reklama
Druga:-)
MOje dziecko spało dziś całą noc, do 7 oh yeah!! obudziłam się w szoku
Wczoraj siłownia. Mam opracowany plan intensywnej pracy nad brzuchem. Ale musze chodzić dwa razy w tygodniu. Tak własnie sobie kombinuje jak to pogodzić
Jak to się nazywało....GNIAZDOWANIE :-)
przepraszam ale takie komentarze w Twoim wykonaniu powodują, ze leje ze śmiechu
Ale czad!! Dzięki Martusia. Moim punktem na dzień dzisiejszy było znalezenie w necie przepisu na masę solną A teraz juz mam. W weekend robimy aniolka:-)
Martusia a w którym momencie odciskać łapki ? No i kiedy wycinać?
Ha!!!! mówiłam :-)
u mnie tez działa
MOje dziecko spało dziś całą noc, do 7 oh yeah!! obudziłam się w szoku
Wczoraj siłownia. Mam opracowany plan intensywnej pracy nad brzuchem. Ale musze chodzić dwa razy w tygodniu. Tak własnie sobie kombinuje jak to pogodzić
A mnie coś napadło i latam ze szmatą w ręku i wycieram, doszywam dawno zapomniane wieszaki w kurtkach, hm.... co się dzieje? Zazwyczaj nie mam takich odruchów
Jak to się nazywało....GNIAZDOWANIE :-)
U nas z biciem ostatnio niedobrze. Dziecko sobie pozwala, mimo, ze mu nie pozwalam. Kiedys chcial Pringles (kurde raz dostal i mu starsznie zasmakoway) i mowi Pigiś Pigiś, ja mowie Pringles ? o nieeee, to nie dla dzieci a ten mi mlaskacza dwa razy zdzielil.
przepraszam ale takie komentarze w Twoim wykonaniu powodują, ze leje ze śmiechu
Aaa i musze powiedziec, ze zrobilam dzisiaj z pomoca mojej wspollokatorki aniolka z masy solnej Suszy sie przy boilerze. Jutro aniol number 2
Nianiu 200ml maki
200ml soli
130ml wody
Wode dolewasz do maki wymieszanej z sola tak, zeby masa plastyczna powstala, nie za duzo wody. mozna suszyc na polu, ale dlugo schodzi, mozan suszyc w piekarniku ale w baaardzo niskiej temp. (okolo100 stopni) mozna suszyc w suchym cieplym miejscu (tam gdzie np boiler)
Ale czad!! Dzięki Martusia. Moim punktem na dzień dzisiejszy było znalezenie w necie przepisu na masę solną A teraz juz mam. W weekend robimy aniolka:-)
Martusia a w którym momencie odciskać łapki ? No i kiedy wycinać?
a ja jeszcze mam niecne plany wobec swojego ślubnego, hyym hyyym...
ten żeńszeń chyba naprawdę działa (NiaNia heh)
Ha!!!! mówiłam :-)
u mnie tez działa
elfiko
lipcowe mamy ´05
hehe moja to samodzień dobry :-)
Julia jeść nie chce wcale ale spanie znów wróciło do normy - w łóżeczku i zasypianie samodzielne:-)
kasiu k moja Julia też ciągle ubrania wyciąga i się ubiera - ona dodatkowo szalik i czapke sobie założy i chodzi po domu i mi papa robi że wychodzi gdzieś ;-)
- nie je juz drugi dzień prawie wcale tylko pije litrami herbate
-znowu ładnie zasypia
-tez chodzi po domu w szaliku i czapce i mi papa robi
hejo
moje dziecko wstało dzisiaj o 7.10 i zarządało NoNo
potem ryczała a ja jej próbowałam wytłumaczyć,że jeszcze za wcześnie na Nono
A co to jest nono?
elfiko
lipcowe mamy ´05
byłas trzecia kochana , trzecia ja byłam drugaDruga:-)
Nono to odkurzacz z teletubisiA co to jest nono?
elfiko
lipcowe mamy ´05
ja do masy solnej daje jeszcze klej do tapet, wtedy od razu mozna robic figurki a schnie potem szybciejAaa i musze powiedziec, ze zrobilam dzisiaj z pomoca mojej wspollokatorki aniolka z masy solnej Suszy sie przy boilerze. Jutro aniol number 2
Nianiu 200ml maki
200ml soli
130ml wody
Wode dolewasz do maki wymieszanej z sola tak, zeby masa plastyczna powstala, nie za duzo wody. mozna suszyc na polu, ale dlugo schodzi, mozan suszyc w piekarniku ale w baaardzo niskiej temp. (okolo100 stopni) mozna suszyc w suchym cieplym miejscu (tam gdzie np boiler)
Zaraz Wam przepis dam
elfiko
lipcowe mamy ´05
tadaaaa
[SIZE=+1]MASA SOLNA[/SIZE]
Masę solną wykonuje się mieszając mąkę, sól i wodę z klejem do tapet mieszając je w proporcjach:
2 części mąki pszennej,
1 część soli kuchennej drobnoziarnistej,
3/4 części wody o temperaturze pokojowej,
Kleju do tapet dodaje się 1 łyżkę na na każde 10 dag mąki.
Po wymieszaniu mąkę sól i klej do tapet dodajemy powoli wodę cały czas mieszając tak, by uniknąć powstania grudek. Masę zagniatamy około 15 minut aż nabierze jednolitej i elastycznej konsystencji.
Kiedy jest już odpowiednio formujemy z niej kulę i wkładamy do woreczka foliowego, żeby nie wyschła. Następnie umieszczamy na około 2 godziny suchym i chłodnym miejscu (nie w lodówce). Gotową masę solną można przechowywać do 2 tygodni.
Żeby masa solna nie przyklejała się w czasie wałkowania i formowania w pożądane kształty, deseczkę na której pracujemy najlepiej wyłożyć folią aluminiową. Chcąc połączyć pojedyncze elementy należy mające stykać się powierzchnię zwilżyć mokrym pędzelkiem, aby się skleiły.
[SIZE=+1]MASA SOLNA[/SIZE]
Masę solną wykonuje się mieszając mąkę, sól i wodę z klejem do tapet mieszając je w proporcjach:
2 części mąki pszennej,
1 część soli kuchennej drobnoziarnistej,
3/4 części wody o temperaturze pokojowej,
Kleju do tapet dodaje się 1 łyżkę na na każde 10 dag mąki.
Po wymieszaniu mąkę sól i klej do tapet dodajemy powoli wodę cały czas mieszając tak, by uniknąć powstania grudek. Masę zagniatamy około 15 minut aż nabierze jednolitej i elastycznej konsystencji.
Kiedy jest już odpowiednio formujemy z niej kulę i wkładamy do woreczka foliowego, żeby nie wyschła. Następnie umieszczamy na około 2 godziny suchym i chłodnym miejscu (nie w lodówce). Gotową masę solną można przechowywać do 2 tygodni.
Żeby masa solna nie przyklejała się w czasie wałkowania i formowania w pożądane kształty, deseczkę na której pracujemy najlepiej wyłożyć folią aluminiową. Chcąc połączyć pojedyncze elementy należy mające stykać się powierzchnię zwilżyć mokrym pędzelkiem, aby się skleiły.
Wiki_28
styczeń '02 lipiec '05
Super te wasze aniołki
Chyba też się skuszę i zrobimy z Olim w weekend:-)
Z tego co tu przeczytałam to lepiej z masy solnej?
u mnie ze spaniem Oliwiera jest (aż się boję pisać) super
w dzień śpi 2-3 h, a noce przesypia calutkie od czasu jak skoń czyłam karmienie piersią
Chyba też się skuszę i zrobimy z Olim w weekend:-)
Z tego co tu przeczytałam to lepiej z masy solnej?
u mnie ze spaniem Oliwiera jest (aż się boję pisać) super
w dzień śpi 2-3 h, a noce przesypia calutkie od czasu jak skoń czyłam karmienie piersią
Joaska
Lipcowe mamy '05
Jeśli chodzi o mowe dzieciaczków to ja sie dopiero załamałam jak ostatnio dzwoniła do mnie Joasia Jej Kubus powtórzy każde słowo, dosłownie każde, Asia cos mówi a Kuba poproszony pięknie powtarza
Mozna sie z nim już śmiało dogadac a jak mówi do mamy Asiu to miód sie na serce wylewa takie to słodkie
Weronika jest w lesie z mówieniem i przy Kubie wysiada na starcie
czesc babibki :-):-):-)
ide po kawe
reklama
Iwon
Lipcowe Mamy '05
Dzień doberek,
u mnie podobny scenariusz, jak u Niani. Dziecko przespało pięknie nockę i obudziło się na mleko równo z zegarkiem . Aerobik będzie dzisiaj, zwłaszcza, że wczoraj wylądowałam o 22.30 w kfc. Ale po emocjach wizyty u Kasi i niejedzeniu od godz. 13-tej uznałam, że mi się należy
u mnie podobny scenariusz, jak u Niani. Dziecko przespało pięknie nockę i obudziło się na mleko równo z zegarkiem . Aerobik będzie dzisiaj, zwłaszcza, że wczoraj wylądowałam o 22.30 w kfc. Ale po emocjach wizyty u Kasi i niejedzeniu od godz. 13-tej uznałam, że mi się należy