reklama
gazelaczek
*** Wariatka tańczy ***
alka2 pisze:MaMalgosia pisze:Lilka z tego co wiem to skutkiem niedoboru witaminy D3 jest zawsze krzywica. Jednak nie wolno podawać tej witaminy na własną rękę , o wielkości dawki decyduje lekarz. Dla świętego spokoju może skontaktuj się z pediatrą i on napewno rozwieje twoje wątpliwości .
Małgosiu podobno nadmiar wit d3 jest gorszy niż niedobór, ja się przyznam że odkąd jest słoneczna pogoda to w ogóle mojemu Michowi nie daje a i wcześniej sporadycznie. A w decyzji utwierdziła mnie nasza Martuśka która napisała że jej w ogóle pediatra nie kazał nic dawać twierdząc że ma się dobrze odzywiać , dziecko na dwór wozić i ok. Martuśka mieszka w Anglii i tam jest to normalna procedura, co oznacza, że ten vigantol i odmierzanie tych kropelek to w zasadzie lokalne obyczaje
Co do blizny to dziwne bo mi też lekarka mówiła że jak nie ma to trzeba powtórzyć i synek koleżanki, któremu nie było widać miał szczepienie powtarzane, hmmmm ???
Nic dodać, nic ująć - co do wit. D zgadzam się z każdym słowem Alki w 115% . U nas misiek też nie dostaje witaminki teraz I na mnie też zadziałał przyklad Martuśki - więc gdy czasem nam się zapomniało, to mówilismy "trudno, jutro dostanie"
Jeśli chodzi o wątpliwości czeu jedne dzieci dostają jedną, a inne dwie kropelki, to lekarz mówil, że vigantol to mocna dawka witaminy i tego podaje sie jedna kropelkę.
Jeśli chodzi o gruźlicę i szczepionki, to ze względow oszczędnościowych sie z tego rezygnuje. A szkoda, bo ostatnio w Polsce gruźlica na nowo wróciła
gazelaczek
*** Wariatka tańczy ***
Ja tez lubię gdy jest cieplusio ;D I chcialam jutro iść się poopalać, żebym na chrzcie w niedziele mogła odgrywać murzyńską gwiazdę, ale R ma światłowstręt [informatyk, ktorego oczy się naświetliły od kompa :] i dupa blada.. No wlasnie, będę dupa blada, hi hi
elfiko
lipcowe mamy ´05
gazelaczek pisze:Ja tez lubię gdy jest cieplusio ;D I chcialam jutro iść się poopalać, żebym na chrzcie w niedziele mogła odgrywać murzyńską gwiazdę, ale R ma światłowstręt [informatyk, ktorego oczy się naświetliły od kompa :] i dupa blada.. No wlasnie, będę dupa blada, hi hi
mój to samo, jak jest gorąco to on jak zdechła żaba rozplaszczony na kanapie leży przypomina klopsa :
Joaska
Lipcowe mamy '05
ale produkcja........
a ja siedze se w domku, dziecko spi, wineczko sie leje...............los obiecal jakas kapiel z babelkami, ale................przyszla jego siostra i jakos tak nastroj romantyczny prysl.........
a ja siedze se w domku, dziecko spi, wineczko sie leje...............los obiecal jakas kapiel z babelkami, ale................przyszla jego siostra i jakos tak nastroj romantyczny prysl.........
Joaska
Lipcowe mamy '05
ja tez uwielbiam ciepelko, na sloncu to moge sie smazyc jak nalesniczek, raz z jednej raz z drugiej strony.............mmmmmmmmm
szkoda ze los jutro w robocie, tam bum sie troche posmazyla!!!!!
szkoda ze los jutro w robocie, tam bum sie troche posmazyla!!!!!
elfiko
lipcowe mamy ´05
Joaska pisze:ale produkcja........
e tam...siostra może popilnowac żeby sie Kubiszon nie obdził a Wy razem do tych bąbelków wskakujcie : > >
i tutaj pozostaje mi sie przyznać... ostatnio z łosiem... wywalilismy sie z wanną!!!!!!!!!!!!!!!
Joaska
Lipcowe mamy '05
elfiko pisze:i tutaj pozostaje mi sie przyznać... ostatnio z łosiem... wywalilismy sie z wanną!!!!!!!!!!!!!!!
> > > > > > > > > >
reklama
elfiko
lipcowe mamy ´05
Joaska pisze:elfiko pisze:i tutaj pozostaje mi sie przyznać... ostatnio z łosiem... wywalilismy sie z wanną!!!!!!!!!!!!!!!
> > > > > > > > > >
a hałasu narobiliśmy tyle ze az nam sie głupio zrobiło a woda nam płynęła po przedpokoju : : : idioten :