reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

Dziekuje dziewczyny za tak mile 'pozegnanie' :D

okazalo sie ze u mnie nie ma zadnego okulisty (nawet w szpitalu),sa tylko w poniedzialki i srody,dlatego zrezygnowana zadzwonilam do doktorki i jej powiedzialam ze juz nie wiem gdzie mam szukac (nawet prywatnie nikogo nie znalazlam)....

a ona mi na to ze w takim razie w poniedzialek mam zrobic te badanie dna oka,a we wtork mam sie zglosic do szpitala....takze zyskalam 1 dzien ;)

Tusiu dzieki tobie wiem po co bede miala robione to badanie dna oka.......a jesli nie wykaze ono nadcisnienia to tez mnie zostawia w szpitalu???

Niunka co myslisz?? Jak to bylo u ciebie i jak dlugo lezalas???

reklama
Nie wiem czy jest wtenczas taka potrzeba, u mnie po dobrym wyniku dna oka nie kladla mnie do szpitala, a tak jakby byl zly to na 100% bym lezala. Nie wiem jak masz jeszcze zle wyniki to tez moze byc powod, ze daja cie do szpitala podniosa ci tam zelazo czy co tam masz za nisko. Niemartw sie - masz dobra lekarz, ze niebagatelizuje niczego i dobrze ze cie kladzie to ci wszystko sprawdza dokladnie i wypuszcza silniejsza :)

Lilko nie martw się na zapas. Ciśnienie dna oka to badanie rutynowe przy nadcisnieniu w ciąży. Ja miałam robione już dwa razy i wszystko jest ok (chociaż 3-4 dni temu poszczelały mi żyłki w oczach - przyczyna nieznana). W szpitalu trzymali mnie 9 dni chociaż jak dzisiaj byłam u lekarza to stwierdził że poleże jeszcze kilka razy lub raz a do końca. Tyle że u mnie jest naprawdę zła sytuacja - na dzień dzisiejszy 30 kilogramów do przodu, bóle kręgosłupa, nadciśnienie, kiepskie wyniki badań, wieeeeeeeelkie obrzęki i spadki cukru. ::) ::) ::) A do końca jeszcze daleko. W szpitalu zrobią ci zapewne rutynowe badania, poobserwują ciśnienie i pewnie puszczą do domciu z zaleceniem kontroli ciśnień. Nie martw się jakby nie było napewno będzie dobrze.

Mój przepis na krokieciki też jest prosciutki: podsmażam pieczarki po ostygnięciu dodaje starty ser żólty i takim farszem zawijam naleśniki , obtaczam w bułce i jajku. Pychaaa

Jeśli chodzi o ruchy brzdąca to poczułam pierwsze bombelki w 17 tygodniu.
Dziś miałam robione usg i mój Adaś waży już 750 gram. Oby tak dalej.

Dzisiaj po wizycie u lekarza jak mój mąż zobaczył ile waże (a wychodzi na to, że więcej od niego) powiedział żebym się nie przejmowała bo grube kobiety są bardzo potrzebne - latem dają cień, a zimą grzeją. :)
Bardzo pocieszające :)
Milutkiego wekeendu wszystkim

Niunia!!! ale masz super meza!!! taaaki kochany!!! ;) moj po porodzie zapisal mnie na silownie he... lobuz jeden
ale ale ze ja uwielbiam ruch to sie nawet cieszylam ;)

Melanie!! super figurka fiu fiu fiu! tylko pozazdroscic!
ja meczylam swoj brzucholek przed ciaza codziennie i taaaakich efektow za Chiny Ludowe nie mialam ;)

Dziewczyny widze ze pracowity ten piatek mialyscie? ja dzis baki zbijam, umylam tylko lazienke i kropka a teraz ide z Tymciem na wystepy malych dzieci hm...i tak do wieczorka nam czas zleci aaaaa...dzieki za te przepisy na krokiety!!! juz nasmrodzilam w domu smazac nalesniki a wieczorkiem po powrocie zrobie krokiety tra la laaa ;)
zmykam i spokojnej nocy Wam zycze!!!!

Jak już pokazałm sie z tej lepszej strony, to teraz możecie zobaczyć jak wygladam dzisiaj ;D
dołozyłam tam 2 foty wykonane przed chwilką.

A kiedy dodacie jakieś do Waszej galerii????
Czekam... i czekam... bo lubie patrzeć jak rosną wasze brzuszki,
teraz to Wam tak szybko rosną i szybko można zauważyć rożnicę.

Moja przyjaciółka ma termina na 10 maja ale ma założony szew i jest prawdopodobieństwo, że zacznie rodzic zaraz po jego zdjęciu
a to będzie 21 kwietnia.
Czyli juz niebawem, a ja sie doczekać nie mogę,
będzie miała chłopca - i tak chciała, jest juz przygotowana na 100% - wszystko spakowane co do szpitala, ciuszki poprasowane, nosidełko czeka...

Ja byłam w Warszawie na USG 3D i doktorek powiedział, że na 60% będzie dziewczynka - oboje z mężem troszke bardziej wolelibyśmy dziewczynkę ;D
teraz 20 kwietnia ide na usg do przychodni wykrywania wad płodu i mam nadzieję, że usłysze wiekszą liczbę procentową - bo, że maleńka jest zdrowa, to wiem.

Niunka to z tego co rozumiem to u ciebie badanie dna oka nie wykazalo nadcisnienia,a do szpitala i tak cie wzieli?

a jakie mialas cisnienie?

bo ja tak zawsze 130/80 lub 135/80 a teraz 140/81

choc od dwoch dni zauwazylam ze mam 120/68

choc nadal nogi mi puchna......plis napisz jak to u ciebie ;D

Lilka cisnienie masz dobre, nie masz sie co martwic napewno dno oka ci dobrze wyjdzie. Ja mialam przez jakis okres 140/80 srednio a pare razy nawet na lezaco 190/110, ale juz takich skokow nie mam.
Nianka ten tekst wczoraj gdzies slyszalam w telewizji - fajny.
Frida moja dzidzia w nocy grasowala i sie uspokoilam, ale od 2 do 5 nie spalam hi, hi. Ja to mam tak, ze jak malo sie rusza to sie martwie ze sie oplatala w pepowine i juz panikuje chce leciec na pogotowie, a jak za duzo sie rusza, bo bywa i tak (tak jakby wogole nie spala za dnia) to zaraz sie martwie, ze cos ja boli i zasnac nie moze. Dziewczyny ja chyba zwariuje, prawie codziennie mam jakies leki, chociaz przez chwile. Jeny zeby ten czas szybciej lecial, bo mnie wysla do psychiatryka ::)

Witam weekendowo - ja dzis ide oblukac szpital w ktorym zamierzam rodzic - jestem umowiona ze znajoma, ktora tam pracuje zeby nas oprowadzila i powiedziala co i jak. Jestem podekscytowana.

Tusiu to rzeczywiscie sie bardzo tym wszystkim przejmujesz - staraj sie nie rejstrowas tych ruchow dzidziusia, bo rzeczywiscie zwarjujesz. Na kolejnym USG napewno potwierdza Ci ze wszytko jest OK.

Milego weekendu zycze wszystkim lipcoweczkom:) - na tyle ile to mozliwe:)

reklama
A, Melani - jako brunetka wygladasz zupelnie inaczej - w zyciu nie powiedzialabym ze blondynka ze zdjecia powyzej (w waszej galerii) i brunetka ponizej to ta sama osoba:).
Witamy w naszym gronie:)

Do góry