reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy

reklama
Dziewczyny znacie może tą odżywkę do paznokci
i czy naprawdę jest dobra
Najlepsza odzywka SALLY HANSEN- NAILGROWTH MIRACLE (155344417) - Aukcje internetowe Allegro
Wiki ja używałam innej odżywki tej firmy i była rewelacyjna, myslę ze i ta moze byc skuteczna...
a w ogóle to CZesc Wam!!!
u mnie panuje ostatnio pech zdrowotny: jak zaczełam chodzic to przyplątał mi się grypa żołądkowa i zdycham juz 2 dzien (wygladam mniej wiecej tak ::eek: :baffled: :sick: )

o matko :szok: :szok: :szok: patrzcie:szok:

Pielęgniarka obcięła dziecku kawałek palca
2007-01-18 11:34

O warunkowe umorzenie postępowania wobec pielęgniarki, która nieumyślnie obcięła noworodkowi kawałek palca, wystąpiła do sądu prokuratura rejonowa w Lubinie (Dolnośląskie). Dziecku próbowano przyszyć palec, ale zabieg replantacji nie powiódł się.
dalej »

- Prokuratura wniosła o umorzenie postępowanie wobec kobiety na okres 2 lat, oraz nakaz zapłaty przez nią 500 zł na wskazany cel. Ostateczną decyzję w tej sprawie podejmie jednak sąd - poinformowała w czwartek rzecznik prokuratury okręgowej w Legnicy, Liliana Łukasiewicz.

Do wypadku doszło 22 grudnia 2005 roku w jednym z niepublicznych zakładów opieki zdrowotnej w Lubinie. Urodzona 19 grudnia 2005 roku Sara miała wkłuty w rączkę wenflon.

- Trzy dni później jedna z pielęgniarek, podczas zmiany opatrunku z wenflonem, uniosła dziecko, trzymając w ręku nożyczki. Te zacisnęły się na małym palcu u ręki dziecka i odcięły jego górną część - wyjaśniła rzecznik.

Dziecko natychmiast przewieziono do Szpitala Wojewódzkiego w Legnicy, gdzie dokonano replantacji. Operacja okazała się nieudana, przyszyta część palca obumarła.

Powołani w tej sprawie biegli uznali, że pielęgniarka, mimo ciążącego na niej obowiązku opieki nad dzieckiem, naraziła je na bezpośrednie niebezpieczeństwo ciężkiego uszczerbku na zdrowiu lub utraty życia. Przedstawiono jej taki zarzut uznając jednak, że dopuściła się tego nieumyślnie. Kobieta przyznała się do winy.
:no: :no: :szok: :szok: :szok: :no: :no: :wściekła/y: :wściekła/y:

O właśnie, wczoraj dotarł do mnie album i..pierścionek również :tak:
W wolnej chwili, podobnie jak Edzia, zabieram się za uzupełnienie albumu :happy:

Dziewuszki jak odzyskujecie dane na BB? Mozna w końcu wejść do historii swoich postów czy nie?
Przepraszam za głupie pytanie, bo sama mogłabym sprawdzić ale nie mam dziś czasu :-p

Wiki ja używałam innej odżywki tej firmy i była rewelacyjna, myslę ze i ta moze byc skuteczna...
u mnie panuje ostatnio pech zdrowotny: jak zaczełam chodzic to przyplątał mi się grypa żołądkowa i zdycham juz 2 dzien (wygladam mniej wiecej tak ::eek: :baffled: :sick: )

W takim razie pewnie się skuszę

Aniu współczuję tych sensacji żołądkowych, pociesz się że skoro to już 2 dzień to teraz będzie tylko lepiej:-)

Elficzku wczoraj zaczelam chomikowac plik na chomiku i zeszlam na dol, bo troche to trwalo. Jak wrocilam to strona chomika byla normlana, a Baby Einstein brakowalo w tych wszystkich dodanych plikach. Gzie popelnilam blad?
Teraz probuje to zrobic jeszcze raz:baffled:

o matko :szok: :szok: :szok: patrzcie:szok:

Pielęgniarka obcięła dziecku kawałek palca
2007-01-18 11:34

O warunkowe umorzenie postępowania wobec pielęgniarki, która nieumyślnie obcięła noworodkowi kawałek palca, wystąpiła do sądu prokuratura rejonowa w Lubinie (Dolnośląskie). Dziecku próbowano przyszyć palec, ale zabieg replantacji nie powiódł się.
dalej »

- Prokuratura wniosła o umorzenie postępowanie wobec kobiety na okres 2 lat, oraz nakaz zapłaty przez nią 500 zł na wskazany cel. Ostateczną decyzję w tej sprawie podejmie jednak sąd - poinformowała w czwartek rzecznik prokuratury okręgowej w Legnicy, Liliana Łukasiewicz.

Do wypadku doszło 22 grudnia 2005 roku w jednym z niepublicznych zakładów opieki zdrowotnej w Lubinie. Urodzona 19 grudnia 2005 roku Sara miała wkłuty w rączkę wenflon.

- Trzy dni później jedna z pielęgniarek, podczas zmiany opatrunku z wenflonem, uniosła dziecko, trzymając w ręku nożyczki. Te zacisnęły się na małym palcu u ręki dziecka i odcięły jego górną część - wyjaśniła rzecznik.

Dziecko natychmiast przewieziono do Szpitala Wojewódzkiego w Legnicy, gdzie dokonano replantacji. Operacja okazała się nieudana, przyszyta część palca obumarła.

Powołani w tej sprawie biegli uznali, że pielęgniarka, mimo ciążącego na niej obowiązku opieki nad dzieckiem, naraziła je na bezpośrednie niebezpieczeństwo ciężkiego uszczerbku na zdrowiu lub utraty życia. Przedstawiono jej taki zarzut uznając jednak, że dopuściła się tego nieumyślnie. Kobieta przyznała się do winy.

Szok:szok: :szok: :szok:

O ludzie, biedny maluszek :-( Strasznie musiał cierpieć :no: :no: :no: :-(

Kto podchodzi do maleństwa z nożyczkami w ręku? :wściekła/y:

reklama

Ja wiem ja wiem!!
ozdywka jest bardzo dobra ale znacznie lepsza jest NailTek II Intesive Therapy :tak: :tak: :tak:
Testuje obie na sobie od jakiegoś czasu. Rewelacja!! Odbudowuje paznokcie po tipsach.

Do góry