reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy

reklama
Tuśka moja mama po śmierci ojca została z kredytem na chałupkę i była bez pracy, napisała pismo do banku pko o zmianę daty zapłaty co-miesięcznych rat, chodziło o 2 dni, bo dostawała później rentę
nie zgodzili się:dry: i do każdej raty doliczali około 40 zł
dla mamy było to bardzo dużo no ale........

w Polsce jest zwyczaj że kopie się leżącego

no i wkurzają mnie niskie zarobki, a raczej takie zróżnicowania zarobkowe
w moim dziale w pracy są ogromne różnice mimo iż stanowisko jest to samo np
z prawie takim samym stażem pracy jedna księgowa pracuje za 1500 brutto druga za 2500 brutto

nie rozumiem dlaczego te osoby mają być oceniane tak samo i według tych samych kryteriów wydajności pracy :eek:
skoro już poprzez wysokość wypłaty je zróżnicowano i to znacząco

a wymagania sa identyczne

jaka sprawiedliwość? no i ta ocena zaangażowania w pracy

śmiechu warte to wszystko i jakie przykre:sick:

Aniu Szwarc sliczny Kubus sliczna Ty , na kazdej fotce wygladasz inaczej, na kazdej ladnie ale na tej ostatniej wygladasz wyjatkowo´-promiennie

Melll co do tego niejadkowania Julci to jesli tylko waga jej nie spada, mala ma dobre wyniki to ja bym sie jeszcze nie przejmowala
Weronika mi tez takie akcje wyprawiala, po kilka dni zyla na herbacie i jakims ciasteczku malym ale jej przeszlo i teraz nawet nawet je
Jesli Julcia lubi na sniadanie jesc zupe to jej dawaj, dawaj to co lubi i chce jesc. Ja w takich sytuacjach bralam Weronike na rece i otwieralam lodowke, mala sama pokazywala paluszkiem co chce jesc
moze tez tak zrob?
Bylam u wielu lekarzy i kazdy mowil to samo
nie zmuszac dziecka do jedzenia, podawac o stalych porach to co dziecko chce jesc ale nie rezygnowac z podawania normalnych posilkow, moze jednego dnia nie zje ale nastepnego juz sie skusi.
Kazali tez malej codziennie podawac witaminy i duzo plynow.
Mam nadzieje,ze Julcia szybko zacznie jesc normalnie i nie bedziesz sie musiala tym martwic :elvis:

co do martyni lekarze stawiają u małej na alergię pokarmową
no i musimy poczekać aż podrośnie troszeczkę żeby można było robić testy alergiczne

póki co staramy się ograniczać kontakt z pluszakami( pochowałam zbieracze kurzu do kartona) zwierzakami i kurzami - kotami
no i zapisujemy dokładnie wszystko co podajemy małej do jedzenia i picia

to chyba wsio;-)

dziękujemy :-)

marynia śpi spokojnie i wierzę ze już tak pozostanie w piątek mamy
kontrolę

ja pewnie dalej będę na L4 jaktak dalej pójdzie

a miałam iść za tydzień do szpitala na leczenie dzisiaj się dowiedziałam że odwołano bo szpital nie podpisał umowy no i przełożyli mi na maj:-D
w sumie cieszę się bo będę mogła podrinkować w marcuu, a tak bym nie mogła
joł:cool2:

co do jedzenia Elfiko ma rację też bym dawała to na co dzidzia ma ochotę i dużo picia

Melll co do tego niejadkowania Julci to jesli tylko waga jej nie spada, mala ma dobre wyniki to ja bym sie jeszcze nie przejmowala
Weronika mi tez takie akcje wyprawiala, po kilka dni zyla na herbacie i jakims ciasteczku malym ale jej przeszlo i teraz nawet nawet je
Jesli Julcia lubi na sniadanie jesc zupe to jej dawaj, dawaj to co lubi i chce jesc. Ja w takich sytuacjach bralam Weronike na rece i otwieralam lodowke, mala sama pokazywala paluszkiem co chce jesc
moze tez tak zrob?
Bylam u wielu lekarzy i kazdy mowil to samo
nie zmuszac dziecka do jedzenia, podawac o stalych porach to co dziecko chce jesc ale nie rezygnowac z podawania normalnych posilkow, moze jednego dnia nie zje ale nastepnego juz sie skusi.
Kazali tez malej codziennie podawac witaminy i duzo plynow.
Mam nadzieje,ze Julcia szybko zacznie jesc normalnie i nie bedziesz sie musiala tym martwic :elvis:

z wagą było ok
zobaczy jak pójde po tej chorobie do lekarza

ja tak właśnie robię - Julia sama bierzo z lodówki to co chce
tylko że ona wyciaga wszysto ale tego nie je :baffled:

zupy już jej się znudziły chyba bo też nie chce
za to pije litrami wszystko co ma w kubku :happy:

okk zmykam za 20 minut wymiana z łośkiem i idę spać;-)

aa Lilce chciałam napisać żeby koniecznie wybrała się posiedzieć na fotelu u ginka
z ppipkami nie ma żartów

chyba też się zapiszę na trochę przyjemności:cool2:

reklama
jak patrzę w galeryjke maluszków to się nie mogę napatrzeć same cudeńka
i Laura jaka duża;-) słodziutka dzidzia

troszkę mi się wydaje że martynia jest jeszcze taka dziecinna, a niektóre dzieciaczki już na takie przedszkolaki wyglądają:-) :rofl: :yes:

ok wyciągam oczy i idę spać paa

Do góry