reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy

Asiołku tylko pozazdrościć tego ciepła domowego ogniska.

Pogoda piękna, ja dwa dni spędziłam na grillowaniu.

Mam do was pytanie bo nie wiem jak to dokładnie jest. Czy wystawianie brzuszka na słońce szkodzi maluszkowi?? W ogóle czy opalanie się nie jest szkodliwe w ciąży? Po urodzeniu wiem, że nie można się opalać jeśli się karmi piersią bo można stracić pokarm, ale jak to jest w ciąży?? ??? Ja tak uwielbiam słoneczko i wylegiwanie się na nim.

reklama
Dzien Dobry Kochane!
Asiolku! tylko pozazdroscic!!!  ;)

Sylwio!!niestety nie mam zielonego pojecia o zusie  :p

Niuniu! z tego co wiem to sloneczko dzidzi nie szkodzi ale Twojej skorze! eraz masz bardziej wrazliwa i latwo o poparzenia i o jakies przebarwienia ale 15 min moze nie zaszkodzi?  ;) to przeciez tez vitaminka D

A u nas chlodny poranek ale sloneczko swieci i gdyby nie brak Lukasza byloby superasnie..a tak maly nauczyl sie biegac i krazy po mieszkaniu z predkoscia slwiatla no co ja reaguje troszke nerwowo bo nie moge go dogonic  ;) a on raz tu raz tam i tylko sie kurzy za nim
no i poza tym jakos tak bardzo teskno mi sie zrobilo za domkiem za ksiazkami kitre stoja juz od dluuuugiego czasu pewnie kurzem pokryte...za moimi bazgrolami...za tym naszym ciasnym ale wlasnym mieszkankiem  :-[  :-[  :-[

czas ucieka i moze pomknie szybciej do wrzesnia....tyle siebedzie dzialo ;)
za poltora miesiaca przyjada rodzice i bedzie dom wypelniony tak po domowemu zaraz potem Gabi do nas przyjdzie a potem to juz z gorki i moze jakos przezyje do wrzesnia  ;)

aha Asiolku! ja mimo ze mam ciuszki w wiekszosci po Tymciuto mam gesia skorke na mysl o tym co jeszcze co jeszcze..i caly czas mi czegos brakuje...chyba musze wyluzowac i troszke bardziej sie zorganizowac  ;)
ide poskladac pranie bo cala sterta zalega  :p 

Cześć dziewczyny u nas super pogoda

A mnie niestety dopadł jakiś wirus bolą mnie mięśnie i ogólnie żle się czuję wczoraj miałam temperaturę 38 stopni nawet nie taka wysoka ale szybko wziełam panadol żeby nie była wyższa bo to podobno żle

Niuńka w ciąży raczej nie powinnaś przebywać na słońcu bo tak jak pisała mania skóra jest wrażliwa i to grozi przebarwieniami
Moja koleżanka od czasu do czasu przebywała na słońcu w czasie ciąży i naprawdę nie można powiedzieć że przesadzała
no i ma 3 dość duże plamy na twarzy które nie chcą zejść a co gorsze w lecie lub po solarium ciemnieją także teraz tylko z makijażem wychodzi
ale to napewno zalęży od skóry
Natomiast podczas karmienia to nie słyszałam żeby nie można było się opalać

hej dziewczęta :)
nie wiem czy jakaś podła choroba mnie nie rozbiera :( boli mnie lekko gardło, mam jednocześnie katar i nos zatkany !! okrucieństwo! jak mi nie przejdzie to muszę się wybrać do lekarza bo nie zamierzam się sama leczyć

dziś byłam u mojej chrześnicy ale ona niedobra babcia ją pilnuje i ma urwanie głowy, bo biega jak szlona po mieszkaniu i broi ale jest kochana i śliczniutka.

co do komuni i wesela to komunie mamy w tą niedzielę w stronach mojego facecika jakieś 400km i zamierzamy jechać a wesele mam w czerwcu u przyjaciółki i nie wiem jak nam zdrówko dopisze to planujemy zabawe ;)

na nasze maleństwo już nie możemy się doczekać ciuszków raczej nie będę dokupować, bo mam masę po siostrzeńcach, chrześnicy i od znajomych no chyba że coś mi w oczko wpadnie :) juz niemogę doczekac się tego prania i prasowania tych maleńkich ciuszków ostatnio już poprzebierałam, osobno dla dziewczynki i dla chłopca.

do szkoły rodzenia się raczej nie wybieramy, choć siostra mi ostatnio doradzła, choć sama nie była. z pielęgnacją maluszków jestem trochę obyta, bo od najmłodszych lat strasznie uwielbiałam wszystkie malce. opiekowałam się kilkumiesięcznymi kuzynkami jak miałam 11 lat z czystej przyjemności, no i w domu mam 2 szkraby siostry i jeszcze do domu dziecka często chadzałam i tam "hurtem:)" kąpałam i pielęgnowałam maleństwa. no tak ale co do swojego to mam obawy, już nie wspomnę że czasami się boję że mi np podczas kąpieli może się wyśliznąć, lub wypaść z rąk chore moje obawy no ale cóż

ok już nie męczę was :) idę przekasićjakieś małe conieco i zaraz kładę się obserwować jak maluszek sięrusza :))

Cześć dziewczyny

Bardzo się za Wami stęskniłam i cieszę się że już wróciłam. Nawet nie czytam tego co napisałyście przez tydzień bo chyba nie dam rady.

Mama mnie troszkę podkarmiła i mam nadzieję żę moja córeczka przez to urosła.

Dzisaij pewnie jesteście wszystkie na spacerkach i korzystacie z pięknej majowej pogody.

oj ale tu dzis maly ruch ;)

Frida fajnie ze juz wrocilas!!! mam nadzieje ze odpoczelas?

Kolorowa kredko!! z tego co piszesz mozna wywnioskowac ze masz dar do opieki nad dziecmi :) nie ma wiec powodow do obaw ;) dasz sobie swietnie rade!!!

Dziewczyny!!! a jak tam Wasze remonty? Niania jak malowanie?
mi zostalo wykonczenie sypilni i caaaaly drugi pokoj :p ;)
a tym czasem siedze i skladam i prasuje pranie ktore juz mi bokiem wychodzi :p

milego wieczoru i spokojnej nocki!!!

u mnie jeszcze z dwa tygodnie i gora bedzie gotowa do przeprowadzki, juz nie moge sie tego doczekac.
Co do opalania to ja tez uwielbiam sie opalac, ale wiem, ze wychodza plamy w ciazy no i oprocz tego trzeba zakrywac brzuch, by nie wywolac przedwczesnie porod (dlugie nagrzanie sie brzucha moze spowodowac prawdopodobnie odklejenie sie lozyska - co jest niebezpieczne).
Ja ciagle zle sie czuje. Mimo brania tabletek cisnienie mi skacze :-[ boli mnie glowa i ogolnie czuje sie jak wrak. No ale trzymac sie musze. To pa dziewczynki. spijcie dobrze z dzidziolkami.
frida fajnie, ze juz jestes bo tak jakos smutno bez ciebie tu bylo.

MANIULKU to pewnie spotkamy sie we wrzesniu !!! Pytalam sie w szkole rodzenia czy mozna podr. z takim malym dzieckiem !! I powiedziala mi ze nawet z miesiecznym mozna !! I najlepiej dac piers albo butelke w czasie startu zeby dziecko nie zaowazylo zmiany cisnienia !!
Jezeli chodzi o szkole rodzenia to mysle ze smialo mozna sie obejsc bez !! Mozna sie dowiedziec paru fajnych rzeczy ale wszystko zalezy jak sie trafi !! Dla mnie najwazniejsze informacje to zeby jak najwiecej sie ruszac przed samym porodem zeby ulatwic dziecku wejscie w miednice i wszystko przyspieszyc !! Albo masowanie krocza zeby uniknac naciecia !!
Nie wiem jak Wy ale ja ostatnio mam bardzo duzo energii !!

reklama
Aga wklej jakieś zdjęcia wózeczka.

U mnie budowa posuwa się do przodu już mamy ogrzewanie a teraz wylewki i wykończenie czyli kafle i podłogi.

Chyba z malutką przeprowadzimy się już ze szpitala na wieś.

Idę jutro do lekarza i trochę mam pietra. Dużo leżałam więc mam nadzieję że wszystko jest Ok.

Do góry