reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy

reklama
pewnie ze fajnie...Wam :(

Lilka, ja chce odzwyczaic ze względu na zęby. Kuba ptrzebuje smoka do spania i spi z nim całą noc z przerwami na wyplucie i wtedy budzi się z płaczem , ja wstaje i mu go daje i tak kilka razy na noc.... a co do zebów to ma ich juz 12 i niebawem bedą kolejne wiec ma się co psuc

Ania, życzę powodzenia i tego, żeby oduczanie przeszło tak bezproblemowo jak u nas :) Od tego czasu jak Maciek śpi bez smoka (czyli już ósmy dzień) w ogóle sie nie budzi w nocy. Czasem zdarza mu się coś pomarudzić, ale nie wstajemy do niego tylko czekamy, aż przestanie jęczeć i z reguły po paru minutach ponownie sam zasypia.Wydaje mi się, że to budzenie było przez to, że smok mu wypadał i jak się budził to nie mógł go znaleź i dlatego się wkurzał. Teraz nie ma smoka i nie ma problemu. Trzymamy kciuki Ania!!!!!!

U nas się właśnie wyrzyna górna czwórka. Juz ją czuję pod palcem. Maciek się strasznie ślini, ale marudny na szczęście nie jest.

AniaSzwarc pisze:
pewnie ze fajnie...Wam :(

Lilka, ja chce odzwyczaic ze względu na zęby. Kuba ptrzebuje smoka do spania i spi z nim całą noc z przerwami na wyplucie i wtedy budzi się z płaczem , ja wstaje i mu go daje i tak kilka razy na noc.... a co do zebów to ma ich juz 12 i niebawem bedą kolejne wiec ma się co psuc

no to u nas z uzebieniem podobnie
mamy juz 11 zebow i widac juz kolejne 3  ::)
niestety to trwa od jakiegos miesiaca i Milenki pupka wyglada ciagle nieciekawie
robi takie rzadkie kupki,ze czasami mi sie wydawalo ze one sa az ''żrące''
wystarczylo ze purtnęła a kupka siknęła jak siku  ::)
no i czekam kiedy to sie skonczy

a z tym smokiem to u nas jak u Klaudii
Mili w nocy przez sen placze jak go wypluje
no i u nas sie zazwyczaj obywa bez mojego wstawania

no a dzis kupilam jej kolejnego smoka bo jakos dziwnie sie gubią inne
wiec oduczanie od smoka sobie jeszcze poczeka
choc dalas mi do myslenia,nie powiem  :)

pije sobie kawke i czytam m.in. lokalna gazete
i na pierwszej stronie jest artykuł pt. ''Profanacja z miłosci''
jakas babka zmarła po 50-tce
i miala faceta od niedawna i on chcial aby ona sie obudzila i w tym celu rozkopał grub i otworzyl trumne........dobre ::)

Lilka pisze:
no a dzis kupilam jej kolejnego smoka bo jakos dziwnie sie gubią inne
wiec oduczanie od smoka sobie jeszcze poczeka
choc dalas mi do myslenia,nie powiem  :)

Lilka, u nas własnie zgubienie smoczka było pretekstem, to pozbycia się go na zawsze :) Postanowiłam  nie kupować nowego, no i stało się  i jestem z tego baaaaardzo szczęśliwa :)

reklama
Do góry