reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy

Anitko mam okrpnego pietra przed tym lotem ale... juz w zasadzie na 99% lecimy ;) no i zawsze dochodzi niewiadoma ale jestem dobrej mysli wiec moze faktycznie uda nam sie spotkac we wrzesniu :) :) :)

Aga gratuluje nowego nabytku!!!

a ja ciagle nie wiem co zrobic z wozkiem ???

Frida nie przemeczaj sie za bardzo a na pewno bedzie dobrze!!!!

aj a ja dzis mam jakis marudny dzionek :p

reklama
Anitko!!! damy rade!!!  ;)

ja caly czas sie zastanawiam...sama pewnie nie dalabym sobie rady z dwojka maluchow przy tak dlugim locie ale tez bardzo chialabym wyslac Lukasza druga strona...tzn..juz dawno dawno temu tak sobie gdybalismy ze bedziemy wracac przez Japonie, Laos i Inadie  ale nie wiedzielismy wtedy jeszcze ze beda maluszki  ;) no i teraz plany musialy zostac zmienione...a tak bardzo chcialabym zeby chociaz Lukasz mial okazje okrazyc ziemie ...a  jest okazja ku temu...no ale...co sie odwlecze to nie uciecze  ;) mam nadzieje ze jesli polecimy razem prosto do Europy to za pare lat bedziemy jeszcze w stanie zafundowac sobie taka podroz ;)  i jesli sie upre to Lukasz poleci tak jak planowalismy a ja sama :p ale Losiek sie upiera ze mnie samej nie posci a do Indii polecimy razem ... i masz babo placek

no i juz sie ciesze na spotkanie  ;D

;D ;D

wlasnie sie zorietowalam ze juz mniej niz 60 dni :o :o :o losie kochany ale ten czas pedzi!!!!

Hej hej,

Dziewczyny, pogoda bombowa. I normalnie o tej porze roku to skakalam z radości, tak zieloniutko i energia w człowieku kipi... No wlasnie w tym roku chyba nie kipi bo wlasnie poczulam jakie cieplo jest męczące w ciąży. No klapa na całego... :p
Ale nic. W ramach akcji nie damy sie już nie marudzę ;) ;D

Maniu, mam do Ciebie pytanie. Na stronach zagranicznych [w tym glownie w Stanach] zauwazylam ze dla dzieci nie używa sie sie kolderek takich jak u nas z poszewkami, tylko takie pikowane kocyko-kolderki. Czy moze tez teraz takich uzywasz? Jak to wygląda przy dzieciach - czy często trzeba prac? Bo w zasadzie jak sie pobrudzi [przemoknie pielucha albo sie uleje] no to nie da sie wymienic tylko poszewki . Z drugiej strony, czy poszewka az tak bardzo chroni przed zamoczeniem wklad? Może to nawet lepsze rozwiązanie zeby taką kolderkę całą zapakować do pralki ???

Wiesz Gazelaczku ja poprosilam o przyslanie mi z Polski poszewek na kolderki, bo te kolderki w wiekszosci sa z domieszka czegos sztucznego i jak Tymcio spal tylko po ta kolderka to wydalalo mi sie ze bardziej sie pocil
a poszewka sama w sobie raczej nie chroni kolderki przed zamoczeniem... chocaz powiem szczerze ze czesciej przescieradlo jest do wymiany niz poszewka ;)
w Stanach generalnie nie ma takiej poscieli jak w Polsce i strasznie mnie to wkurzalo bo kazda koldra od wewnatrz jest wylozona i od strony buzi podwinieta niby poszewka a tak na prawde wyglada to jak zwykle przescieradlo....wyglada to moze i ladnie ale zle sie spi.(przynajmnej mi)

a te pikowane kolderki to takie pachworki niektore sa przeszywane niciami i podczas prania czasmi nici pekaja :p ale sa tez takie ktore maja tylko imitacje nici
generalnie kolderke piore 2x w miesiacu powloczki czesciej zmieniam

czy jesli bedziesz sie decydowala na taka kolderke bedziesz chiala ja sciagnac np ze Stanow? bo jesli tak to daj znac we wrzesniu pewnie bedziemy w POlsce a w sierpniu tesciowie wracaja z wakacji to mogliby Ci taka kolderke podrzucic?! jesli oczywiscie bedziesz chiala :)

reklama
Maniu, sliczne suwaczki...
Aga, gratuluje nabytku... ja tez musze sie chyba zmobilizowac...
Frida, ja tez mam mnostwo energii, remont trwa w najlepsze, a ja usiedziec nie moge i latam i pomagam, a wczoraj o 22 zachcialo mi sie fiolki przesadzac... chyba mam fiola... ;D

Do góry