reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy

Anitko! juz mam pietra jesli chodzi o lot dlatego sie nie upieram....ale baaaaardzo bym chciala choc zdaje sobie sprawe ze wszystko zalezec bedzie od malutkiej i naszego stanu zdrowia.... mam jednak nadzieje ze bedzie dobrze.....
przeraza mnie tez perspektywa lecenia z dwojka takich malchow fiuuuuu.... ale do tego czasu jest jeszcze kawalek drogi wiec zobaczymy jak to bedzie ;)

reklama
Elfiko! ja nie musialam brac niczego wszystko bylo juz w szpitalu ale zabrlam ciuszki na wyjscie to byla zima wiec i ciuszkow bylo sporo
tym razem zabieram jakies cieniutkie spodenki i kaftanik + czapunia bawelnana skarpetki i kocyk cienki
moze powinnas sie dowiedziec w szpitalu w ktorym bedziesz rodzic co potrzeba
czasami jest koniecznosc zabrania wszystkiego tzn na ten czas pobytu w szpitalu by wystarczylo...
nie umiem sobie wyobrazic ale wydaje mi sie ze najmniejsze pieluszki (typu pampres) kaftaniki skarpetki rekawiczki czapeczke bawelnana, mozesz zabrac smoka jakas zabaweczke...
powiem Ci tylko tyle ze Tymcio lezal w kaftaniku pieluszce, skarpetkach i czapuni owiniety w rozek
wiec chyba taki zestaw bylby ok(tyle ze wez pod uwage ze moze sie mu uleac albo moze sie przesiusiac czyli cos na zmiane musi byc )  no i + to w czym chcesz by maluszek pomaszerowal do domku 
hm.. nic wiecj mi nie przychodzi do glowy

Elfiko wlaśnie taki wózek miłam na mysli. Tylko inny kolor.
Jeszcze rozejrze się za innymi, ale często tak mam że wracam do piewszego wyboru. Po porstu inne wózki bede porównywac do tego BM.

Dziewczyny wrocławianki: To kiedy to spotkanie proponujecie????

Z tego co sie orientuję można kupić takie specjlane zestawy nawyjście ze szpitala: spiochy, kaftanik, nawet chyba dwa rózne kaftaniki w tym jeden taki troche ciplejszy, czapeczka, buciki i rekawiczki. W rozmiarze 56, bo to chyba najmniejszy.

hej- jestem po wizycie u mojej doktorki

jak rozlozyla sobie moje wyniki krwi i moczu to glowa kiwala, jak zobaczyla moje obrzeki to juz wogole
a jak zobaczyla ze cisnienie mam 140/81 i puls 96 to........dostalam SKIEROWANIE DO SZPITALA!!!!!!!!!!

w poniedzialek mam sie zglosic na izbe przyjec i powiedziala ze poleze MINIMUM 4 dni wiec troche mnie nie bedzie

dostalam skierowanie na zbadanie dna oka.........kurcze caly dzien sie najezdzilam aby znalezc okuliste i dupa bo wszyscy przyjmuja srody i poniedzialki a ja na poniedzialek musze miec i ide prywatnie.......kosztuje 40zl ale cos mi tam znizy powiedziala

do szkoly zawiozlam zwolnienie no i mi powiedziala ze juz do szkoly nie bede chodzic wiec mam zalatwic sobie indywidualne lekcje bo jesli mi pozwoli isc to najwyzej na 2 godziny!!!

no i bylam w budzie i sie pozegnalam na jakis czas z klasa i wogole z nauczycielka rozmawialam wreczylam jej zwolnienie i papaa

pierwszy raz w zyciu bede lezec w szpitalu........myslalam ze to nastapi jak pojade rodzic ale jak widac szybciej sie oswoje z nim ;D ::)

Droga Lilko zagladnij do sklepow optycznych tam tez moga zrobic ci dno oka i raczej odrazu na miejscu mi tak zrobili. Wiesz bedziesz mogla odrazu sprawdzic czy w tym szpitalu sa fajne polozne i jak traktuja ciezarne, jakie sa warunki to nawet plus tej strony. Powodzenia ci zycze i szybkiego do nas powrotu

Brunetko ja dostalam od kolezanki ciuszki o rozmiarze przewaznie 44 takie maciupkie jak dla laleczki malej. Niewiem ale to chyba zamale bedzie na moja Majke jak sie o czasie urodzi. Niewiem czy jej blizniaczki takie maciupkie byly? bo chyba normalnie urodzony dzidzius nie wejdzie w takie ciupelunkie ciuszki.

Ja najmniejsze ciuszki do Dorianka to mialam na 58cm i to 2 komplety i tak moze ze 3 razy mial na sobie :laugh:,a reszte to tak na 62 mialam.

reklama
no i kupilam sobie wyprawke juz do szpitala

koszule taka za kolano z krotkim rekawkiem i szlafrok

zostalo mi do kupienia :paputki i szczoteczka do zebow ;)

Do góry