reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

czesc baby!!!
Kredka jak miło znów Cię częściej widzieć...co do fujarki to nie odciągam i nie przemywam jakoś specjalnie bo moja lekarka nie kazała ,a tez róznie słyszałam...

wiecie dzis cały dzien sobie wspominam jest godzina 20 więc juz od 4 godzin jestem na sali porodowej i modle się o znieczulenie a skórcze trwają od 12 w południe...czeka mnie jeszcze 5 gdzin zanim mojej maleństwo wyskoczy na świat i obsiusia położną :) ehhhh normalnie co wspominam to mam łzy w oczach ...

no i sobie wymyśliłam ze napiszę wiersz dla Kubusia podsumowujący ten rok i dam mu go jak już będzie duży. I jakoś mi to nie idzie bo co się do tego zabieram to ryczę ze wzruszenia

reklama
Co do siusiaka to Maciek odkąd go odkrył to przy przewijaniu czasem ię łapie za niego. Czasem jak pociągnie, to mi sie wydaje, że sobie go urwie :) ale jemu to nie przeszkadza. A co do odciągania Kredeczko, to Łukasz mu codziennie w kąpieli odciąga, bo tak nam lekarka kazała.

AniuSzwarc ja jeszcze jestem na zakupach, ale już po ostatniej wizycie u ginka. O 23 pojedziemy na porodówkę, akcja zacznie się na dobre rozkręcać o północy a o 4:45 młoda wyskoczy po moim głośnym- JULKAAAAAAAAAA WYŁAŹŹŹŹŹŹŹŹŹŹŹŹŹŹ  ;D
Też mnie wzięło na wspominki, aż cała jestem poddenerwowana :)
Julka chyba coś czuje, bo dziś za nic w świecie nie chciała usnąć. Teraz dopiero chyba padła, ale jeszcze nie zgalądałam do niej do sypialni, żeby jej nie obudzić w razie czego.

no tak kochana anulko wspomnienia lapia za serducho i gardziolko lapia lapia a taki wierszyk to nieglupi pomysl ja nie mam glowy ale moja siostra czasami cos potrafi niezlego sklecic, np jak ben idzie do dentysty i np dostanie naklejke to ona kazdy jeden raz ma wklejony do malego specjalnego zeszyciku i jakas krotka rymowanke napisana, wogole to miala plan i zaczela opisywac ale jakos zapal stracila.....................chciala napisac dla bena bajke i dac mu kiedys jak by byl duzy, opisywala kazdy wazniejszy dla niego dzionek i miala pozniej na kompie zrobnic kolorowe fotki do danego zdarzenia jako ilustracje wogole fajny pomysl miala ale jakos tak............................

no a ja teraz zeszlam na dol jak codzien od kilku dni wyrzcucic pieluchy, brudy i nastawilam pranko nasze oczywiscie ;) i nieomieszkalam wlaczyc kompa ;D wracam do normy po woli hehe

a tymi jakos tez sie normuje po woli, choc w poludnie spal pierwszym razem jakas godzinke drugim razem od 15 gdzies do 17 to pozniej jak wstal pobawilismy sie chwilke i poszlismy o 18 na dwor do kozek kaczuszek....................sa takie trzy kozy heh jedna malusia co skacze jak glupia po morku i szalasie z blachy normalnie jak pieski wskakujana morek lub pod niego i czekaja aby je glaskac dzis karmilismy je suchymi liscmi bamusa ;D no i jedna mama jest i taka chyba stara czarna tez fajna tylko troche straszna czarna duza niska a gruba

pozniej poszlismy na jakis osiedlowy plac zabaw gdzie jest jedna zjezdzalnia i tymika znowu stamtad nie moglam wyrawac, bo od kozek tez chce plakac ale tlumacze ze poszly spac i jakos jest ;D

a no i tego suchego listka bambusowego tez chcial spsrobowac ale wytlumaczylam ze my tego nie jemy tylko zwierzatka i chyba pojal ;)

cholera wsciekam sie ze nie ma tu na kompie gerego polskich liter ale mlody musi podlaczyc donaszego modem i bedzie git i foty beda

no chyba mkne do gory ogarne kuchnie i chcialam poprasowac ale najpierw ta nasza lodowe przemyje i mieso posortuje troche dla nas

buziaki

sosrks za taki jeden przydlugi przynudny poscik, ale tak sie spieszykam buziaki

Kochane babeczki:
kredzi - pierwsze zyczonka, elfiku, tusiu, wiki, Iwon (dziekuje za siebie rowniez ;)). AgnieszceR, e-mamie, Niani (oj wrazenia i emocje byly), hanti, lilce, Ysi, Joasi, kate, Klaudi ;), dziekuje w imieniu mojego skarba, ktory wlasnie rok temu zapewnial mi szczyt atrakcji ;D ;), za pol godziny pojawil sie na tym swiecie (od pierwszego bolu porodowego mija wlasnie 21 godzina ;D)

Dziekuje ze bylyscie ze mna przed - w czasie kiedy was potrzebowalam bardzo mocno i zaraz po - wiele sie tu dowiedzialam i umocnilam w swoich poczynaniach z Jasiem.
Przyznaje ze ostatnio zaniedbuje juz bb - ale wiem ze na zawsze bb zostanie moja najniesamowitsza przygoda ktora pozwolila mi na bycie soba w kazdym momencie mojego maciezynstwa.

Dziekuje Wam lipcoweczki

no tak i e mamcia wspomina stare dobere czasy ;D

a jeszcze co do siusiaka to wlasnie tymi bawi sie podczas kapieli a jak probuje mu sprobowac odciagnac skorke to wlasnei sobie przypomina i mi reke odgania i sobie stuknie ze dwa razy pociagnie z raz i juz a ja nic nie robilam, ale lekarka powiedziala zeby odciagac po woli w kapieli

a nie wiem, bo siostrze kiedys lekarz powiedzial zeby nic nie robic do 3 lat, inni juz od urodzenia kaza aj z lekarzami

dlatego was podpytuje bo niby skad ja biedna moge wiedziec ;P

aniu g :-*

ah wy wstretne kochane babiszony znowu sie zaczelo i juz wiecozrkiem nic nie moge przez was zrobnic no a wy nu nu ;)

ale sie ciesze hehehe

no dobra to tymczasem zmykam
moze zerkne pozniej jak mlody przyjedzie i moze bedzie cos chcial w garazu podlubac ::)

o rany co za wtopa, mam nadzieję ze Jas się nie pogniewa ale taka jestem zaaferowana jutrzejszym dniem ze w koncu nie złożyłam mu zyczń !!!

Jasieńku kochany!!!
wszystkiego NAJLEPSZEGO,
Spełnienia wszystkich marzeń
mnóstwa zabawek, słodyczy
i czego tylko zapragniesz​

reklama
normalnie siedzę tu sobie i ryczę...
a łoś pompuje balony hihi :)

Kredzia, fajnie, że już jesteś z nami :-*

Do góry