reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy

reklama
Hej :elvis:

dziewczyny, młody od kilkunastu dni budzi się w nocy i domaga mleka :szok: Kolację je ładnie i najada się, więc nie wiem, co robić. Jak go przestawimy przez dwa dni, to jest dobrze (chociaż drze się w nocy w niebogłosy przez te dwa dni :eek: ), ale potem, jak tylko raz damy za wygraną (akurat w okresie choroby, wiecie, jak jest, dzieciak mało je w ciągu dnia, to myślimy sobie: może faktycznie głodny), to potem już znowu budzi się i woła o mleko. Pić nie chce :no:

Hej :)

ja piore w zwyklym proszku juz dawno dawno
ale teraz mam mega problem z Weronika
na raczkach , glownie na przedramionkach miala taka skorke szorstka jakby grysik i to raz bylo raz znikalo a od pewnego czasu na jednej raczce nad nadgarstkiem i nad lokciem pojawily sie dwa takie jakby liszaje suche strasznie i czerwone. maja srednice okolo 1 cm
nie bola chyba bo mala daje spoko je dotykac
do tego te ciagle czerwone policzki i szorstkie, niby ma ten zyrtec ale na kaszel i tak sobie mysle czy to nie skaza bialkowa? a zyrtec lagodzi objawy i dlatego nie jest to takie silne

Elfiko, Maciejek ma to samo - tzn takie czerwone plamy, szorstikie i chyba swędzące
smarowanie balsamem nie działa....
wczoraj potraktowałam te okropności maścą cholesterolową i zobaczę jakie to przyniesie efekty. Pomyślalam jeszcze o zmianie proszku do prania.

Mam wrazenie że u nas to podrażnienie skóry bo jest suche powietrze. Co prawda mamy nawilżacz, ale mi to samo sie robi, gdy tylko zaniedbam smarowanie balsamem. I potem trudno poprawić stan skóry. A Macka niestety nigdy nie balsamowałam, ani nie oliwkowałam....

Acha - i postanowilam przez jakiś czas dawać wapno. Jak przez weekend sie nie poprawi idziemy do lekarza.

Maciek nigdy nie mial problemow z alergia, wiec nie sądzę, aby to z tego powodu. Może warto jeszcze spróbować kisielkowej kąpieli albo w nadmanganianie potasu?

Czesc:cool2:

Hej :elvis:

dziewczyny, młody od kilkunastu dni budzi się w nocy i domaga mleka :szok: Kolację je ładnie i najada się, więc nie wiem, co robić. Jak go przestawimy przez dwa dni, to jest dobrze (chociaż drze się w nocy w niebogłosy przez te dwa dni :eek: ), ale potem, jak tylko raz damy za wygraną (akurat w okresie choroby, wiecie, jak jest, dzieciak mało je w ciągu dnia, to myślimy sobie: może faktycznie głodny), to potem już znowu budzi się i woła o mleko. Pić nie chce :no:

Hmmm trudna sprawa..Ale ja chyba bylabym konsekwenta i nie dała, ale za to kolację robiłabym maksymalnie późno i moze większą porcję?
My mamy podobną acje jak Maks wraca od mojej mamy. Wtedy chce w nocy pić czesciej niż normlanie. Staram się nie ulegac (ale tez w granicach rozsadku, bo wiadomo gorąco w pokoju od kaloryferów).

A dziś spał calą noc :tak: :-)
Ostatnio mamy po jednej pobudce w nocy, albo wcale wiec zaczyna byc lepiej:-p Teraz tylko zaraz po obudzeniu moje dziecko wychodzi z łożka, potem otwiera sobie drzwi od pokoju i maszeruje do nas juz z daleka mówiąc "mamunia" hehe
Zwykle jest to o 6 rano:-( :-p

Coraz bardziej trafia do mnie argumentacja Gazelki, ze opcja drugiego dzidziusia ma teraz najwiekszy sens bo i tak i tak jestesmy zmęczone , wiec co to za róznica ..:-p :cool2:

reklama
Do góry