reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

I ja mowie dobranoc;-)

Ps. Moja tesciowa przywiozla mi dwie zamowione ksiazki z Polski
"Samotnosc w sieci" i "Cien wiatru"
Zaczelam dzisiaj "Samotnosc":cool2:
Nie musze chyba tlumaczyc dlaczego te dwie pozycje;-)

reklama
Pierwsza...
Martusia, ja przez święta czytałam "Samotność..." No i muszę sie przyznać, że były momenty, że się popłakałam. :-) Książka mi się podobała i dlatego nie pójdę oglądnąć filmu ;-)

U nas katar przeszedł z tatusia na synusia, no i efekt taki, że Maciek wstał dzisiaj ze śpikiem do kolan :wściekła/y:

A wiecie co zrobił wczoraj?? Mamy choinkę żywą w donczce z ziemią. Wczoraj Maciek wziął swoją koparkę, podszedł do choinki i zaczął łyżką od koparki wykopywać ziemię z doniczki :-) Myślałam, że padnę. Nieźle to sobie wykombinował :-)

No to fajnie się kojarzę z ciemnymi wizjami lee.

Tusia nie gniewaj się, chciałam być niby taka dowcipna :-)
No napewno jest to jedna z cech, która odróżnia cię od innych dziewczyn, ale oprócz tego kojarzysz mi się jeszcze między innymi z:
- super laseczką (zarówno w realu jak i na zdjęciach)
- demonem seksu ;-)
- kolczykiem w pępku
- super opiekuńczą mamuśką
- dużym ciśnieniem w ciąży
- mężem, który super gotuje
- postojem w lesie :-) i co za tym idzie... kibelkiem.

Ogólnie są to same dobre skojarzenia. Mam nadzieję, ze na następnym spotkanku lipcóweczek uda nam się więcej pogadać, to wtedy coś jeszcze dopiszę :-)

Cześć kobitki :-) ale jestem wyspana :tak: Wstałyśmy z Weronika pół godziny temu :laugh2:
teraz mykam na sniadanko a potem kawusia i zaglądne tutaj :tak:
Pogoda ładna, słonko świeci- żyć nie umierać!! :-D

WSZYSTKIEGO NAJ NAJ NAJ W NOWYM ROKU DLA KOCHANYCH LIPCÓWECZEK!!! :-):-):-)

Jestem już w domku cała i zdrowa, ja i moje dodtakowe trzy kilogramy, które przywiozłam z Zakopca :-p
Wieczorem na pewno do Was zajrzę, ale teraz musze już lecieć. Cmok :cool2::elvis:

Czesc dziewczyny.
Maja jest pierwszy raz chora, ma gorączke 38 stopni i katar (zielone gile) Nie wiem co jej zrobic, podawac? powiedzcie dziewuchy, może cos kupic z apteki?

Tusia, moja pediatra mówi, żeby do 38 stopni gorączki ne zbijać. Dopiero podawać coś powyżej 38 stopni. Ja mam zawsze w domu ibufen (taki syrop przeciwgorączkowy) i paracetamol w czopkach na wszelki wypadek. Co do kataru, to zakraplam mu do noska sól fizjologiczną, żeby rozrzedzić katar, a ewentualnie na noc daję nasivin do noska, ale to sporadycznie jak nie może zasnąć przez katar.

reklama
Czesc dziewczyny.
Maja jest pierwszy raz chora, ma gorączke 38 stopni i katar (zielone gile) Nie wiem co jej zrobic, podawac? powiedzcie dziewuchy, może cos kupic z apteki?
Tusia kup ibufen- to jest syrop przeciwgoraczkowy, przeciwzapalny i troszke uspokajajacy i jeśli Maja ma temperature to podawaj.Ale żeby ciągle nie podawac tego ibufenu to ja uzywam tez syropka pyrosal. Na zmiane z tym ibufenem a on bardzo dobrze działa napotnie wiec najlepszy jest na noc .Do tego ja używam takich kropli homeopatycznych eupherbium do nosa. Super pomagaja na katar, maja w składzie sól morską wiec oczyszczaja nosek. Do tego maśc majerankowa pod nosek do smarowania, Podaj tez Maji witamine c np. cebion
Jak masz w domu olejek olbas to możesz nakropic kilka kropli na pieluszke i położyc mAji przy łóżeczku, bedzie jej łatwiej oddychac i daj jej pod materaz jakas poduszke żeby miała wyżej i katar nie sływał do gardła.
A Maja kaszle?

Do góry