reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy

reklama
nom kawe mam pierwsza od mojej pamiętnej jelitówki :tak:
nawet mi tej kawy nie brakowała tak bardzo :baffled: a myslałam,ze jestem uzależniona hmmm :baffled:

kochane mam do Was prośbe
jak wiecie mam siostrzenice i zostane jej mama chrzestna wiec musze kupic prezenty. Na chrzest nie bedzie problemu bo dam kase i jakąs pamiatke ze złota pewnie wiec to mam ale moja siostra przyjedzie z malutka na koniec marca do PL i chciałabym jej do tego czasu kupic krzesełko do karmienia. Tak sie zastanawiałam nad jakims prezentem tak 300-400zł i cięzko było cos wybrac bo Maja juz wszystko do małej kupiła nawet kojec mają wiec praktycznie tylko krzesełka im brakuje. ja mam takie drewniane ale dla Laury chciałabym kupić coś droższego . Może mi coś polecicie? Jakie macie krzesełka , jakiej firmy i czy sie sprawdziły, czy jesteście zadowolone?
Bede wdzięczna za jakąs podpowiedz bo nie chciałabym kupic jakiegos bubla :tak:

Hej babeczki !
U nas sypie śnieżek. Tusia, mieszkasz niedaleko więc i do Was dojdzie heh :tak: ;-)

W nocy znowu młoda miała 40 stopni. Jak już skończyłam z mierzeniem, zbijaniem, okładami i znowu z mierzeniem to była 1 w nocy, później słuchałam jak oddycha, bo miała taki przyspieszony oddech i w pewnym momencie po prostu odpłynęłam, spałam do 7 jak zabita, nic nie słyszałam, mam nadzieję, że moje dziecko spało spokojnie. Rano znowu temperatura ale już dużo mniejsza. Całe szczęście, że dziś 3 dzień. Mam nadzieję, że idzie ku lepszemu.

Hołk ;-) :-)

Babki :-( :-( moja Gaba wczoraj wieczorem miala stan podgoraczkowy w nocy zwymiotowala i miala 38,4 dostala czopek w pupe i tem. spadla do 37,8 a teraz spi mi na rekach tzn drzemie sobie i nie wiem co mam zrobic? :-( :zawstydzona/y:
jak myslicie czy to moze byc ta 3-dniowka? czy cos innego?
aha dwa razy mial rzadsza kupe

co to moze byc ........:-( :-(

kochane mam do Was prośbe
jak wiecie mam siostrzenice i zostane jej mama chrzestna wiec musze kupic prezenty. Na chrzest nie bedzie problemu bo dam kase i jakąs pamiatke ze złota pewnie wiec to mam ale moja siostra przyjedzie z malutka na koniec marca do PL i chciałabym jej do tego czasu kupic krzesełko do karmienia. Tak sie zastanawiałam nad jakims prezentem tak 300-400zł i cięzko było cos wybrac bo Maja juz wszystko do małej kupiła nawet kojec mają wiec praktycznie tylko krzesełka im brakuje. ja mam takie drewniane ale dla Laury chciałabym kupić coś droższego . Może mi coś polecicie? Jakie macie krzesełka , jakiej firmy i czy sie sprawdziły, czy jesteście zadowolone?
Bede wdzięczna za jakąs podpowiedz bo nie chciałabym kupic jakiegos bubla :tak:

My mamy ProBaby, to jest odpowiednik jakiegoś tam droższego krzesełka. I jestem z niego mega zadowolona. Kosztowało chyba około 250 zł.
O takie mamy dokładnie, tylko to niebieskie:
Krzesełko do karmienia PROBABY z fabryki BABYONO (159114386) - Aukcje internetowe Allegro

Naprawdę się sprawdziło i sprawdza do tej pory. Wystarczy przetrzeć ściereczką i jest czyste. Super regulacja, super szelki, którymi zapinam młodą i mam pewność, że sobie krzywdy nie zrobi. Na prawde bardzo polecam !

Cześc dziewczyny.
Dlaczego u was jest snieg a u mnie nie ma? :wściekła/y:

Lilka ja bym z tamtad wywiala, ale nie przez ta cipe tylko ze wzgledu na szkole. Chocby na ten angielski co chodzisz. Znajdziesz sobie napewno cos w rozsądniejszych godzinach. A Madzi to wes troche przypiecz przed odejsciem, powiedz jej ze jest tępa i takie tam.
a ja niestety mam taki charakter ,ze na przsekor tej cytuje- cipie zostałabym w tej pracy jeszcze jakiś czas i tak jej nosa utarła,ze pamiętałaby mnie długo oj długo.
Lilka długo nie pisałam bo nie miałam czasu tego przemyśłec ale juz przemysłałam- co z Toba kochana?
Potrafisz przez ponad dwa lata dyskutowac z nami na forum na wszekie tematy zawsze do końca broniac swojego zdania , potrafisz postawic sie Mamusi i na przekór wszystkiemu co o Tobie gada pokazać jej plecy i wyprowadzić sie z klasą a nie potrafisz dac sobie rady z jakaś głupia gęsia?? Lilak opamiętaj sie, łyknij sobie wieczorkiem dobrego drina, rano stan przed lustrem zrób sie na bóstwo powiedz sobie ,ze dasz rade a potem idz do tej roboty i zerównaj z ziemia tą szanowna koleżanke!!!
Potraktuj ja jej własna bronia, zwracaj jej uwage na wsystko, zadawaj trudne pytania, bądz upierdliwa na maksa i za nic wi siwecie nie daj jej miec ostatniego zdania!!!!!
Ja tam bym ise nie dała, porzadnie bym skopała tylek tej małej a potem po wszystkim olałabym robote :tak: :tak: joł!

Co poadajecie maluchom na zbicie tem?

glupio pytam.... wiem wiem ale wiecie ja sie tu wszystkiego od nowa ucze ;-) :-p :eek:

Hej babeczki !

W nocy znowu młoda miała 40 stopni. Jak już skończyłam z mierzeniem, zbijaniem, okładami i znowu z mierzeniem to była 1 w nocy, później słuchałam jak oddycha, bo miała taki przyspieszony oddech i w pewnym momencie po prostu odpłynęłam, spałam do 7 jak zabita, nic nie słyszałam, mam nadzieję, że moje dziecko spało spokojnie. Rano znowu temperatura ale już dużo mniejsza. Całe szczęście, że dziś 3 dzień. Mam nadzieję, że idzie ku lepszemu.

Hołk ;-) :-)

nooo to napewno ta trzydniówka, teraz wypatruj Edytko wysypki i Julencja bedzie zdrowa :tak:
Trzymam kciuki i śle buziaki :elvis: :elvis: :elvis:

reklama
Babki :-( :-( moja Gaba wczoraj wieczorem miala stan podgoraczkowy w nocy zwymiotowala i miala 38,4 dostala czopek w pupe i tem. spadla do 37,8 a teraz spi mi na rekach tzn drzemie sobie i nie wiem co mam zrobic? :-( :zawstydzona/y:
jak myslicie czy to moze byc ta 3-dniowka? czy cos innego?
aha dwa razy mial rzadsza kupe

co to moze byc ........:-( :-(

To może być grypa jelitowa :baffled:
Wczoraj mi o niej mówił ten pediatra, który był u nas z wizytą.
Podobno oprócz zapalenia płuc to tutaj teraz największa plaga.
Najważniejsze to żeby Gabinka dużo piła i dawaj jej koniecznie jakiś lacid, lacidofil albo trilac. Gorączkę też trzeba zbijać.
Przy trzydniówce raczej nie ma biegunki, może być zaczerwienione gardło.
Maniu jak Gabcia będzie jeszcze robiła kupkę to może kup w aptece preparat ORS 200, to jest preparat Hippa, pamiętam, że bardzo pomagał Julce przy biegunce jak była mała. Zapobiega odwodnieniu i ma te wszystkie niezbędne elektrolity, które dziecko traci podczas biegunki.

Ale Wam współczuję. Zdrówka dla małej ! :elvis:

Do góry