reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

mam w związku z tym pytanie do Mani,Niuńki,Wiki,Agi R. jak mam jej wytłumaczyć, czy pokazac żeżle robi???
troche sie w ty m gubie bo ile razy mozna powtarzać- nie wolno? ona sobie i tak nic z tego nie robi a wrecz na przekór jeszcze bardziej psoci :-[
co zrobić żeby taki niemowlak zrozumiał ze tego czy tamtego mu nie wolno? jest na to jakis sposób czy trzeba poczekac aż dziecko będzie bardziej rozumne?

reklama
a ja mam dzisiaj lenia kompletnego a trzeba by cosik posprzątac ten domek ale czuje sie nie najlepiej i stąd teń leń.
Mam gorączki troche i gardło mnie boli i taka rozbita jestem, leżeć nie moge bo sama z Weroniką w domu jestem( jak zwykle) a ona tak szaleje,że musze za nia biegac po całym domu.
ciekawe skąd mam na to wszystko brać siły ale nikogo to przeciez nie obchodzi wiec musze dac rade :)
kupiłam dzisiaj zaproszenia na roczek dla Weroniki, maiłąm robić sama bo ja zawsze wszystki kartki robie( swiateczne, ozdoby na choinke, stroiki swiateczne) takie moje hobby jeszcze z czasów szkolnych mi zostało.
Tym razem jednak nie robie bo poprostu nie mam czasu :-[ szkoda mi bo chciałabym dla Weroniki pamiątke miec ale trudno, za to zrobiłam jej obrazki na ściane nad łózeczko.
nic wielkiego - wydrukowałam troche kubusiow puchatkow, hefalumpów i takich i oprawiłam kolorowymi kartonikami. Teraz mała stoi w łózeczku i do nich gada ;D

heja kobity !:)

Byliśmy dziś na ognisku organizowanym przez szkołę rodzenia, do której chodziliśmy. Ale było fajnie, tyle małych dzieciaków w jednym miejscu :) Pogoda dopisała, mamy w końcu przepiękną wiosenkę w GD :)

Witam nową koleżankę na naszym forum :) Eni pisz dużo, pisz co u Was, skąd jesteście, ile macie ząbków, czy już śmiganie na 2 nóżkach i takie tam :)

Mell przeogroomne gratulacje !!!!!!!!!!!!!!!!!! :-* :-*

i powtórzę za Manią, Kreeeedzia hop hop, gdzie jesteś ???:)

Niuńkę
też nam gdzieś wcięło :(

a i elfiko, wracaj szybciorem do zdrowia !!! :)

dzięku Edytko, teraz znowu sie nafaszerowałam porcją leków i troche mi lepiej ale zimno mam w chałupie jak cholercia.
Palimy sobie w piecu i mam 23 stopnie a mnie trzęsie brrrrrrrr
a pogoda u nas dzisiaj znowu paskudna niby 16 stopni ale słońca nie ma szans zobaczyc, łos wrócił i wysłałam go z Weronika na pól godzinki ,mała musi troche pooddychać a ja dzisiaj sie na spacer nie nadaje. Wiec poszedł bo wyjścia nie miał ;D

elfiuku z doswiadczenia wiem ze tylko cierpliwie tlumaczyc i czekac az zrozumie ::) maludy lubia sprawdzac cierpliwosc rodzicow do granic mozliwosci ::) :p ja czasami wymiekam a i tak jest zawsze na odwrot ja mowie nie a dzieci robia swoje

mania pisze:
elfiuku z doswiadczenia wiem ze tylko cierpliwie tlumaczyc i czekac az zrozumie  ::) maludy lubia sprawdzac cierpliwosc rodzicow do granic mozliwosci  ::) :p ja czasami wymiekam a i tak jest zawsze na odwrot ja mowie nie a dzieci robia swoje

hahhaahhahaah mania, mogłaś chociaż coś ściemnić :p :p 8) 8) 8) 8) 8)

cześć babeczki pozdr, u nas dziś otwarcie największego w PL parku jordanowskiego dla dzieci  :o :o :o wczoraj machnelam foty potem ściągne i Wam wkleje - normalnie szok mówie Wam.
No i polecam MI3 super filmik , a zaraz lecimy na kod ciekawe czy rzeczywiście taka kicha  ::) ::) ::)

coś chciałam.... kurde wiek nie ten.... Kredka babo czyTy już wyjechałaś ??? pOZDR DLA ENI
no tak  ja też chciałam raczka ... Jak my (wodnik i waga) sobie poradzimy z tym naszym lwem ryczącym to ja nie wiem  :p :p :p :p :p

Julka jak zwykle piękna, a jaki ma kapelusz piękny, Edka , skąd masz taki piękny kapelusz ?? (hihihihihihihi  :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:)

reklama
ja zauważyłam ze KUba ma bardzo wybiurczy słuch :p ;) :laugh:..jak coś chce zrobic to żadne "nie wolno" nie dociera...ale jak na czyms bardzo nie zależy to wystarczy ze powiem Kuba czy pogroże palcem a juz odkłada i tak nie robi...no cóz wychodz charakterek
alka2 pisze:
Julka jak zwykle piękna, a jaki ma kapelusz piękny, Edka , skąd masz taki piękny kapelusz ?? (hihihihihihihi :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:)
własnie tez chciałam to napisac :)

Do góry