reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy

hejo
moje dziecko wstało dzisiaj o 7.10 i zarządało NoNo :eek:
potem ryczała a ja jej próbowałam wytłumaczyć,że jeszcze za wcześnie na Nono :baffled:

reklama
Druga:-)
MOje dziecko spało dziś całą noc, do 7 :szok: :szok: :szok: :tak: :tak: oh yeah!! obudziłam się w szoku:tak:

Wczoraj siłownia. Mam opracowany plan intensywnej pracy nad brzuchem. Ale musze chodzić dwa razy w tygodniu. Tak własnie sobie kombinuje jak to pogodzić:-p

A mnie coś napadło i latam ze szmatą w ręku i wycieram, doszywam dawno zapomniane wieszaki w kurtkach, hm.... co się dzieje? Zazwyczaj nie mam takich odruchów :eek:

Jak to się nazywało....GNIAZDOWANIE:confused: :szok: :-D :tak: :tak: :-)

U nas z biciem ostatnio niedobrze. Dziecko sobie pozwala, mimo, ze mu nie pozwalam. Kiedys chcial Pringles (kurde raz dostal i mu starsznie zasmakoway) i mowi Pigiś Pigiś, ja mowie Pringles ? o nieeee, to nie dla dzieci a ten mi mlaskacza dwa razy zdzielil. :szok:

:szok: :-D :laugh2: :-D :-p :-p przepraszam ale takie komentarze w Twoim wykonaniu powodują, ze leje ze śmiechu:-D :-p

Aaa i musze powiedziec, ze zrobilam dzisiaj z pomoca mojej wspollokatorki aniolka z masy solnej Suszy sie przy boilerze. Jutro aniol number 2

Nianiu 200ml maki
200ml soli
130ml wody
Wode dolewasz do maki wymieszanej z sola tak, zeby masa plastyczna powstala, nie za duzo wody. mozna suszyc na polu, ale dlugo schodzi, mozan suszyc w piekarniku ale w baaardzo niskiej temp. (okolo100 stopni) mozna suszyc w suchym cieplym miejscu (tam gdzie np boiler)

Ale czad!! Dzięki Martusia. Moim punktem na dzień dzisiejszy było znalezenie w necie przepisu na masę solną:tak: A teraz juz mam. W weekend robimy aniolka:-)

Martusia a w którym momencie odciskać łapki ? No i kiedy wycinać?

a ja jeszcze mam niecne plany wobec swojego ślubnego, hyym hyyym...

ten żeńszeń chyba naprawdę działa (NiaNia heh) :szok: :szok: :-D :-D :-D

Ha!!!! mówiłam :-)
u mnie tez działa :tak: :-p :cool2:

dzień dobry :-)

Julia jeść nie chce wcale :no: ale spanie znów wróciło do normy - w łóżeczku i zasypianie samodzielne:-)

kasiu k moja Julia też ciągle ubrania wyciąga i się ubiera - ona dodatkowo szalik i czapke sobie założy i chodzi po domu i mi papa robi że wychodzi gdzieś ;-)
hehe moja to samo
- nie je juz drugi dzień prawie wcale tylko pije litrami herbate
-znowu ładnie zasypia
-tez chodzi po domu w szaliku i czapce i mi papa robi :tak: :-D

Aaa i musze powiedziec, ze zrobilam dzisiaj z pomoca mojej wspollokatorki aniolka z masy solnej Suszy sie przy boilerze. Jutro aniol number 2

Nianiu 200ml maki
200ml soli
130ml wody
Wode dolewasz do maki wymieszanej z sola tak, zeby masa plastyczna powstala, nie za duzo wody. mozna suszyc na polu, ale dlugo schodzi, mozan suszyc w piekarniku ale w baaardzo niskiej temp. (okolo100 stopni) mozna suszyc w suchym cieplym miejscu (tam gdzie np boiler)
ja do masy solnej daje jeszcze klej do tapet, wtedy od razu mozna robic figurki a schnie potem szybciej
Zaraz Wam przepis dam

tadaaaa

[SIZE=+1]MASA SOLNA[/SIZE]
Masę solną wykonuje się mieszając mąkę, sól i wodę z klejem do tapet mieszając je w proporcjach:
2 części mąki pszennej,
1 część soli kuchennej drobnoziarnistej,
3/4 części wody o temperaturze pokojowej,
Kleju do tapet dodaje się 1 łyżkę na na każde 10 dag mąki.
Po wymieszaniu mąkę sól i klej do tapet dodajemy powoli wodę cały czas mieszając tak, by uniknąć powstania grudek. Masę zagniatamy około 15 minut aż nabierze jednolitej i elastycznej konsystencji.
Kiedy jest już odpowiednio formujemy z niej kulę i wkładamy do woreczka foliowego, żeby nie wyschła. Następnie umieszczamy na około 2 godziny suchym i chłodnym miejscu (nie w lodówce). Gotową masę solną można przechowywać do 2 tygodni.
Żeby masa solna nie przyklejała się w czasie wałkowania i formowania w pożądane kształty, deseczkę na której pracujemy najlepiej wyłożyć folią aluminiową. Chcąc połączyć pojedyncze elementy należy mające stykać się powierzchnię zwilżyć mokrym pędzelkiem, aby się skleiły.

Super te wasze aniołki
Chyba też się skuszę i zrobimy z Olim w weekend:-) :tak:
Z tego co tu przeczytałam to lepiej z masy solnej?

u mnie ze spaniem Oliwiera jest (aż się boję pisać) super
w dzień śpi 2-3 h, a noce przesypia calutkie od czasu jak skoń czyłam karmienie piersią

Jeśli chodzi o mowe dzieciaczków to ja sie dopiero załamałam jak ostatnio dzwoniła do mnie Joasia Jej Kubus powtórzy każde słowo, dosłownie każde, Asia cos mówi a Kuba poproszony pięknie powtarza :tak:
Mozna sie z nim już śmiało dogadac a jak mówi do mamy Asiu to miód sie na serce wylewa takie to słodkie :elvis: :elvis: :elvis: :tak:
Weronika jest w lesie z mówieniem i przy Kubie wysiada na starcie

:elvis::elvis::elvis::elvis::elvis::elvis:

czesc babibki :-):-):-)
ide po kawe

reklama
Dzień doberek,

u mnie podobny scenariusz, jak u Niani. Dziecko przespało pięknie nockę i obudziło się na mleko równo z zegarkiem :szok:. Aerobik będzie dzisiaj, zwłaszcza, że wczoraj wylądowałam o 22.30 w kfc. Ale po emocjach wizyty u Kasi i niejedzeniu od godz. 13-tej uznałam, że mi się należy :dry:

Do góry