reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

reklama
Muszę iść do sklepu, a taka wstrętna u nas pogoda - nie chce mi się.
Dzisiaj robię pizzę na obiadek :-)

oj klaudus jak ja lubie domowa pizza........ale nigdy nie wiem jak zrobic ciasto?????
macie jakis sprawdzony przepis na ciasto do pizzy???

a ja mam dzisiaj dzien wypłatki mmmmm
mam w planach małe zakupy, łos w niedziele ma urodzinki.............

Maciek pije wszystko z niekapka. Ostatnio nawet bez przykrywki, no ale tego mleka nie wypije. Nie wiem, o co chodzi.

oj klaudus jak ja lubie domowa pizza........ale nigdy nie wiem jak zrobic ciasto?????
macie jakis sprawdzony przepis na ciasto do pizzy???

Ja zawsze robię takie ciasto (wychodzi duża blacha z piekarnika):

0,5 kg mąki
4 dkg drożdży
1 szklanka wody
2 łyżki oleju
sól

Co do pizzy, to u nas parę razy w miesiącu jest obowiązkowo. :-) My to w ogóle jak jakaś włoska rodzina się odżywiamy: jak nie pizza, to spaghetti albo lasagna :-) No i lody też uwielbiamy ;-)

Cześc dziewczyny.
Maja budzila sie w nocy i miala gorączkę, katar ma drugi dzień, ale nie duzy, mam nadzieje, ze to nie znowu ucho. Wychodza jej 5 to moze od zębów, bo wczoraj jej sprawdzalam, to jak sie naciska tam dziasło to juz czuc było ząbki.

Wiecie jaki mój Maciek jest cwany? :-) Jako, że zawsze do kawy jem coś słodkiego, to jak tylko widzi, że sobie robię kawę to od razu mówi tak: "mama kawa ciatko (czyli ciastko)". Za pierwszym razem nie wiedziałam o co mu chodzi, bo do tej pory nie dawałam mu nic słodkiego, to on wziął mnie za rękę, zaprowadził do kuchni i pokazał szafkę, w której są słodycze i mówi (LEKKO podniesionym głosem) "ciatko, ciatko". Ja zdziwiona, skąd on wie, że tam są ciastka, pytam go skąd to wie, a on na to "baba, baba". No i mój plan nie dawania mu słodyczy legł w gruzach, bo okazuje się, że babcia od jakiegoś czasu już go zapycha, a potem się dziwię, że w te dni, w które ona jest, on mi nie chce jeść kolacji. :baffled:

Nie mogę, młody podpieprzył babcię :laugh2: :laugh2: :laugh2: :cool2:

Maciuś jest przeuroczy :elvis:

reklama
Do góry