reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

reklama
Hejoo Babki !

BB włączyłam sobie już rano, ale dopiero teraz mam chwilkę, żeby do Was zajrzeć, bo właśnie położyłam młodą spać.

Ledwo wróciłam i już jestem zestresowana, ech...

1. Zostawiłam chorą mamę,
2. Przekazuję księgowość małża do biura rachunkowego bo już nie ogarniam tych wszystkich nowych przepisów, zdziczałam na wychowawczym i to mnie dodatkowo dołuje,
3. Julka strasznie tęskni za babcią, ciągle powtarza baby nie ma, gdzie baba jest?, normalnie chodzę i ryczę po kątach....
4. U mamy miałam zasuw na pełen gwizdek, bo musiałam jej wyprostować kilka zaległych spraw. Jedna refleksja- starość i samotność jest straszna :zawstydzona/y:
5. Odwiedziłam kuzynów i poznałam ich 2 miesięcznego Mikołaja. Jestem chora na drugie dziecko !!!

To tyle w telegraficznym skrócie.
to przykre Edytko,że Mama Twoja została sama :-( i,ze Juleńka tak tęskni za babcią :-(
Niestety takie zycie stawia przed nami schody i nic na to nie możemy poradzić :no:
co do spraw związanych z księgowościa to ja wcale nie myśłe,że zdziczałaś :no: trudno zebyś będąc w domu z dzieckiem praktycznie cały dzień sama , miala tez czas na prace i nauke bo przeciez księgowosci człowiek sie uczy całe życie .Musiałabyś cos zaniedbac kosztem tej drugiej rzeczy. Gdy już Julka bedzie duża, pójdzie do żlobka bądz przedszkola a Ty wrócisz do pracy w pełni tego slowa znaczeniu to znowu bedziesz na bieżaco z przepisami i znowu uwierzysz w swoje możliwosci. :tak: :elvis:
co do dzidzi następnej moge powiedziec tylko jedno - do dzieła!! :tak: :-)

mój plan na dzisiaj
1. posprzątać w szafie z pościelą
2. ugotowac obiad
3. umyć włosy :-p
4. wyprac pranie
5. urwac sie na male zakupki kosmetyczne
kolejnośc przypadkowa :tak:

reklama
Do góry