reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy

:-( sluchajcie czy mozliwe sa takie objawy przy zabkowaniu?
bo dziaselko ma napuchniete i przebila sie 5 :eek:
poza tym ta kupa byla rzadsza ale nie biegunkowa....i raz w nocy zwrocila oj juz sama nie wiem :baffled: :zawstydzona/y:

generalnie mala jest piszczaca i senna plus ta temp. :sick: :-(

chorobcia:-( Maniu ja nie wiem czy w takiej sytaucji nie wezwać lekarza.. moze i to trzydniówka ale lepiej to skonsultować, moze zrobić jakieś inne badania, tyle wirusów przeciez teraz..
Maksio jezscze nie przechodził trzydniówki więc nie umiem doradzić.

Moim zdaniem trzeba dawać coś na zbicie gorączki. Ja mam dobre doświadczenia z Ibufenem i go polecam. Dawka i czestotliosc podawania jest na opakowaniu - zalezna od wagi dziecka.
Myśle, ze lepiej to skonsultować.
Boze trzymaj się kochanie i pisz co się dzieje...

kochane lipcoweczki 2005 ogromnie dziekuje za pozdrowienia i kibicowanie przez cala moja ciaze:elvis::elvis::elvis:

melduje sie siostra Elfiko i dumna mama malej slicznej Laury:tak:!!!
jeszcze raz caluski:-D:-D:-D

Majeczko!! Laura śliczna. Jesteśmy tu wszytskie z Tobą. Bedziemy mocno trzymały kciuki za "twój egazmin życia". Zagladaj do nas ja najczesciej i zadawaj relacje:tak:
Buziaki:elvis: :elvis: :elvis:

hej baby

moj stan dzis ponizej normy....
odezwe sie wieczorem

ehhhh.......

Niuniu co jest?

reklama
gazelaczek, Wiki_28, e_mama ;-) ;-) dzięki za odpowiedz

ja też daję Małej sporo owoców, a do picia soki... no i póki co to jakoś się trzyma :-) :-)

Maniu mysle ze Gabie zebrało się kilka "chorób" na raz, poprzednia infekcja + trzydniówka i do ego jeszcze doszła ta piąka. (kuba tak miał w 8 m-cu , nie zapomne tej jazdy, zapalenie oskrzeli zakonczyło się 3-dniówka i do tego wybijała się dolna 2 -jazda po całosci) Maniu ja zbijałam temp. dawałam dużo pic i robiłam okłady (prócz główki mozna robic okłady pod kolanami -tak na zgięciu). Jeszcze jak masz mozliwosc to dobra jest "inhalacja" (tzn. zakroplenie w kominku aromaterapeutycznym lub zmocz sciereczkę w wodzie wylej na nią kilka kropli olejku i połóż na kaloryferze tez bedzie działac) z lawendy. ma działanie bakteriobójcze i uspokajająco działa na dzieci.

Edziu daje malej Taylenor to taka zawiesinka przeciwbolowa i goraczkowa mala na nia dobrze reaguje i tem w tej chwili spadla i ma 36,7 ale za jakis czas pewnie misie skonczy ten syropek i bede musiala kupic cos innego no i wolalam sie Was poradzic :tak: :elvis:

Najważniejsze że gorączka spada, jakby Gabinka nie reagowała na lekarstwa to byłby problem. Jeśli nie ma większej biegunki to może rzeczywiście i Was dopadła trzydniówka. Kochana, najgorszy jest pierwszy dzień. A Julka też robi rzadką kupę i taką kwaśną, ale tylko jedną dziennie więc to po lekarstwach.

reklama
Do góry