reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy

Lilko widzę że dopadło ciebie to samo co mnie czyli zatrucie ciążowe. Na obrzęki polecam leżenie z nózkami w górze i jak najmniejsze solenie potraw bo zatrzymują wodę w organizmie, a ostatnio jak leżałam w szpitalu to zalecili mi dietę wysokobiałkową bo podobno przyśpiesza wydalanie wody. A jeśli chodzi o badanie dna oka to mi to robili w czasie pobytu w szpitalu, więc może powinnaś się dowiedzieć czy nie będziesz mieć konsultacji okulistycznej w szpitalu.
Trzymam kciuki aby cię szybciutko wypuścili

reklama
Dzieki dziewczynki za rady w sprawie tego co zabrac do szpitala, ja podjelam dzisiaj mocne postanowienie, ze od maja ruszam na zakupy i wlasnie zaczne kupowanie od tego co do szpitala potrzebne :)
A teraz ogladnelam z mezusiem KROLA ARTURA na dvd i ide spac bo mnie jak zwykle o tej porze boli kregoslup i zebra.
to dobranoc mamusie i do jutra ;D

Oj dziewczyny ale się napisałyście nie moglam przez to wszystko przebrnąć.

Lilko trzymam za Ciebie kciuki i mam nadzieję że wszystko sie jakoś unormuje.

Ja tak jak Elfiko wyruszam na zakupy początkiem maja mam nadzieję ze wszystko kupię w hurtowni i nie będzie to takie męczące.

Jutro rankiem do Was dołączę bo padam na klawiaturę
PaPa

Słodkich snów.

ja tez dzis slaba jak mucha jestem :p moze to przesilenie wiosenne?
Lilus Kobietko uwazaj na siebie i szybko do zdrowia i do nas wracaj!!!

a ja dzis dokonalam pierwszych zakupow dla coreczki 2 male bluzeczki polo jejejeeej ale fajnie juz widze jak w nich sobie lezy ;) :D

a do tego wyszperalam gdzies na przecenie sukienusie byla jedna jedyna za $ 1 !!!!! :o to ja kupilam co prawda zalozy ja dopier za 3 lata hehe albo moze komus ja podaruje bo taaaaka ladna jest wiec moze szkoda zeby tak dlugo lezala i czekala....
no to na dzis koniec!
dobranoc Wszystkim! :)

Lilka,ale ci sie trafilo :(.Ale wracaj szybciutko! :)Sluchaj medykow, badz grzeczna ;),wracaj do formy jak najwczesniej!!!

Lilka - powodzenia w szpitalu. I Tusia ma rację - pooglądaj sobie tam wszystko, pogadaj z położnymi. Jak Cię miło zapamiętają to pewnie będzie fajniej w trakcie porodu ;) :)

Anitko - znowu zapomnialam o tych kolorach. Generalnie to bylo opisane przy okazji pościeli FERETTI. Można sobie pooglądać na stronie: www.feretti.pl , mi sie podoba, choc drogo jesli by sie chcialo kupic kilka kompletow na zmiane. Ale opis kolorów był w folderku ktory jest w domku. Jak wróce z pracy postaram sie to znaleźć i napisac.

Tusiu - bliźniaki rodzą się dużo mniejsze niż pojedyncze dzieci i troche wczesniej [wiec tez przez to są mniejsze]. Więc bardzo możliwe że dla nich są mniesze rozmiary. Slyszalam ze są ubranka w specjalnych rozmiarach dla wcześniaków i możliwe że dla bliźniaków tez potrzebne są niestandardowe rozmiary. O ile wiem zazwyczaj dla dzieci najmniejsze sa rozmiary 56, ale poleca sie kupowanie nawet większych, gdyż teraz dzieci rodzą się duze. Wszystko przez te nasze zestwy witaminek pewnie ;) :laugh:

reklama
Czesc ;D
Lilka trzymaj sie biedaczku. Czekamy na Twój powrót.

Gazelaczek cieszę się i juz sie nie mogą doczekac spotkania. Pewnie bede sie wstydzić na pocztaku :p

A ze Skrbusiem widzialam sie wczoraj drugi raz :-) i było bardzo sympatycznie, choć to spotkanie bylo króciutkie.

Do góry