reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

co do spania to ja jeśli chcę tulić mojego facecika to śpię na lewym boku, a jak on mnie tuli to na prawym, poduszkę jedną mam pod głową, drugą między nogami a trzeciego jasia małego obejmuję ręką, na plecach zbyt nie mogę leżeć, bo ból kręgosłupa mi nie pozwala

reklama
a jeszcze mi się gdzieś w oka rzuciło o kleszczach, może i są bezpieczne ale jak ktośpotrafi zakładać czy co...
moja siostra z pierwszym miała zakładane kleszcze, choć wiedzieli że będzie duuuży chłopak i debatowali nad cesarką, ale jeśli się zdecydowali, to było za późno i musieli założyć kleszcze tak małego targali na chama że w ostateczności miał popękaną czaszkę!!! i leżał tydzień czasu na obserwacji we wrocławiu. na szczęście wszystko jest oki obyło się bez operacji a terał benjamin ma prawie 2 i pół roku i jest strasznie mądry i pocieszny.

ale wiem jedno że w naszym szpitalu nie będę rodziła na pewno. tata powiedział, że barbarzyńcy i nic więcej!!

własnie rozpakowałam swoje zakupy i nie wiem kiedy włożyli mi do siateczki piłkę plażową taką do nadmuchania
fajnie ale jedną piłeczkę to ja już mam i noszę ją wszędzie ze sobą ;D
ale już niedługo i będę znowu płaska hihi powoli tęsknię za swoimi normalnymi ciuszkami

A ja całkiem z innej beczki.

Czy któraś z Was jast zdecydowana na znieczulenie zewnątrzoponowe bo ja sie cały czas łamię i nie wiem czy są jakieś zagrożenia dla dziecka.

Maniu ja wlasnie tego sie boje najbardziej ze maluszek bedzie plakal a ja nie bede wiedziala co robic !!!
Musze Ci tez powiedziec ze zrobilas bardzo dobry uczynek i zmobilizowalas mnie do prasowania !! Wogole mam wrazenie Maniulku ze Ty to jestes wzorowa mama i zona (tylko brac przyklad) !!! A ja wyprasowalam 10 koszul ;D moj maz sie zdziwi bo juz dawno tego nie robilam ze wzgledu na skurcze !! Musze dodac ze u mnie jest 6-7 koszul tygodniowo !! A moj maz jest pedantem , szczegulnie jezeli chodzi o ubior do pracy !!
Frida ja bede miala zzo jezeli nie wytrzymam i onie poprosze !! U mnie w szpitalu jest wizytaobowiazkowa w 8 mie. u anesteziologa !! Dziewczyna ktora rodzila w tym samym szpitalu mowila mi ze robia je przy rozwarciu na 4 cm. , ale ona poprosila przy 2 cm. i dali jej !!
A uwagi z mojej szkoly na ten temat to np. -wybrac to w ktorym masz wprowadzona rorke i moga dozowac bo to wstrzykniete dziala tylko 2 godz. i przy dozowaniu mozesz poprosic o wieksza lub mniejsza dawke !!
-dobrze jest jednak troche czuc wtedy mozesz lepiej przec !
-czasami porod trwa dluzej i masz 15% wiecej szans na szczypce i 15% wiecej szans na naciecie krocza !!
-dla dziecka generalnie nie ma zagr.
-rada mojej poloznej: "poprosic tylko wtedy kiedy naprawde juz nie jestesmy w stanie wytrzymac bolu"
-najwieksza zaleta: PO 10 MIN JUZ DZIALA !!!

Kasiu tez nie mam Poznania na ulotce :(
Dziewczyny a ja wlasnie ukladalam do szafek czesc ciuszkow dla Majki i tak naprawde to ja nawet nie wiem jak taka mala sie ubiera. Pomozcie mi - do czego sa te kaftaniki, na co czy pod co sie je ubiera, a te body to co na nie sie ubiera? spodenki na dol i co jeszcze na takie body? No i jeszcze mi napiszcie co na wyjscie dla dzidzi do szpitala, no nie wiem.

reklama
Fridko ja tak samo jak Anita poprosze o nie jak beda bole nie do zniesienia. Mam nadzieje, ze nie bedzie takich.

Do góry