reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy

Ostatnio był mocz i odczyn Coombsa, teraz kazał mi zrobić morfologię, WR i toxoplazmozę - a to dlatego, że poprzednio wyniki były bardzo dobre i nie kazał mi wszystkiego powtarzać. Gdyby coś było nie tak, robiłabym wszystko co miesiąc.

reklama
toxoplazmoza, glukoza, morfologia, badanie ogolne moczu, grupa krwi, odczyn Coombsa
dodatkowo zrobiłam sobie hbs

Dziewczyny a ja tylko morfologia i mocz....??? A czy na ta toksoplazme to tez lepiej sobie zrobic? - nie mam kota.

Tusiu kochana ele toxoplazmoza od kota to mit... no chyba, że byś zjadła wiadro kociej kupy....
człowiek najczesciej może sie zarazić od jedzenia surowego miesa i nie mytych warzyw z ziemi np. marchwi
dla pewnosci możesz sobie zrobić ale nie musisz :-)

odczyn sie robi ja ma sie niezgodnosc grupy krwi ktory jest zwiazany z konfliktem serologicznym a hbs sprawdza czy nie jesteś nosicielem żółtaczki typu B (moz na sie zarazić z szpitalu, u dentysty, kosmetyczki itd.)

Cze Dziewczynki
A wiecie w którym tyg robi sie próbę glukozy - to jest podobno okropieństwo:(( Ale czego sie nie robi dla Malucha:)

MAP1105803585921

reklama
Do góry