reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

alka2 pisze:
ELFIKO KOCHANA!!! Moc całusów i duuuuuuuuuuuuuuużo siły  :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-*:-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-*:-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-*:-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-*:-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-*:-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-*:-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-*:-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-*:-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-*

:-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-*:-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-*:-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-*:-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-*:-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-*:-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-*:-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-*:-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-*:-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-*:-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-*:-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-*

reklama
Iwon pisze:
elfiko pisze:
Teraz Weronika zasnęła a wcześniej dostała w tyłek od mamy pierwszy raz w życiu  ::)
niedobra sie taka zrobiła że szok, wie,ze najbardziej nie lubie jak mnie szczypie i tak to wykorzystuje małpiszon mały . Uszczypnęła mnie tak że mam sine normalny potwór mi rośnie a o co poszło? zasypiała a ja musze ja usypiac na naszym łózku bo sama nie zaśnie- nie ma szans i kopała mnie po brzuchu, ja do niej nie wolno kilka razy a ona noc to ją odsunęłam od siebie i mnie uszczypła.
Klaps porządny w dupsko i śpi

;D No proszę, jakie te dzieci mądre. Już do rękoczynów dochodzi  ;D ::) Mój młody też potrafi być złośliwy. Ostatnio bawiłam się z nim w " pokaż, gdzie mama ma nosek". Żeby się nie rozpraszał zabrałam mu na chiwlę zabawkę, którą się bawił i proszę go "pokaż nosek, to mamusia odda ". No i pokazał jeden raz i nawet drugi. A za trzecim zdzielił mnie ze złością po gębie  ::) :p To miało być oczywiście pokazanie noska, tylko takie trochę nerwowe  ::)

:D :laugh: :D :laugh: :D :D :laugh:

Nadrobiłam.
Ze spraw zaległych - Maniu sto lat!!

Z tymi przedszkolami to faktycznie jest tak, ze do dobrego przedszkola zapisuje sie dziecko albo przed narodzeniem albo jak jest malutkie. Musze zaczac sie rozgladac a zupełnie nie wiem od czegop zaczac, na co zwracac uwage ::) :p

I jezscze chciałam cos waznego napisac ale przylazała kolezanka, poszłysmy na kawe i zapomniałam. I musze isc zaraz na spotkanie ::) :p

elfiko pisze:
gazelaczek pisze:
Joaska pisze:
aha...............
a ja sie jakas senna zrobilam po tym piwku..................ale czekam na loska............

no i ciekawa jestem kiedy Kuba sie obudzi po tej butli mleka????

u nas nie było żadnej różnicy - mialam nadzieje, że jak wprowadzimy butlę, to w ogóle ominie nas nocne karmienie, ale się okazalo, że misiek budzi sie tak samo jak na piersi  ::) Tzn pobudka ok 4-6.

A są u nas jakieś dzieci, które śpią calusieńką noc? I pobudke na jedzenie mają juz tak zupelnie rano, kiedy wstają???

hihi dobre pytanie
to ja odpowiem tak
jak Weronika nie kaszle, tzn jest zdrowa i jej dziąsełka nie dokuczają to sobie śpi cała noc
idzie spać o 19.30 i śpi do 5 rano bez pobudek a od tej 5tej to róznie, raz wstanie ale ją biore do siebie ,przytulam i spi jeszcze godzine, dwie a czasem sie budzi dopiero o 6tej, daje jej zabawki do łóżeczka i bawi sie godzine a mleko dopiero o 7 rano pije

HI HI HI u mojej Darci 5-6 to już jest rano i juz po spaniu :laugh: :p
A to dzieci dłużej śpią???/ ::) ;D
Witam babeczki

elfiko pisze:
dzień dobry kochane

my juz po kontroli u lekarza, nadal antybiotyk i syropek na gardło
Teraz Weronika zasnęła a wcześniej dostała w tyłek od mamy pierwszy raz w życiu  ::)
niedobra sie taka zrobiła że szok, wie,ze najbardziej nie lubie jak mnie szczypie i tak to wykorzystuje małpiszon mały . Uszczypnęła mnie tak że mam sine normalny potwór mi rośnie a o co poszło? zasypiała a ja musze ja usypiac na naszym łózku bo sama nie zaśnie- nie ma szans i kopała mnie po brzuchu, ja do niej nie wolno kilka razy a ona noc to ją odsunęłam od siebie i mnie uszczypła.
Klaps porządny w dupsko i śpi

A ja już myslałam, że tylko moje dziecię tak zgłupło z tym szczypaniem.
Boli to jak cholera! :( :mad:
Najgorsze jest, że tylko mnie tak szczypie, ale za to tatuś dostaje w głowę drewnianą zabawką. JUż sama nie wiem co lepsze.. ::) :p ;D ;)

elfiko pisze:
NiaNia pisze:
Czesc ;D

Mam nowy temat, jakze akutualny na tym etapie rozwoju naszych bobasów - JAK ZNALEŹĆ DOBRE PRZEDSZKOLE?? NA CO ZWRACAC UWAGE ??

Słyszałam, ze to juz najwyzszy czas, zeby zapisac nasze maluchy. Potem moze nie być miejsc!!

ja też sobie głowy tym nie musze zawracać teraz bo u nas tez wystarczy kilka miesięcy wcześniej zapisac i raczej z miejscami nie ma problemu a przedszkole mam juz wybrane bo jest najlepsze w naszym miescie i połowa moich znajomych tam dzieci prowadzi .

Ja kompletnie nie wiem gdzie zapisac Darcię do przedszkola. W przyszłym roku przeprowadzka, potem chciałabym zmienic pracę...
Może zapiszę najbliżej mego przyszłego domu, ale czy zdążę ją odebrac ??

Iwon pisze:
gazelaczek pisze:
A są u nas jakieś dzieci, które śpią calusieńką noc? I pobudke na jedzenie mają juz tak zupelnie rano, kiedy wstają???

A są  >:D Całe szczęście nigdy nie miałam z Kornelem problemów tego rodzaju. Raz tylko miał taki chwilowy kyzys, kiedy się często wybudzał, mimo, że już wtedy nie był karmiony w nocy, ale to były zęby. Teraz jest ok. Mały zasypia około 20.30 i budzi się 6.30-7.30

zamienisz sie? >:D ;D ;)

elfiko pisze:
oto bilans tego co zjadło dzisiaj moje dziecko:
godzina 7 rano- 100 ml mleka z kaszka
godzina 13.00 - 60 ml mleka
nic wiecej, zero herbat,soków, chrupek, ciastek,obiadków,deserków,danonków -ZERO i co robi?

RYCZY

Ratunku!!!

:-[ :-[ :-[

:-* Elfiku kochany!!!!

aaa chcial jeszcze zapytac: jak tam siostra? jak sie czuje? i w ogole :D

reklama
cd poprzedniego postu
jak będę gdzieś daleko pracowac
Ja także nie mam bladego pojęcia czym kierowac się przy wyborze przedszkola  ::) :p :)

Do góry