reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy

reklama
a ja sie w ogole nie moge doczekac kiedy poczuje ruchy maluszka :D Ale wiecie co? Przestalam juz sie denerwowac, ze cos nie tak. Tusiu - mam nadzieje ze Tobie tez juz troche przeszlo i juz sie tak nie klopoczesz?

Ja w srode ide na kontrole do lekarza. Biore z tego powodu dzien urlopu i przy okazji pochodze sobie po sklepach i poszukam spodni. I kurtki - mam taką strasznie kroka i zimno mi w tylek :p :oops: A od wtorku zaczynam gimnastyke dla ciążówek!!! Strasznie się cieszę, bo baaaardzo mi brakuje ruchu.

pozdrowka dla wszystkich brzuchatek :lol:

No Gazelaczku mi tez juz przeszlo. Juz nie mam tych mysli pesymistycznych , ze cos nie tak z dzidzia :D
Ale sie dzisiaj wkurzylam. Tak mi sie zachcialo Fanty zimnej z lodowki i w jednym ze sklepow kupilismy i tak szlam sobie i popijalam od czasu do czasu. Juz prawie cale 0,5l. wypilam i mowie do meza, ze ta Fanta to chyba ze zgnilych pomaranczy, bo taka dziwna. A on spojrzal na date waznosci, a tam do grudnia. Ale sie wkurzylam juz nie chcialo mi sie wracac do tego sklepu, by zwrocic im uwage. zlosc mnie taka trzymala, ze dzidzi zaszkodzi. Mam nadzieje, ze tak sie nie stalo, bo mnie brzuch nie bolal. No dziewczynki patrzcie na daty, bo ja nie spojrzalam i moglo to sie zle skonczyc.
wiecie co :lol: hihihi moj maz od kad jestem w ciazy przytyl 6 kilo. To moze to on jest w ciazy. Caly czas odkad go znam, a znam go juz 8 lat jego waga byla taka sama a tu prosze je chyba za mnie :lol:

Dziekuje Wam wszystkim za wytlumaczenie w sprawie badan ! Mieszkam we Francji i tutaj prowadza ciaze troche inaczej . Np. badania na taxo. i prenatalne sa tu obowiazkowe .
ja stracilam juz jedno dzicko w 5 i pol miesiaca ciazy i nie znam przyczyny dlatego teraz bardzo sie boje ! mam jeszcze jedno pytanie: czy odczuwacie juz skurcze od czesu do czasu i nie wiem jak u Was ale mi zwiekrzyly sie uplawy i troszke sie martwie ?
A jazeli chodzi o ruchy to odczowam je od wczoraj !!! nawet moj maz dostal dzisiaj niezlego kopniaka od fasolka !
pozdrawiam Anita

Chyba sie przedzwigalam :? bo mnie brzuchol boli a jutro impreza :lol: Tymul konczy roczk :!:
Jezu jak ten czas ucieka, w zeszlym roku o tej porze maszerowalam po korytarzu czekajac na rozwarcie..hm...a tu juz rok :shock: minol...

Anito mi tez sie wydaje ze te uplawy sie zwiekszyly i tez licze na to ze to nic powaznego i nie zadna infekcja :roll:

ah mialam sie zapytac Agi!!! ile Twoja pierwsza maluda ma lat, miesiecy.... bo wiesz ja troche panikuje ze takie dwie malizny w domku to nie lada wyczyn i martwie sie czy dam rade bo Tymcio bedzie akurat w wieku:wszystko i wszedzie a druga dzidzia bedzie taka kruszynka i martwie sie o to by nie zaniedbac zadnego maluszka :oops: nooo.. takie mi mysli glupie chodza po glowie :oops:

w ciązy zwieksza sie wydzielina także wieksza jej ilosc niech was nei martwi - ja ostatnio rozmawialam o tym z lekarzem bo sama mialam podobne watpliwosci :-)

Wszystkiego najlepszego Tymciowi :-)

Mi tez ostatnio tak duzo uplaw leci, i mam odczasu do czasu takie lekkie klucia. Pozatym rano boli mnie brzuch - chyba w nocy zatrzymuja mi sie gazy :D

Zeczywiscie wyczytalam w ksiazce ze od czwartego miesiaca ciazy moga zwiekszyc sie uplawy ! I mozemy tez zaczac odczowac skurcze tylko nie za duzo ! I to bol w dole brzucha (taki jak przy okresie) to wlasnie sa skurcze we wczesnej ciazy ! a jezeli chodzi o klucie to terz normalne, trzeba starac sie nie robic naglych ruchow .

reklama
ja dziś byłam u rodziców z Mężulem :-) a potem Tato przyjechał do nas pograć na komputerze stad moja nieobecność :-)
pozdrowionka

Do góry