reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy

Witam was dziewczynki
U nas niestety pada od rana i chyba tak już będzie bo nie zanosi się na poprawę
Mi też jest tak trochę niedobrze ale tylko wieczorami i wogóle nie mam apetytu

Ja mam straszną ochotę na truskawki ale takie z rynku nie z supermarketu pachnące i słodziutkie nie mogę się doczekać

reklama
ja dzis tez mam stanowczo lepszy humorek, zreszta jak sie czyta nasze posty tyo problemy sa niemal identyczne a to pociesza ze nie ejst sie z tym wszytskim samemu...dzieki Dziewczyny ze istnieje taka grupa Lipcowego Wsparcia ;D
na razie w pracy mam chwilke oddechu, wiec moglam tutaj zajrzec bo faktycznie jestem chyba uzalezniona...
chyba bede msuiala isc na zwolnienie bo bez tego nie uda mi sie nic przyszykowac dla Malucha, nie mam po portsu kiedy pojezdzic, niby wszytsko mozna teraz kupic od reki i wszytsko w sklepach jest (nasze mamy mialy gorzej) ale ja chcialbym sie tym porozkoszowac troche a nie wpasc i wypasc, ale podobnie jak wiekszosc z nas musze czekac na skonczenie remontu (przynajmniej tego w pokoju dzidzi)... a to jeszcze troche potrwa, potem sie zacznie: firanki, dywaniki, komodki wszytsko trz4eba bedzie kupic... juz sie nie moge doczekac...

A u nas dzisiaj od rana szaro, buro, zimno i deszczowo :( Tak czytam o waszych humorkach i stwierdzam, że u mnie ciąża też wprowadziła jakąś rewolucję, ale w odwrotnym kierunku :) Ja normalnie jestem płaczka, a w ciąży to może zdarzyło mi się płakać ze dwa razy i to na samym początku :) Najbardziej teraz denerwuje mnie moja bezradnosć w niektórych sprawach i to, że muszę czasem kogoś prosić o pomoc w rzeczach, które zazwyczaj sama robiłam. Okropnie mnie to wkurza. Co do golenia to jeszcze sobie sama daje rade, paznokcie u nóg tez wczoraj sama obcinałam, ale zajęło mi to trochę czasu :D

Moje postanowienie na dziś: zrobić listę rzeczy, które trzeba kupić, bo jak czytam jak szalejecie z zakupami to wpadam w kompleksy. Ja jeszcze ani jednej rzeczy nie kupiłam, ale to wszystko przez moją siostrę (rozpieściła mnie tymi ciuszkami :) No w sumie to wózek mamy kupiony, tyle że dopiero płynie ze Stanów :)
Może tez zajrzę na allegro, bo nienawidzę chodzić po sklepach :D

Cześć Dziewczyny

Alka to wszystko norma ja mam wózek od koleżanki ale mój ojciec sie zaparł że kupi mi nowy i nie wiem co mam począć. Wybierac mi się nie chce bo tak jak mówisz świra można dostać i nie wiadomo co jest dobre.

Jadę dzisiaj na zakupy ciuszkowo wyposażeniowe.

Frida ale Ci zazdroszcze tych zakupkow ;D
Ja musze w domku przez te L4 siedziec a sama bym wyrwala

dziewczyny może wy wiecie ajka jest różnica pomiedzy zwykłym usg za 50 zł,a badanie ultrasonagroficzne za 120 zł.... ::)bo z tego co ja wiem to to i to są poprostu usg... :)a może to badanie ultrasonagroficzne jest lepsze??

a no tak...bo to było tak...byłam u swojego lekarza na wizycie ostatnio i zaproponował mi właśnie tego lekarza i to usg u niego...powiedział,że pan doktor może nagrać kasete z całym badaniem...szczerze mówiąc nie bardzo chciałąbym przepłacać,ale niestety potem pujde do swojego lekarza na kontrole i co powiem??hm,mmm...może przesadzam ale czego się nie robi,żeby nie mieć stresu ;)

Dziewczyny.

Dzwoniłam dzisiaj do ZUS żeby dowiedzieć się jak to jest z L4 i macierzyńskim. Pani powiedziała mi że wszystko zależy od lekarza. Jeżeli wystawi on zwolnienie do dnia porodu to macierzyński liczy się od dnia porodu i nie zabierają tych dwóch tygodni.

Trzeba więc cisnąć lekarza o zwolnienie do końca i tyle.

reklama
Oj Alka ja niestety mam na zwolnieniu napisane, ze mam lezec i musze sie stosowac bo wlasnie oddalam do zusu wniosek o przedluzenie L4 i moga mnie sprawdzic i wtedy klapa i dlatego siedze grzecznie w domku jak lekarz kazal :-[

Do góry