reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy

tak sa czopki tez dla dzieci glicerynowe...........................a jak ma zatwardzenie to pomaga tez sok ze sliwek !! (ben mial straszliwe zatwardzenia i wlasnie po soku sliwkowym go ruszalo)
a u nas jeszcze pomagala ciepla woda, ale to jak bylo minimalne zatwardzenie

no ale moze tak jak elficzka pisze ze jak az krwawi to do lekarza :confused:

rety pamietam jak benio mial zatwardzenia to jak wrocilam do PL i on siedzial na nocniczku to normalnie plakac mi sie chcialo ! boze jak on cierpial i pytalam czy mu pomoc bo pomagalo mu jak sie mu raczki podalo i je sciskal.............rety jak on sie nacierpial:-( czasami tez z wysilku az krew mu lekko poszla
tusik mial raz takie straszne ania mowi ze darl sie jak by go ze skory obdzierali

na szczescie juz jest z ich kupskami lepiej ;-)
no i ciesze sie ze tymi nie ma jakis takich wiekszych problemow...........ufff

ale staramy sie zapobiegac temu i np duzo jablek wcina

reklama
Edytko tak wczoraj sznupałam w fotkach Weroniki i mam jeszcze jedną taka smutną
Wg mnie jeszcze bardziej wzruszajaca, ocen sama
ssssss1ig6.jpg

niezle slowko elficzku ;-)

jeny mimo ze smutasna weroniczka to fotka slicznaa!!!! ta lezka ona taka zamyslona..........a co jej wtedy dolegalo ?

Co do mleka krowiego to my od miesiąca no może troche więcej dajemy rano i wieczorem zupki mleczne i o dziwo króluje kaszka manna
Nie ma żadnych uczuleń a do tego danonki, i serki danio też czasami - mała je bardzo lubi

I chyba Kredzia pytała czy jest dziecko bezsmokowe od urodzenia - jest moja Nati ale ona za to jest cycusiowa do tej pory na moje niszczęście nie chce się oduczyć

i widzę zamieszanie z piwkiem - Nati jak widzi butelkę to aż jej się oczy cieszą i mówi da da da ale nic z tego tylko łoś mówi, że mała wie bez próbowania co jest dobre bo on straszny piwosz

Kredzia a co Ty mnie tak za te słówka łapiesz co? ;-) :-)
Weronika płakała bo sie przewróciła chyba albo miała zwykły swój dzień marudy a że Ania( moja kuzynka) robiła wystawe o tematyce smutku własnie , jakis tytuł to miało - " smutek- czasem wielki w małej istocie sie miesci" to wykorzystała moment i fotki małej zrobiła. Ania to taki ma ten aparacik do ręki choćby przyklejony, nie rozstaje sie z nim prawie :tak:

a że Ania( moja kuzynka) robiła wystawe o tematyce smutku własnie , jakis tytuł to miało - " smutek- czasem wielki w małej istocie sie miesci" to wykorzystała moment i fotki małej zrobiła. Ania to taki ma ten aparacik do ręki choćby przyklejony, nie rozstaje sie z nim prawie :tak:

no właśnie, doczytałam i potwierdzam :-) utalentowana bestyjka!:-)

............

spadam na filmidło i do łośka :-)
jutro wyjeżdża do Legnicy (Niuńka;-)) w delegację to się muszę nim nacieszyć :zawstydzona/y: ;-) ;-)

żeberka :szok: :laugh2:

reklama
ysia dzieki za odpowiedz :) tak ja pytalam o smoka :)

a co do cycusia to pewnie tymni tez by byl jeszcze gdyby sie sam nie odstawil :happy:

a i jeszzcze mialam pisac ze tymul dostaje kasze manna taka juz gotowa sypiemy na mlesio i juz (chyba z nestle jest w polsce ale my sie nie spotkalismy)
a ostatnio zrobilam mu taka manna zwykla ugotowalam na jego plynnym mleku i co plul.........moze dlatego ze butla moze lyzeczka by zjadl moze na naszym mleku kiedys musze sprobowac

a i dzieki iwonko za kciukaski w sprawie alergi :elvis:

Do góry