarzem ,pozatym mój lekarz prowadzący włąśnie tam pracuje i z tego co mi powiedział to wiem ,że włąśnie to znieczulenie jest bezpłatne :)

sudocrem kochane babeczki jest poprostu wspaniały :)ja go używałąm ,ale tylko wtedy kiedy Macius miał odparzoną pupe.... :)

reklama
ja właśnie mam zamiar się juz spakować, dlatego jutro się wybieram na zakupy, zeby się zaopatrzyć we wszystko, co potrzebne do spakowania torby :) Jak narazie spisałam do zakupienia tyle:
- pasta do zębów
- płyn pod prysznic
- żel do higieny intymnej
- maszynka do golenia
- podpaski XXL :)
- szczoteczka do zębów
- koszulki x2 (ja mam zamiar kupić takie do kolan, nie dłuższe)
- majty jakies duże
No a reszte to mam w domu:
- klapki pod prysznic
- pantofle
- sztućce
- kubek
- szlafrok
- 2 ręczniki
- szczotka
- papier toaletowy :)
- ciuszki dla dzidzi na wyjście
- 3 pieluchy tertrowe do zostawienia w szpitalu