reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

Lilko widzę że dopadło ciebie to samo co mnie czyli zatrucie ciążowe. Na obrzęki polecam leżenie z nózkami w górze i jak najmniejsze solenie potraw bo zatrzymują wodę w organizmie, a ostatnio jak leżałam w szpitalu to zalecili mi dietę wysokobiałkową bo podobno przyśpiesza wydalanie wody. A jeśli chodzi o badanie dna oka to mi to robili w czasie pobytu w szpitalu, więc może powinnaś się dowiedzieć czy nie będziesz mieć konsultacji okulistycznej w szpitalu.
Trzymam kciuki aby cię szybciutko wypuścili

reklama
Dzieki dziewczynki za rady w sprawie tego co zabrac do szpitala, ja podjelam dzisiaj mocne postanowienie, ze od maja ruszam na zakupy i wlasnie zaczne kupowanie od tego co do szpitala potrzebne :)
A teraz ogladnelam z mezusiem KROLA ARTURA na dvd i ide spac bo mnie jak zwykle o tej porze boli kregoslup i zebra.
to dobranoc mamusie i do jutra ;D

Oj dziewczyny ale się napisałyście nie moglam przez to wszystko przebrnąć.

Lilko trzymam za Ciebie kciuki i mam nadzieję że wszystko sie jakoś unormuje.

Ja tak jak Elfiko wyruszam na zakupy początkiem maja mam nadzieję ze wszystko kupię w hurtowni i nie będzie to takie męczące.

Jutro rankiem do Was dołączę bo padam na klawiaturę
PaPa

Słodkich snów.

ja tez dzis slaba jak mucha jestem :p moze to przesilenie wiosenne?
Lilus Kobietko uwazaj na siebie i szybko do zdrowia i do nas wracaj!!!

a ja dzis dokonalam pierwszych zakupow dla coreczki 2 male bluzeczki polo jejejeeej ale fajnie juz widze jak w nich sobie lezy ;) :D

a do tego wyszperalam gdzies na przecenie sukienusie byla jedna jedyna za $ 1 !!!!! :o to ja kupilam co prawda zalozy ja dopier za 3 lata hehe albo moze komus ja podaruje bo taaaaka ladna jest wiec moze szkoda zeby tak dlugo lezala i czekala....
no to na dzis koniec!
dobranoc Wszystkim! :)

Lilka,ale ci sie trafilo :(.Ale wracaj szybciutko! :)Sluchaj medykow, badz grzeczna ;),wracaj do formy jak najwczesniej!!!

Lilka - powodzenia w szpitalu. I Tusia ma rację - pooglądaj sobie tam wszystko, pogadaj z położnymi. Jak Cię miło zapamiętają to pewnie będzie fajniej w trakcie porodu ;) :)

Anitko - znowu zapomnialam o tych kolorach. Generalnie to bylo opisane przy okazji pościeli FERETTI. Można sobie pooglądać na stronie: www.feretti.pl , mi sie podoba, choc drogo jesli by sie chcialo kupic kilka kompletow na zmiane. Ale opis kolorów był w folderku ktory jest w domku. Jak wróce z pracy postaram sie to znaleźć i napisac.

Tusiu - bliźniaki rodzą się dużo mniejsze niż pojedyncze dzieci i troche wczesniej [wiec tez przez to są mniejsze]. Więc bardzo możliwe że dla nich są mniesze rozmiary. Slyszalam ze są ubranka w specjalnych rozmiarach dla wcześniaków i możliwe że dla bliźniaków tez potrzebne są niestandardowe rozmiary. O ile wiem zazwyczaj dla dzieci najmniejsze sa rozmiary 56, ale poleca sie kupowanie nawet większych, gdyż teraz dzieci rodzą się duze. Wszystko przez te nasze zestwy witaminek pewnie ;) :laugh:

reklama
Czesc ;D
Lilka trzymaj sie biedaczku. Czekamy na Twój powrót.

Gazelaczek cieszę się i juz sie nie mogą doczekac spotkania. Pewnie bede sie wstydzić na pocztaku :p

A ze Skrbusiem widzialam sie wczoraj drugi raz :-) i było bardzo sympatycznie, choć to spotkanie bylo króciutkie.

Do góry