reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

reklama
no i ja wlasnie wstalam ale zaraz znowu musze sie polozyc bo mi kapie krew z nosa :(

dobrze ze mam duzo zupy od wczoraj to obiadu nie bede musiala robic ;)

Dziewczyny ja z Tymciem mialam wg miesiaczki termin wyznaczony na 10 stycznia a wg usg na 15 MAly urodzil sie 16 (dwie minuty po polnocy :) )  tak czy siak termim moze Was dopasc dwa tygodnie wczesniej lub pozniej :)  dzidzia decyduje ;)

Aniu!!! trzymaj sie dzielnie, samodzielnie!!! wykorzystaj faktycznie ten czas na swoje zaleglosci! mam nadzieje ze bedziecie sie czesto widywac!

Tusiu! u mnie tez bylo podobnie!!! moje grono znajomych diametralnie sie zmienilo! raz ze z powodu wyjazdu do USA a dwa z powodu ciazy...ale przetrwaly przyjaznie ktore sa widocznie tymi wlasciwymi....a tak na marginesie to znajomosci odnowia sie gdy ktoras z Twoich kolezanek zajdzie w ciaze i bedzie potrzebowac bratniej duszy! ;)
no i przewartosciuj na ktorych ludziach na prawde Ci zalezy?!!!  bedzie latwiej! buzka!!!!! *  

Frida! to dziwne ze tak skacza z tematami no i ludzie sie zmieniaja...hm....jak mozesz to zmieniaj szybko bedzie weselej w grupie ludzi z ktorymi sie przezywa rowno to samo!

No ta moja Majka naprawde chyba mi zabiera urode, mam nadzieje, ze jak ja urodze chociaz w czesci powroce do dawnego wygladu. Ja wokol ust skore mam najbardziej czerwona ii nie wiem co z ta cera robic. Dobrze, ze chociaz syfy mi juz nie wychodza jak na poczatku.
Ja do szkoly rodzenia jednak nie ide. Rozmawialam ze znajoma polozna, ktora pracuje w szpitalu w ktorym bede rodzic i troche mnie wkurzyla, bo jak jej powiedzialam, ze chce ze znieczuleniem to tak mi odradzala, bez zadnych argumentow. Mowi, ze to zle pra i skurcze inaczej wyczowaja te kobiety i ze ona swojej corce zabronila tego znieczulenia. Nie chcialo mi sie z nia gadac, bo ja jestem juz na nie zdecydowana 100% wczoraj dorwalam jeszcze o nim artykul i tam tylko same zalety o tym znieczuleniu. Nie dylko na plus dla mamy, ale i dla dziecka. Jak by mialo wyniknac w czasie porodu, ze musi byc szybko cesarka to to znieczulenie wczesniej podane tez bardzo sie przydaje, tylko daja cos tam jeszcze i po chwili moga zaczynac tnac, a tak to musieli by odczekac dluzej, a wiadomo, ze czas jest wtenczas bardzo wazny.
Chcialam ta polozna na swoj porod, ale nie wiem teraz, bo mnie to troche wkurzylo jak mi tak upiarcie odradzala i to jeszcze z glupimi argumentami.

Maniu a my z waga idziemy rowno tyle, ze twoja ciaza jest troche starsza i ja pewnie w twoim tgodniu ciazy bede wazyc z jakies jeszcze 2 kg wiecej. Ale ze mnie bąk. Hi, hi. Ale wiecie co ja nie widze na ciele tych kilogramow. Uwazam, ze tylko w brzuch mi idzie, ale to chyba tylko moje widzenie, bo jak znajomych spotykam to mowia, ze tylek mi tez rosnie. Fajnie ja lubie wieksze tylki, takie lopezowskie. ;)

Maniu wszystkie weekendy sa dla nas - damy sobie rade - krakow - warszawa, to mimo wszystko blisko usytuowane miasta:)

Tusiu rzeczywiscie po takiej rozmowie ciezko byc pewnym, ze ta polozna jest rzeczywiscie odpowiednia. Dziwne, ze nie uzywala jakis argumentow tylko mowila: nie, bo nie. Nie znosze tak z nikim rozmawiac. A przeciez ta polozna ma wzbudzac w Tobie poczucie bezpieczenstwa!

Ta polozna to mojego meza kolegi mama, starsza kobieta i mnie sie wydaje, ze ona moze poprostu jest takia z tych babek co to sadza, ze one cierpialy i wytrzymaly to kazda inna tez moze. A swojej corce wyobrazcie sobie zabronila tego znieczulenia i rodzila bez.

reklama
e taaaaam Tusiu!!!! nie przejmuj sie!!! moja Mama tez mi to odradzala....a argumenty typu wszystkie kobiety przed toba rodzily twoja bratowa tez i jakos sobie daly rade ...phi i co mnie to!!!!
ja sie zdecydowalam i nie zaluje teraz tez bedzie epidural i kropka. ja chce przyjemnia przezyc ten dzien a nie w katuszach!!!!
poaz tym to do poloznej nalezy obowiazek informowanie Cie ze skurcz sie zbliza i masz przec! przez caly czas jestes podlaczona do monitora ktory kontriluje tetno Twoje, maluszka i nadchodzace skurcze i ona jednym spojrzeniem na wykres juz powina wiedziec czy czos nie tak!!!!
przed porodem upewnij sie tylko kto bedzie przy Tobie i poinforuj ze jesli maja mozliwosc takiej pomocy to niech ja wykozystaja!!! a nie wrzeszcza ze jak to bylo w przypadku o ktorym kiedys pisalas!!!
trymaj sie swojego planu i tyle!  ;)

Aniu! to tydzien za tygodniem bedzie szybko mijal! ja tak przezylam rok z Lukaszem ja w Gdansku on w Poznaniu potem juz w ciazy ja w Bostonie on w Poznaniu  :p a teraz razem na wieki ;) :D ::)

Do góry