reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy

Joasiu, ale Maja nie ma kaszlu. Mierzylam jej teraz temperature i sie caly czas podnosi ma 38.9 :no: przerabane bo dzwonilam do przychodni i nie ma mojej lekarz (jutro rano bedzie) a teraz jest taka lekarz co wszyscy narzekaja, ze sie kobieta nie zna i nawet ta moja wielkie oczy robila, gdy zobaczyla jakie leki przepisala dzieciakom mojej koleżanki. A teściowa ciagle mi gada, ze trzeba ja tym spirytusem z bursztynem nasmarowac i sie upiera.

reklama
Joasiu, ale Maja nie ma kaszlu. Mierzylam jej teraz temperature i sie caly czas podnosi ma 38.9 :no: przerabane bo dzwonilam do przychodni i nie ma mojej lekarz (jutro rano bedzie) a teraz jest taka lekarz co wszyscy narzekaja, ze sie kobieta nie zna i nawet ta moja wielkie oczy robila, gdy zobaczyla jakie leki przepisala dzieciakom mojej koleżanki. A teściowa ciagle mi gada, ze trzeba ja tym spirytusem z bursztynem nasmarowac i sie upiera.
Tusia nie stresuj sie, u dzieci wysoka goraczka wystepuje często i nie jest aż taka grozna a świadczy o tym,ze organizm walczy z choroba. Dawaj Maji dużo picia, nosek oczyszczaj i jak goraczka nie spada to podaj przeciwgorączkowego coś. te 39 stopni to częste u dzieci [przy infekcjach, Weronika tez ma taka zawsze
sama zdecyduj co z tym smarowaniem, ja bym jednak nie pozwoliła dziecka tym wysmarować a do lekarza idz jutro rano. Zawsze jak sie pogorszy w nocy możecie wezwac lekarza . nie martw sie tak bardzo.:elvis:

tusia podaj jej cos na znizenie temperatury, moze paracetamol w czopkach.......a jesli za 2 h nie spadnie to idz na pogotowie, dzieciaki z taka goraczka napewno zostana przyjete na pogotowiu przez lekarza i mała dostanie cos mocniejszego na goraczke!!

a jak spoadnie dzisiaj to jutro rano idz do lekarza!!

Dziewczyny, ja mam pytanie odnośnie jedzenia. Czy wasze dzieci jedzą juz same obiadek? Maciuś już ładnie zasuwał łuyżeczką, a od jakiegoś czasu mu się odwidziało i owszem łyżeczka jest w jednej ręce, ale całe drugie danie ląduje w buzi za pomocą... drugiej rączki.:eek:
Klaudusiu Weronika jeszcze nie je sztućcami :no: wiele razy dawałam jej do raczki ale tylko pomachała chwile, jest jeszcze niezdarna i narazie wszystko ładuje łapkami do buzi. Widelca jej nawet zabieram bo ona tak nim macha,że sie boje o jej oczka :szok: Myśle ,że Maciusiowi sie chwilowo odwidziało, dzieci w tym wieku czesto tak robią.

Joasiu dałam jej ten Pyrosal 2 godziny temu i temperatura ciagle zrasta, nie mam takich czopkow, mam jeszcze w syropie ten paracetamol, to co dac?
Dzieki wogole, ze mnie pocieszacie i radzicie, bo ja to panikara jestem.

Joasiu dałam jej ten Pyrosal 2 godziny temu i temperatura ciagle zrasta, nie mam takich czopkow, mam jeszcze w syropie ten paracetamol, to co dac?
Dzieki wogole, ze mnie pocieszacie i radzicie, bo ja to panikara jestem.
teraz podaj jej tego panadolu Tusiu
Napewno pomoże, pyrosal tylko przy lekkiej gorączce pomafga a ta już wy ższa jest i trzeba coś mocniejszego dać. Glowa do góry, bedzie dobrze!

reklama
mezczyznom to chyba juz tak do śmierci zostaje.........hihih

tez uwazam jak elfik, chwila małego buntu i tyle.....
hehe nie wiem czy tylko mężczyżni tak mają
Moja to 100% dziewczynka a ma swoje za uszami oj ma :tak:
dzisiaj np. rano nie chciała ubrać rajstopków, tak wyginała mi nogi, tak sie krzywiła,ze dałam spokój. Po pół godzinie przyleciaa do mnie z tymi rajstopkami i mówi- Mama uż miałam jej zalozyc już, wiec załozyłam i po sprawie :tak:

Do góry