reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

Cześć Dziewczyny

To ile tych ciuszków trzeba mieć na start? Iile par np. body kaftaników czy śpioszów?

Nie wiem czy dalej się tak praktykuje ale kiedyś przez pierwsze dni nie zakładało się śpioszków tylko samą pieluszkę.

Kompletnie nie wiem co mam zacząć kupować a jeszcze nie mam ani jednej rzeczy.

reklama
Agniesiu a te troszke wieksze ubranka byly dobre na Dorianka zaras po urodzeniu ?
Ja dostalam cala liste rzeczy ktore musze zabrac ze soba do szpitala dla mnie ,dzidzi a nawet meza !!
Oni wymagaja nawet sliniaczki , reczniki i jakies nakrycie dla maluszka i niewiem o co chodzi z tym nakryciem ?

Tusiu na ja tak wlasnie mysle,ze sie nie gniewasz.I dlatego pisalam,ze wy sie dobrze znacie rozumiecie...i wiesz i rozumiesz zarcik..itp.Wy sie dogadujecie i jest ok.

Tusia ja też mam dzisiaj wizytę u lekarza i też mnie matrwi mój twardniejący brzuszek. Mam jeszcze jakies takie dziwne bóle brzuszka.

czesc kobietki, troche poczytalam co tam u Was slychac ale chyba jak zwykle nie zdaze nadrobic zaleglosci :)
smutnomi bardzo bo moj mężus wyjechal na dluzej i nawet nie mam pewnosci czy zdazy wrocic na urodzinki dzidzi. Ale postanowilam trzymac sie dzielnie i jak na razie (od wczoraj) calkiem mi to wychodzi.
zaliczylam dzisiaj dwie wizytki u lekarzy i mam dosc na jakis czas. Na szczescie krzywa cukrowa wyszla tym razem w normie wiec musze tylko isc na kolejne badania kontrolne za 5 tygodni i nadal moge jesc moje ukochane lody. ;D
Niestety moj brzuszek nadal jest zbyt twardy i daleko mu do "normy" ale oboje z lekarzem uwazamy , ze jest troche lepiej niz bylo wiec podbudowala mnie ta wizyta u doktorka.
Jejku jak ja uwielbiam sluchac tętna mojego malenstwa, moglabym tak lezec godzinami na kozetce i sie wsluchiwac :)
teraz bede podwojnie odliczac czas i podwojnie sie niecierpliwic. bede czekac na dzidziusia i na meża  :laugh:

Tusiu niemartw sie !!! Ja mam ten sam problem od paru miesiecy !! Mam wrazliwa macice !! Trzeba dobrac odpowiednia dawke lekow !! Ja biore Loxen 50 mg rano i Loxen 20 wieczorem i nospe w ciagu dnia !! To nie robi nic dzidzi a mnie bardzo pomaga !! Ten Loxen tez sie jakos tak podobnie w polsce nazywa !!

ja na twardy brzuszek biore 3x dziennie nospe forte oraz homeopatyczny lek dostepny bez recepty : Spascupreel. Mam jeszcze Scopolan, rowniez homeopatyczny, ale jeszce nigdy go nie wzielam bo są tam jakies przeciwskazania a ja nigdy nie stwierdzilam ze czuje sie az tak zle zeby go zazyc

reklama
Oj Agniesiu to ja pewnie moge spokojnie kupic na 60 a myslalam kupic na 54 ale moj maluszek bedzie raczej wiekszy niz mniejszy !!!

Do góry