reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

Lilko nie martw się na zapas . Moje ciśnienia to 135\90, 145\90, 120\70, 130\80. Do lekkiego nadciśnienia zalicza się ciśnienie powyżej 140 i 90. A jak mi wytłumaczył wczoraj mój gin nawet jedno ciśnienie powyżej 150\100 może doprowadzić do odklejania się łożyska, więc sama rozumiesz, że lepiej poobserwować i dmuchać na zimne. Jeżeli u mnie pojawi się jednorazowy skok powyżej 150\100, albo powtórzy się kilka razy 140\90, mam od razu jechać do szpitala. Jeszcze jednym ważnym oznakiem, że coś się dzieje nie tak z ciśnieniem jest szum\pisk w uszach i mroczki przed oczami. Wierz mi, że lepiej 20 razy wylądować w szpitalu niepotrzebnie, niz jeden raz za mało. Trzymam za ciebie kciuki aby wszystko było w jak najlepszym porządku i oby cię szybciutko wypuscili.
Melanie Fajnie wyglądasz na tych zdjęciach - tylko pozazdrościć :) Ale która kobieta w ciąży nie wygląda pięknie
Tusiu rzeczywiście za bardzo się martwisz, myśl pozytywnie, z dzidzią na pewno wszystko jest dobrze

reklama
Dziekuje dziewczyny :)
Ten mój brunetkowy kolorek zrobiłam sobie jeszcze zanim dowiedziałam sie, ze jestem w ciązy
i niewiedziałam, ze niebedę mogła sie opalać, teraz wygladam blado do teogo ciemnego koloru
ale co tam...
czas szybko leci.

Hej Melanie! W ogole nie skojarzylabym Twoich blond zdjęć z tą slodką brunetką poniżej, hi hi. Twoi znajomi poznają Cię? ;) :laugh:

Raaaany, jakie slonce. A my araz jedziemy na zakupy i bedziemy wybierac wozek i lozeczko i ubranka i chyba wszystko ;D ;D ;D To znaczy pooglądamy pewnie tylko... a zakupy moze w maju? :p

milego weekendu

Maniu mysle ze moze byc Ci ciezko leciec samej z dwojka dzieci !! Pewnie po urodzeniu bedzie nam latwiej zdecydowac ! Ja tez bardzo tesknie !!
Tusiu dzieki za wytlumaczenie !! A jezeli chodzi o kolesi to jeszcze nigdy nie widzialam takich cial !! A jakie tyleczki !! Naprawde bylo na co popatzrec !! To byla jakas slawna gropa ktora jezdzi po calym swiecie !!
Klaudius ale zrobilas mi smaczka na te krokieciki !!

Anitko jak sie kiedys spotkamy, a mam nadzieje, ze tak bedzie to bardzo chetnie bym sie wybrala na takie tyleczki ;)
Dziewczyny u mnie w domu dzisiaj smutno :(, bo pies nam chyba zdycha, byl weterynarz i powiedzial, ze jak mu sie przez tydzien nie polepszy, to bedzie trzeba go uspic. Zatrul sie czyms - to moj tesc tak mu wpycha zarcie az zaduzo i chyba dal mu cos zepsutego - od wczoraj lezy i zyga juz zolcia tylko. Sam nie daje rady nawet wstac. Nie wiem co z nim bedzie mam nadzieje, ze mu przejdzie bo mi go szkoda, chociaz ja to malo co do niego jestem przywiazana. Biedulek mowie wam co chwila piszczy z bolu. :(

Gazelaczku tacy bliźsi znajomi widzą mnie na codzień, więc wiedzą, że ja to ja
ale tacy dawno niewidziani, których spotykam na ulicy nie poznaja mnie ;D
nie raz już machałam do kogoś znajomego a oni patrzyli na mnie jak na kretynkę, głupio mi sie wtedy robi i albo ide dalej albo zagaduję i wyjaśniam, że to ja.

Mój mąż woli obecny kolor, ale muszę przyznać, że jako blondynka dostawałam więcej komplementów.
A co Wy sądzicie?
Fakt, że na brunetkowej fotce jestem nie pomalowana i blada
ale tak ogólnie ??

trudno ocenic po dwoch zdjeciach - zwlaszcza, ze na jednym nie jestes pomalowana a na drugim weselnym to na pewno makijaz masz bardzo staranny. Ale ta fryzurka co masz teraz jest super - fajnie sciete masz wloski i ja lubie taki kolor. Sama sobie tez zrobilam z blond wlosow na czekoladowe, tylko na samym grzbiecie zostawiam sobie pasemka blond, bo moj maz nie lubi ciemnych u mnie wlosow - to niech ma te troche. Jak chcesz to wysle ci takie dwa dla porownania na skrzynke, bo nie chce tu wklejac, bo i po co no i musialabym najpierw na jakas strone umiescic a umnie tylko na fotke a nie lubie tam za bardzo sie pokazywac.

Melanie, w obydwu przemianach wyglądasz nieźle. Trudno porównywać ślubne zdjęcie gdzie czlowiek jest odszykowany z takim ciążowym. Wg mnie obydwa wyglądy są atrakcyjne ;) :laugh:

Anita - na watku naszym lipcowym o wyprawkach wkleilam info o kolorystyce dla dzieci. Niestety, ale nie ma fioletowego, a chyba taki wybieralas, prawda? Moze jeszcze jakies informacje by byly w książkach o umeblowaniu? Wypadla mi z glowy taka nazwa o dobieraniu kolorów do mieszkania, ustawianiu różnych sprzętów, zeby stworzyc dobra atmosfere. To coś związanego z filozofią wschodu chyba. Pamiętacie o co moze mi chodzic?

reklama
Tusiu! to macie problem z pieskiem  :( mam nadzieje ze mu przejdzie!!! nie jestem specjalista ale moze skoro tak wymiotuje to ten weterynarz pownien co na to zalecic zeby sie nie odwodnil ?? :(  :(

Gazelaczku czy to chodzi o feng-shui ? nie wiem czy dobrze napisalam? hmm...

Do góry