reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

Z różnych list które znalazłam na internecie wyszlo ze ciuszkow trzeba kupic z kazdego typu po 3-4 sztuki. Wszyscy ostrzegaja zeby nie kupowac za duzo, ale czy takie 3-4 body wystarcza na lato? Dziecko moze sie bardzo brudzic i zuzyc np. 3 pary obranek dziennie. Czy naprawde tak malo wystarczy?

I jescze jedno - czy wiecie może jak szybko rośnie dziecko? Chodzi mi o to na jak dlugo starcza rozmiar  56, na ile 62 itd... No i do jakiego rozmiaru kupowac rzeczy na początek? Wystarczy do 68 czy jeszcze dalej? Uff... ale tych pytan  :p :D

reklama
wszystkie porady ktore uslyszalam od doswiadczonych mam brzmialy: nie kupuj za duzo na poczatek, dziecko szybko rosnie i niektorych ubranek nawet nie zdazysz pozniej zalozyc. podobno najczesciej kupowanym rozmiarem dla noworodka jest 56.
mam w domu liste rzeczy ktore nalezy kupic dziecku na poczatek, ktora dostalam w szkole rodzenia. postaram sie ją wam przepisac, moze sie przyda

Ja tez mam dzisiaj wizyte u lekarza, na 16sta i ide do niego z tymi samymi pytaniami, tzn tez mam prawie caly czas taki twardy brzuch jak skala i wogole ogolnie zle sie czuje, jakos tak ciagle mi gorąco i slabo i czuje sie taka wykrecona z zycia ::)
Tez mialam te wstretne badanie z glukoza i wyniki mam podobno b.dobre tak mi jedna moja ciotka położna powiedziała.

co do tych ubranek dla dzidzi to ja tez mam z tym klopot, bo po pierwsze jaki rozmiar a po drugie ile, no i oczywiscie caly czas mysle czy zdaze wszystko kupic przed porodem..... Wogole calymi dniami mysle juz teraz o maluszku i o tym co trzeba kupic, zrobic, jak to bedzie z takim malenstwem w domku i juz nie wytrzymuje tego czekania ;) :)

jesli brzuch jest caly czas twardy to niedobrze, bo macica jest skurczona i wtedy dziecko jest ucisniete, co przeszkadza maluszkowi w swobodnym rozwoju. Twoj lekarz Elfiko na pewno zaleci Ci lekarstwa rozkurczowe + duzo lezenia i odpoczynku + zero stresu. Tak mowi moj doktorek.

Cześć dziewczynki :) To napiszcie koniecznie co wam lekarze powiedzieli na te twardnienia macicy, bo ja sie tym strasznie stresuję, a wizyta dopiero w przyszły wtorek.

Ja sie tez stresuje tym twardnieniem, a przeciez caly czas siedze sobie w domku i niby wszystko ok zawsze bylo z dzidzia wiec nie wiem skad teraz te dolegliwosci.
A tak poza tym to mam strasznego lenia za skora i nic mi sie nie chce, maz w pracy od rana do wieczora aja chodze po domu i bąki zbijam i nudze sie jak mops :(

aaa i mam jeszcze jakies problemy z pecherzem bo caly czas mam takie uczucie jakby mi sie siusiu chcialo i tak troche boli, czy to moze byc jakas infekcja? Upławow nie mam,ale nigdy nie mialam problemow z pecherzem i teraz trudno mi rozpoznac czy wszystko ok ::)

reklama
Jak tak wiele z nas ma te twardnięcia, to może rzeczywiąście tak to ma być.
Elfiko jak masz problemy z pęcherzem, to pij jak najwięcej, zeby sie nie pogorszyło!!!! Najlepszy jest sok żurawinowy na infekcje pęcherza. Ja to miałam na samym początku ciąży. Zmarzłam i przeziębiłam pęcherz, no i właśnie tak to się objawiało. Przez jeden dzień chciało mi się siku co chwilę, a na drugi dzień pojawiła mi się krew w moczu, no i wylądowałam w szpitalu, bo jak zobaczyłam krew w kibelku, to od razu pomyślałam o najgorszym. Jak nie przejdzie to idź koniecznie do lekarza. Przepisze ci pewnie furagin albo urosept (a może masz w domu to mozesz sobie wziąć na wszelki wypadek) i wszystko wróci do normy.

Do góry