reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy

Acha Tusiu w sprawie tych Twoich lekow pytalam lekarza i najpierw dlugo myslal a potem pytal o to cisnienie i ja mu z kartki czytalam bo sobie wydrukowalam ;D ;D ;D i powiedzial ze on by tez zastosowal podobna terapie ale tylko przez tydzien i potem jesli nie bedzie poprawy to by cos innego zapisal bo te Twoje leki silne i trzeba dziecko monitorowac czesciej jak sie je przyjmuje. Jak mu powiedzialam co radzi to on ze masz sie na wszelki wypadek do innego lekarza na konsultacje wybrac.
Wiem ze Cie nie pocieszylam ale prosilas zapytac wiec przekazuje.

reklama
cześć dziewczyny
Asiołku zazdroszczę ci tych krajobrazów za oknem napewno czujecie się tam rewelacyjnie
A u mnie długi majowy weekend zapowiada się w domku córeczka ma anginę ropną, właśnie wróciłyśmy od lekarza

Asiołku! No to kiedy możemy wpaść na parapetówę? :D Fajnie by to wyglądało - taki zjazd kangurów :)
A ja dzisiaj spałam CAŁĄ noc i ani razu nie wstałam do kibelka. No po prostu rewelacja :)
No i jestem dzisiaj szczęśliwa, bo mój mężuś tak jak Ani.g dzisiaj wraca po tygodniowej tułaczce :) I też będziemy mieć 4 dni tylko dla siebie!!! Normalnie chyba oszaleję z radości :)
W związku z tym chyba tu nie zaglądnę przez weekend :) Dlatego życzę miłego majówkowania wszystkich mamuśkom. Miejmy nadzieję, że pogoda dopisze :)

kochany Elfiku dziekuje, ze sie spytalas. No ja mam po tygodniu ich brania isc do lekarz. Nawet wczoraj nie wytrzymalam i dzwonilam do niej, ze sie boje te leki brac, zeby mi zmienila na Dopegyt (bo takie przepisuja kobietom w ciazy) ona mi na to, ze ja ich nie moge i tylko takie, bo mam wysoki puls i przy tamtych jeszcze bardziej by mi sie on podwyzszyl. Ale mam dzisiaj dola, bo biore te tabletki a od rana mam cisnienie 135/90 i tak mi sie utrzymuje. Boje sie ze to jeszcze za wysokie i bede musiala lykac ciagle te prochy. Dzis zle sie czuje i cala noc taka jakas poddenerwowana bylam. Niewiem co to bedzie :-[

Tusiu nie przejmuj sie tak bardzo, te leki szkodza przede wszystkim we wczesnej ciazy kiedy plod sie jeszcze rozwija i jest narazony na powiklania a nasze dzidziolki sa juz duze i daja rade sie obronic wiec takie tableteczki nic im nie zrobia :) a jesli nadal masz wysokie cisnienie to moze lekarz zmieni ci te leki. A zapytaj sie lekarza czy mozesz brac wiesiolek, ja biore takie kapsulki z oleju wiesiolka wlasnie na wysokie cisnienie i one mi pomagaja i sa zupelnie bezpieczne dla dzidzi bo to ziolka.
Glowa do gory a jak sie zle czujesz to spij i leniuchuj caly dzionek i duzo rozmawiaj z dzidziusiem , mi to zawsze pomaga ;D

Trzymaj się Tusia i staraj się nie myśleć o tym i nie denerwować, bo przez to może masz też takie podwyższone ciśnienie. Wiem, że łatwo się mówi, ale może zajmij się czymś (np. upiecz jakieś ciasto albo cuś), żeby się na chwilę oderwać i przestać o tym myśleć.
Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze!! Znajoma mówiła mi ostatnio o tej herbatce Yerba Mate, że jest podobno dobra na ciśnienie. może sobie taką kupisz? Ta herbatka podobno reguluje ciśnienie w taki sposób, że obniża za wysokie, a za niskie podwyższa. Jak lekarstwa nie pomagają, to może taki sposób pomoże.

reklama
Elfiko maz mi kupil ten wiesiolek - Oeparol i pytalam sie lekarz to krecila glowa, ze nie (?).
Klaudio masz racje, ze za duzo o tym mysle i przez to tez moze mi sie podwyzszac. Przez ostatni tydzien schudlam 3 kilo, to chyba tez przez nerwy. Kurde gdybym ja umiala te ciasta piec. Teraz dlugi weekend to mam nadzieje, ze przy mezu mi sie poprawi.
Dzieki kochane za slowa otuchy. Buziaki

Do góry