reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy

mam w związku z tym pytanie do Mani,Niuńki,Wiki,Agi R. jak mam jej wytłumaczyć, czy pokazac żeżle robi???
troche sie w ty m gubie bo ile razy mozna powtarzać- nie wolno? ona sobie i tak nic z tego nie robi a wrecz na przekór jeszcze bardziej psoci :-[
co zrobić żeby taki niemowlak zrozumiał ze tego czy tamtego mu nie wolno? jest na to jakis sposób czy trzeba poczekac aż dziecko będzie bardziej rozumne?

reklama
a ja mam dzisiaj lenia kompletnego a trzeba by cosik posprzątac ten domek ale czuje sie nie najlepiej i stąd teń leń.
Mam gorączki troche i gardło mnie boli i taka rozbita jestem, leżeć nie moge bo sama z Weroniką w domu jestem( jak zwykle) a ona tak szaleje,że musze za nia biegac po całym domu.
ciekawe skąd mam na to wszystko brać siły ale nikogo to przeciez nie obchodzi wiec musze dac rade :)
kupiłam dzisiaj zaproszenia na roczek dla Weroniki, maiłąm robić sama bo ja zawsze wszystki kartki robie( swiateczne, ozdoby na choinke, stroiki swiateczne) takie moje hobby jeszcze z czasów szkolnych mi zostało.
Tym razem jednak nie robie bo poprostu nie mam czasu :-[ szkoda mi bo chciałabym dla Weroniki pamiątke miec ale trudno, za to zrobiłam jej obrazki na ściane nad łózeczko.
nic wielkiego - wydrukowałam troche kubusiow puchatkow, hefalumpów i takich i oprawiłam kolorowymi kartonikami. Teraz mała stoi w łózeczku i do nich gada ;D

heja kobity !:)

Byliśmy dziś na ognisku organizowanym przez szkołę rodzenia, do której chodziliśmy. Ale było fajnie, tyle małych dzieciaków w jednym miejscu :) Pogoda dopisała, mamy w końcu przepiękną wiosenkę w GD :)

Witam nową koleżankę na naszym forum :) Eni pisz dużo, pisz co u Was, skąd jesteście, ile macie ząbków, czy już śmiganie na 2 nóżkach i takie tam :)

Mell przeogroomne gratulacje !!!!!!!!!!!!!!!!!! :-* :-*

i powtórzę za Manią, Kreeeedzia hop hop, gdzie jesteś ???:)

Niuńkę
też nam gdzieś wcięło :(

a i elfiko, wracaj szybciorem do zdrowia !!! :)

dzięku Edytko, teraz znowu sie nafaszerowałam porcją leków i troche mi lepiej ale zimno mam w chałupie jak cholercia.
Palimy sobie w piecu i mam 23 stopnie a mnie trzęsie brrrrrrrr
a pogoda u nas dzisiaj znowu paskudna niby 16 stopni ale słońca nie ma szans zobaczyc, łos wrócił i wysłałam go z Weronika na pól godzinki ,mała musi troche pooddychać a ja dzisiaj sie na spacer nie nadaje. Wiec poszedł bo wyjścia nie miał ;D

elfiuku z doswiadczenia wiem ze tylko cierpliwie tlumaczyc i czekac az zrozumie ::) maludy lubia sprawdzac cierpliwosc rodzicow do granic mozliwosci ::) :p ja czasami wymiekam a i tak jest zawsze na odwrot ja mowie nie a dzieci robia swoje

mania pisze:
elfiuku z doswiadczenia wiem ze tylko cierpliwie tlumaczyc i czekac az zrozumie  ::) maludy lubia sprawdzac cierpliwosc rodzicow do granic mozliwosci  ::) :p ja czasami wymiekam a i tak jest zawsze na odwrot ja mowie nie a dzieci robia swoje

hahhaahhahaah mania, mogłaś chociaż coś ściemnić :p :p 8) 8) 8) 8) 8)

cześć babeczki pozdr, u nas dziś otwarcie największego w PL parku jordanowskiego dla dzieci  :o :o :o wczoraj machnelam foty potem ściągne i Wam wkleje - normalnie szok mówie Wam.
No i polecam MI3 super filmik , a zaraz lecimy na kod ciekawe czy rzeczywiście taka kicha  ::) ::) ::)

coś chciałam.... kurde wiek nie ten.... Kredka babo czyTy już wyjechałaś ??? pOZDR DLA ENI
no tak  ja też chciałam raczka ... Jak my (wodnik i waga) sobie poradzimy z tym naszym lwem ryczącym to ja nie wiem  :p :p :p :p :p

Julka jak zwykle piękna, a jaki ma kapelusz piękny, Edka , skąd masz taki piękny kapelusz ?? (hihihihihihihi  :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:)

reklama
ja zauważyłam ze KUba ma bardzo wybiurczy słuch :p ;) :laugh:..jak coś chce zrobic to żadne "nie wolno" nie dociera...ale jak na czyms bardzo nie zależy to wystarczy ze powiem Kuba czy pogroże palcem a juz odkłada i tak nie robi...no cóz wychodz charakterek
alka2 pisze:
Julka jak zwykle piękna, a jaki ma kapelusz piękny, Edka , skąd masz taki piękny kapelusz ?? (hihihihihihihi :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:)
własnie tez chciałam to napisac :)

Do góry