reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

Melanie no to gratulujemy pierwszych wrazen ;) to na 99% maluszek sie z Toba przywital!!!! ;)
ja w pierwszej cizay czulam Tymcia w 11 tygodniu choc lekarka powiedziala ze to malo prawdopodobne ale mozliwe ;)
a tym razem malutka poczulam wlasnie w17 tygodniu ciazy to takie wlasnie plum plum ;)

Klaudus dziekiuje Ci za przepisik ide dzis na zakupy to zaopatrze sie w pieczarki ;D ajajaaaj pychtka takie krokieciki!!!

reklama
Maniu jaka ty mala bylas pewnie w te 44 bys sie wtedy zmiescila.
Anitko co do dna oka to robi sie takie badanie gdy podejrzewa sie nadcisnienie. Z dna oka wyjdzie czy masz nadcisnienie tetnicze, czy tez nie. Tak jak lLilka miewa za wysokie cisnienie nie oznacza to, ze ma nadcisnienie, moze poprostu ma skoki cisnienia ze zmeczenia, zdenerwowania, sresu itp. i jezeli to tylko takie to nie ma sie czym martwic. Jezeli jednak wykryja w dnie oka nadcisnienie to beda musieli dawac jej leki, by nie doszlo do zatrucia (nie pamietam jak to sie nazywa - gestoza(?)) I to tyle co wiem na ten temat, bo mialam to samo. Anitko, ale ty fajnie dzis mialas z tymi chlopcami, jak ja lubie takich porozbieranych przystojniakow. Mniammmm
Melanie pewnie to poczatkowe ruchy dzidzi, prace jelit napewno bys odroznila. Za jakis czas napewno juz codziennie bedziesz czula boba. Co dotych 5 miesiecy to nie wiem czy to prawda jest, jezeli tak to ja zaczelam czuc ruchy juz w 14 tygodniu, to by wychodzilo na to, ze urodze juz w czerwcu. No nie wiem (?)

Maniu a w ktorym tygodniu urodzilas Tymcia.
Ja praktycznie juz w 13 tc raz poczulam musniecie w brzuszku i wiem , ze to byla dzidzia, no ale nikt mi nie wierzy wiec mowie w 14, bo w tym to juz nie tylko raz, ale pare razy poczulam boba.

No właśnie ja tez nie wiem czy to tylko takie gadanie.. hmmm

Ale Wy szybciutko wyczułyście ruchy, to niesamowite.

Wstawiłam dzisiaj swoje foty na wrzesniowym temacie, jak chcecie mnie oberkać, to jest tam wątek:
nasze pupile
oraz
September mama-foto :-)
na obu są moje fotki :)

Nie będę Wam w galerii mieszała, więc jak by co to sobie tam jestem.

A co do krokietów, to ja zawinęłam gdzieś na innym forum fajny przepis na farsz ale sie go długo robi i ten pomysł z grzybkami i cebulka bardzo mi sie podoba,
do tamtego trzeba jeszcze dodać :
ugotowane i zmielone mieso drobiowe
i drobno poszatkowaną (wcześniej zagotowaną ) kiszoną kapuchę.

acha i jeszcze nie obtacza się całości w jajku i bułce tartej
tylko w mleku i bułce oczywiście.

Melanie no to sobie ciebie oblukalam. Ale ty ladna jestes, a cialo takie wysportowane masz wow. A jak teraz w ciazy wyglada. Nic ci sie nie robi - rozstepy, cylulitus itp. - bo jestem ciekawa jak takie cialo wysportowane sie zachowuje.

Narazie jeszcze nie ma tragedii
ale to już nie jest to ciałko,
teraz jest jakby bardziej blade ;D i tkanka podskórna jest grubsza ale cellulitis mnie nie straszy, narazie... ::)
w sumie mam juz prawie połowę ciązy za sobą i chyba juz sie nie martwię, że hormony zrobią ze mnie mega pączusia,
Rozstepów obawiam się najbardziej, bo to nie odwracalna pamiątka
mam kilka z czasów dojrzewania ale te mi nie przeszkadzają
byleby nie mieć sznytek na brzucholu, bo chiałabym kiedyś zaprezentować forme jak na zawodach ;D

Ta sylwetka na zawodach, to jest startowa forma, więc nie myslcie, że tak wygladam na codzień, pół roku ścisłej białkowo-węglowodanowej diety i ćwiczeń trwało przygotowanie takiej formy
Na codzień wygladam podobnie ja na fotce slubinej.

Dziękuje Tusia miła z Ciebie osóbka, juz wczesniej się zorientowałam zresztą
a mi sie podobała fota Twojego męża w ciąży ;D

Dziewczyny nie straszcie mnie, ze przez to ze poczulam bobaska dopiero w 23tygodniu, bede pozniej rodzic ;) ;D

Jestem w trakcie szykowania obiadokolacji i jak mi sie tam dusi miesko akurat mialam czas na nadgonienie czytania :)

hi, hi no moj maz to ma ten brzuch, ale juz go dogonilam. Na tym slubnym masz super sukienke, bardzo seksi. Wiesz mi sie podoba takie cialo umiesnione u kobiet, sama bym takie chciala, ale ja zawsze taka chuda bylam i nic tego nie potrafilo zmienic, zadne diety, odzywki itp. chcialabym miec wiecej masy, moglabym ja zamienic wtenczas na miesnie.
Moja dzidzia jakas taka grzeczna sie zrobila od paru godzin, nie wiem ja juz odrazu sie martwie i panikuje. Ide sie polozyc i podsluchiwac ja. To pa dziewczynki dobranoc.

reklama
Hej dziewczyny
Właśnie wróciłam z budowy i jestem wykończona a byłam tylko zobaczyć jak się wszystko tam kręci.
Normalnie nie mam siły pisać na klawiaturze.
Pogoda była ddzisiaj superowa i pospacerowałam sobie troszeczkę.
Tusiu jak moja dzidzia jest taka spokojniutka to reaguję tak jak Ty.

Słodkich snów Wam życzę.

Do jutra.

Do góry