reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

reklama
Tusiu ja wlasnie ten dopegyt biore dwa razy dziennie a cisnienie mam 150/95
Wlasnie wrocilismy z zakupkow farbowych i w koncu jak na prawdziwa kobiete w ciazy przystalo zamiast kolorku brzoskwiniowego na sciany ( bo taki juz mialam wybrany od miesiaca ) zdecydowalam sie w ostatniej chwili na pistacjowy ;D
Maz tylko popatrzyl na mnie jakos dziwnie i nic nie powiedzial ;D ;D ;D ;D ;D

czesc babeczki :D

no a mi skurcze stopniowo sie zlagodzily (skurcze brzucha),ale ciagle mnie cos boli i kluje w podbrzuchu............masakra

troche sie zdezorientowalam jak pisalyscie w ilu stopniach chcecie prac!! ja zamierzam prac ciuszki recznie w 30-35 st. poniewaz wszedzie czytalam w ilu prac i nic nie przekraczalo 40st.,a nie zamierzam sie wylamywac bo nie chce nic zniszczyc.

s[pac w nocy spie,na bokach bo tak mi lepiej
ja tez nie chodze do szkoly rodzenia wiec Anitko i inne dziewczyny co chodzicie to piszcie co tam sie dzieje ;)

a dzisiaj jade do szkoly pogadac z dyrkiem i mu powiedziec ze rezygnuje z tego semestru bo nie jestem w stanie go nadrobic nawet z przedluzeniem.Mam za duzo zaleglosci,miesiac ponad mnie nie bylo i nie zamierzam sie stresowac.

A u nas w Wolsztynie jest lato!! i znajomi postanowili ze pojedziemy nad jeziorko zrobic sobie grilla pierwszego w tym sezonie!!!!!!!!!  (wolsztyn jest otoczony dwoma jeziorkami  :D) ale w okolicy mamy pelno innych i pojedziemy gdzies dalej ;D  zjem sobie kielbaske z buleczka mniam mniam mniam  ;D

A wczoraj jak wracalam od lekarza to wstapilam do kolezanki, ktora ma roczna coreczke i ona mi kilka praktycznych rad udzielila. Np powiedziala ze ciuszkow mam na poczatek miec tyle zebym przez tydzien nie musiala prac czyli 6 spiochow, kaftanikow i td ale np mam nie kupowac koszulek bo sa niewygodne i dziecku czesto pod paszkami wychodzi ta koszulka ze spiochow a za to poleca body w duzych ilosciach bo jak nawet troszke za duze to pielucha je wypelni.
Powiedziala tez ze np zamiast oliwki ona na poczatek uzywala parafiny i dzieciatko nie mialo zadnych uczulen

Aniu i... z tego co slyszalam o kleszczach to nie ma sie co bac. Jak musza ich uzyc to dzidzius jest juz prawie w zasiegu reki i cesarki ci nie zrobia, bo juz jest w takim miejscu, ze sie nie da - tak slyszalam.
Elfiko ja sobie mierzylam przez tydzien dwa razy dziennie zapisujac, przy braniu pol tabl. po dwa razy dziennie Metocardu i po tym tygodniu dowalila mi jeszcze po dwie tabl. dziennie Dopegytu, bo moje cisnienie nadal bylo wysokie. No i po miesiacu (caly czas sobie mierze zapisujac 2x dziennie) musze zostac przy tych dawkach, chociaz jeszcze nieraz mam za wysokie. Ale ty az takiego nie masz mi siegalo na poczatku tak do 160/ 110. Teraz tak mam srednio 135/85.

Elfiko nie martw sie tym dopegytem to sa podobno najlepsze, najmniej szkodliwe leki z tego rodzaju, wskazane dla kobiet w ciazy. Ja to sie boje o ten Metocard i przyznam sie, ze go ostatnio nie biore, ale nie jest najgorzej. A na ulotce to tylko tak napisali, bo jak bys byla na poczatku ciazy i dzidzius sie jeszcze ksztalcil to przy duzej dawce tych lekow mogloby cos sie stac, ale to wiadomo, ze jakie bys leki nie wziela w bardzo duzej dawce to sa szkodliwe. Moja kolezanka brala ich nawet w szpitalu lezac okolo 15 i nic dzidzi sie nie stalo. A mi cisnienie przy nich sie obnizylo, ale nie do konca tak jak powinno

a ja dzisiaj bylam znow w lumpie ;D i zaraz wam sie pochwale co zakupilam na wage w cenie 10,07zl za wszystko. A ten lumpeks co tak chodze raz w tygodniu na calkowita wymiane towaru ma swoje sklepy takze w innych miastach jak ktoras chce wiedziec adres i czy w ich miescie istnieje taki to ja podam namiar z ulotki. i naprawde tam w koszach jak sie pogrzebie to pelno fajowych sie wynajdzie ciuszkow za mala kase. No tylko trzeba isc na same otwieranie sklepu w dzien wymiany towaru. albo jeszcze inaczej tu jest ich strona to sobie zobaczycie - www.gwozdziej.tiu.pl

czesc!
wlsnie karmilam Tymula kaszka a tu nagle trach!!!! wypadek samochodowy tuz przed oknem.... mam nadzieje ze nikomu nic sie nie stalo! pewnie zaraz policja przyjedzie hm...
ale pechowy poranek :p

zazdroszcze Wam tego slonka bo u nas lejeeee

a oto dzisiejsze zakupy:
p10100068ri.jpg

p10100075ys.jpg

p10100114di.jpg

p10100122zg.jpg

p10100142wt.jpg

p10100166vo.jpg

reklama
Anitko to mialas faktycznie przedsmak dzidzi w domku...nasza pierwsza noc wygladala podobnie ale to z mojej winy  :p w szpitalu jak powoedzieli przystawiac do piersi tak czesto jak maluch chce no to przystawialam.... niestety TYmcio mial problemze smulka (ta pierwsza kupka) i bolal go brzuszek temp. podskoczyla i plakal.... :-[ w szpitalu szybko mu pomogli ale za to w domku powoedzialam sobie z bede karmic co 1/5 do 2h nieczesciej...no i maly plakaaaaal a my balismy sie ze moze znowu go brzuszek boli i o 1 w nocu tel do lekarza a ta sie nas pyta kiedy jadl  :o bo okazalo sie ze glody jest a ja glupia nie chialam go nakarmic  :p  :p  :p nooooo troszke czasu minelo zanim sie nauczylismy siebie

Do góry