reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy

reklama
Melll pisze:
a jak jej coś nie pasuje to plaszczaka sadzi - muszę ją oduczyć tego bicia  ::)
:D :D :D
U nas całkiem podobie, tylko do repetuaru dołącza często gryzienie. I to tylko mama jest tak traktowana.A tate to całymi dniami wspomina:tata i tata słyszę ciągle ::)

Joaska pisze:
elfik tylko ich nie zabijaj bo bedzie padac!!!!

Asiu ja to zabijam tylko mniejsze gabaryty te co teraz wyłaża to śa takie big gady,ze ja zawału dostaje na ich widok

dobra bay grzesiu juz jest to ja sie pakuje do wanny a potem do wyra bo mi zimno

papa
do jutra o ile moje dziecko da mi kawe w spokoju wypić ::)

brunetka pisze:
Dziś Mateusz znów cały dzień nie spał! ::) ::) ::) ::) ::) ??? ??? :o Czy jest jakaś mama, której dziecko też nie spi w dzień???

o rajusia
nie wyobrazam sobie aby Mili caly dzien nie spala
ona ma jeszcze drzemke poludniowa ktora trwa od 3-4 godzin  :laugh:

kaśka k pisze:
a moja dzidzia woła do mnie mamoo :)
tzn. od małego dobrze omienia i używa Wołacza zamiast mianownika...mądra mała :)

a mój Kuba mamam mówi jak chce jesc (takie am am) a na mnie woła niaaniaa ( bo moja mam go zawsze pyta gdzie jest mama Ania i z mamy Ani wyszła niaaniaaa ;D ;D ;D
a ulubionym słowem jest dagess (dagesz ma na imię nasz pies i wg Kuby każdy kies na swiecie :)

AniaSzwarc pisze:
kaśka k pisze:
a moja dzidzia woła do mnie mamoo :)
tzn. od małego dobrze omienia i używa Wołacza zamiast mianownika...mądra mała :)

a mój Kuba mamam mówi jak chce jesc (takie am am) a na mnie woła niaaniaa ( bo moja mam go zawsze pyta gdzie jest mama Ania i z mamy Ani wyszła niaaniaaa ;D ;D ;D
a ulubionym słowem jest dagess (dagesz ma na imię nasz pies i wg Kuby każdy kies na swiecie :)

ania to Kuba kazdego psa nazywa kłokło.......czyli kłopot, tak sie nazywa pies naszej przyjaciolki!!!

Iwon pisze:
Co do szczepienia, mi również lekarka nie mówiła nic na temat płatnej ospy, a dziwne, bo zawsze informują  ::) Na pewno w grudniu idziemy na kolejną dawkę płatnej HIB ( to chyba trzecia i ostatnia, jak się nie mylę)

dlaczego tyle dawek???
pytam bo wlasnie tez postanowilam Mili zaszczepic i jutro idziemy
i pani od szczepien powiedziala ze to bedzie jedna szczepionka
zapytalam jej sie dlaczego moja kolezanka 3 miala szczepienia przeciw HIB to mi powiedziala ze jak u dzieci mniejszych to sie dawke rozwala na 3 razy
a jak dziecko ma juz rok i wiecej to wystarczy raz ::) ::) ::) ::) juz nic nie wiem

reklama
Ulubione słowa Mateja to "ało" czyli halo i nie da się wobec tego obojęnie przejśc obok jakiejkolwiek budki telefonicznej czy telefonu, a drugie słowo to "inda" tzn.winda i jest to wyraz fasynacji tym "obiektem"znajdującym sie u dziadków w bloku. ;D
Poza tym mamy stały repertuar:mama, baba, tata, dziadzia i ostatnio wszelkiego typu słowa z wykorzystaniem "ź" czyli ziziu(kolejna fascynacja! ;D), ziom, gziu itp.
W razie nudy mały pośpiewuje sobie :bim bam lub tika taaa, a jak to z kolei się mu znudzi niezawodne jet brum brum. ;D

Do góry