reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

Maniu a widzialas cos takiego
436739_CE_70_BC_A_klein_1.jpg
do Tymcia to sie chyba jednak jeszcze nie nadaje bo troszke za maly,ale calkiem pomyslowa ta "dostawka"w tyle wozka.Moze ja taka do Dorianka kupie :) i tez dzieciaczki razewm benda jezdzic.
Dziewczyny ja sie dzis czuje fatalnie,chyba wybiore sie do doktorka na kontrole.bleh...

reklama
Czesc mamusie dzieki za slowa otuchy , juz sobie to wszystko przemyslalam i stwierdzilam ze skoro lekarz kazal brac te tabletki to tak trzeba.
Tusia a mam pytanie do Ciebie czy Ty musisz mierzyc sobie czesto cisnienie? Ja mam zrobic taka krzywa cisnienia, dwa razy dziennie mam mierzyc cisnienie i zapisywac a jak po tych dwoch tygodniach nadal bede miala wysokie to chyba do szpitala pojde.

u nas dzisiaj pogoda taka dziwna, raz sloneczko swieci a raz pada deszczyk ale jest w miare cieplo i juz sie ciesze ta pogoda ;D
Jade dzisiaj z mezem po farby i materialy do malowania pokoiku ;D ;D ;D ;D

Czesc dziewczyny. Ale wam zazdroszczę tego słoneczka. U mnie od rana deszcz padał, teraz przestał, ale słonka to nie widać.
Mnie się dzisiaj całą noc poród śnił :D Tak się wczoraj podekscytowałam tym, że mogłabym rodzić naturalnie, że przeżywałam pół nocy :) Wczoraj z tego wszystkego się mężulowi popłakałam, bo wkurzyło mnie to, że mi ta okulistka nie powiedziała w sumie konkretnie czy mogę czy nie. Ale taka nadzieja we mnie wstąpiła...
Co do spania, to mi najlepiej śpi się na prawym boku i na plecach niestety. Na lewym boku mi jest duszno i niewygodnie, więc praktycznie w ogóle na nim nie śpię. Dziewczyny czy wy też czujecie w nocy jak się wam miednica rozsuwa? Bo ja często jak sie przewracam, to strasznie mi strzelają kości miednicowe.

Dziewczyny z tego co piszecie, to połowa z nas się zrobi czerwcówkami jak tak dalej pójdzie.
Kurcze a mojemu mężowi szykują się 3 delegacje w czerwcu i lipcu i to takie po 4, 5 dni. Jak na złość jeszcze prawie na drugi koniec Polski. Mam nadzieję, że akurat wtedy nie zacznę rodzić jak go nie będzie :( I w tym miejscu solidaryzuję się Aniu.g z tobą :)
Chyba mój Kajtuś wam chce coś napisać, bo tak dudni w brzuch, że prawie do klawiatury dostaje :D :D

Klaudia ja jakbym miala opowiedziec co mnie boli jak spie i sie na bok przewracam to by z tego calkiem gruba ksiazka byla hihihi :D :laugh: :D
Spie tez na prawym boku i juz mnie ten bok tak boli ze czasami wytrzymac nie mozna, na lewym sie nie da bo jakos mnie tak dusi a Klaudia jak ty spisz na tych plecach to umiesz oddychac, bo ja mam od razu uczucie jakby mi na plucach jakies cegly lezaly i od razu mysle ze dzidzia nie ma powietrza i jest mi zal i sie przewracam

witam dziewczyny!
u nas ładna pogoda, choć zastanawiam się czy pranie rozwiesić na podwórku, czy przypadkiem nie będzie padało, ale tak to słonko mocarnie świeci i wieje delikatny wiaterek.
niedawno dopiero zjadłam śniadanko, bo brałam żelazo jak wstałam no i musiałam poczekać godzinkę.
teraz idę uporać się z tym praniem i jadę do szpitala zobaczyć co tam u mamy, bo już podali jej 3 woreczki krwi i może będzie coświadomo co dalej. bidula.

pozdrowionka i miłego dzionka życzę.

Ja śpie na bokach bo wtedy mnie kręgosłup najmniej boli. A od niedawna nie mogę leżeć na plecach do mi się słabo robi i jakoś powietrza mi zaczyna brakować.
Od kilku dni zauważyłam, że jak przewracam się z pleców na boki to strasznie mnie coś ciągnie w dół w dole brzucha. Czy też tak macie?
Mykam rozwiesić pranie i chyba się położę. Coś ostatnio senna się zrobiłam i mogłabym spać....i spać :)

Kolorowa kredko dużo zdrówka życzę twojej mamie, oby jak najszybciej wróciła do domku i więcej nie chorowała.

Miłego dzionka :)

reklama
dużo zrówka dla mamy

co do leżenia to u mnie tylko na prawym boku jakoś wytrzymuję, na pleckach odpada bo też się duszę i boję się odrazu że dzidzia też nie ma czym złapać oddechu :D
no i między nogami kładę sobie poduszkę małą, jakoś mi tak wygodniej się leży

piotrek jak zobaczył tą poduszkę to się zastanawiał co ja jeszcze sobie włożę między nogi żeby mi sie dobrze spało hih
cwaniaczek a pewnie jak on by był w ciąży to dopiero byśmy mieli w chacie szaleństwo

Do góry