reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy

I ja mowie dobranoc;-)

Ps. Moja tesciowa przywiozla mi dwie zamowione ksiazki z Polski
"Samotnosc w sieci" i "Cien wiatru"
Zaczelam dzisiaj "Samotnosc":cool2:
Nie musze chyba tlumaczyc dlaczego te dwie pozycje;-)

reklama
Pierwsza...
Martusia, ja przez święta czytałam "Samotność..." No i muszę sie przyznać, że były momenty, że się popłakałam. :-) Książka mi się podobała i dlatego nie pójdę oglądnąć filmu ;-)

U nas katar przeszedł z tatusia na synusia, no i efekt taki, że Maciek wstał dzisiaj ze śpikiem do kolan :wściekła/y:

A wiecie co zrobił wczoraj?? Mamy choinkę żywą w donczce z ziemią. Wczoraj Maciek wziął swoją koparkę, podszedł do choinki i zaczął łyżką od koparki wykopywać ziemię z doniczki :-) Myślałam, że padnę. Nieźle to sobie wykombinował :-)

No to fajnie się kojarzę z ciemnymi wizjami lee.

Tusia nie gniewaj się, chciałam być niby taka dowcipna :-)
No napewno jest to jedna z cech, która odróżnia cię od innych dziewczyn, ale oprócz tego kojarzysz mi się jeszcze między innymi z:
- super laseczką (zarówno w realu jak i na zdjęciach)
- demonem seksu ;-)
- kolczykiem w pępku
- super opiekuńczą mamuśką
- dużym ciśnieniem w ciąży
- mężem, który super gotuje
- postojem w lesie :-) i co za tym idzie... kibelkiem.

Ogólnie są to same dobre skojarzenia. Mam nadzieję, ze na następnym spotkanku lipcóweczek uda nam się więcej pogadać, to wtedy coś jeszcze dopiszę :-)

Cześć kobitki :-) ale jestem wyspana :tak: Wstałyśmy z Weronika pół godziny temu :laugh2:
teraz mykam na sniadanko a potem kawusia i zaglądne tutaj :tak:
Pogoda ładna, słonko świeci- żyć nie umierać!! :-D

WSZYSTKIEGO NAJ NAJ NAJ W NOWYM ROKU DLA KOCHANYCH LIPCÓWECZEK!!! :-):-):-)

Jestem już w domku cała i zdrowa, ja i moje dodtakowe trzy kilogramy, które przywiozłam z Zakopca :-p
Wieczorem na pewno do Was zajrzę, ale teraz musze już lecieć. Cmok :cool2::elvis:

Czesc dziewczyny.
Maja jest pierwszy raz chora, ma gorączke 38 stopni i katar (zielone gile) Nie wiem co jej zrobic, podawac? powiedzcie dziewuchy, może cos kupic z apteki?

Tusia, moja pediatra mówi, żeby do 38 stopni gorączki ne zbijać. Dopiero podawać coś powyżej 38 stopni. Ja mam zawsze w domu ibufen (taki syrop przeciwgorączkowy) i paracetamol w czopkach na wszelki wypadek. Co do kataru, to zakraplam mu do noska sól fizjologiczną, żeby rozrzedzić katar, a ewentualnie na noc daję nasivin do noska, ale to sporadycznie jak nie może zasnąć przez katar.

reklama
Czesc dziewczyny.
Maja jest pierwszy raz chora, ma gorączke 38 stopni i katar (zielone gile) Nie wiem co jej zrobic, podawac? powiedzcie dziewuchy, może cos kupic z apteki?
Tusia kup ibufen- to jest syrop przeciwgoraczkowy, przeciwzapalny i troszke uspokajajacy i jeśli Maja ma temperature to podawaj.Ale żeby ciągle nie podawac tego ibufenu to ja uzywam tez syropka pyrosal. Na zmiane z tym ibufenem a on bardzo dobrze działa napotnie wiec najlepszy jest na noc .Do tego ja używam takich kropli homeopatycznych eupherbium do nosa. Super pomagaja na katar, maja w składzie sól morską wiec oczyszczaja nosek. Do tego maśc majerankowa pod nosek do smarowania, Podaj tez Maji witamine c np. cebion
Jak masz w domu olejek olbas to możesz nakropic kilka kropli na pieluszke i położyc mAji przy łóżeczku, bedzie jej łatwiej oddychac i daj jej pod materaz jakas poduszke żeby miała wyżej i katar nie sływał do gardła.
A Maja kaszle?

Do góry