reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy

elfiko pisze:
Joasia mnie tez gardlo boli a smaka na piwko mam od rana ale sobie odpuszczam przez ten bol gardla.

Edytko idz czym predzej do tego neurologa z Julinka a napewno sie okaze,ze wszystko gra i Julka sie poprostu tak indywidualnie rozwija, Kazdy ma swoje tepo, weronika stala caly czas w miejscu a dopoero jakis miesiac temu oszalala i nadgania teraz w zastraszajacym tempie.
Trzyma kciuki za Was kochana, bedzie dobrze a Ty nie placz bo to napewno nie twoja wina, chodzisz z dzieckiem do lekarza pediatry i to on sie powinien znac na takich rzeczach a nie Ty.
bedzie dobrze, zobaczysz  :-*

dokładnie tak Edytko, nie martw się u Kuby też tak było... Jula juz siedziała a on nawet o tym nie myślał a jak zaczął siadac to i całą reszta się ruszyła..myśle ze może pomóc wizyta u innego rehabilitanta...pomyśl moze o metodzie Wojty . Wiem ze jest ona skierowana przede wszystkim do dzieci z porażeniem ale wielu moich znajomych cwiczyło tą metodą swoje zdrowe dzieci z jakims konkretnym problemem (np. chłpiec w 3 miesiącu miał zaciśniętę piąstki 2 wizyty u reheb. i było po sprawie) . Co do  metody to wiem ze dzieci nie bardzo lubią te cwiczenia ale przynoszą one szybki i b. dobry rezultat...

reklama
Avon jest słaby i trzeba dlugo uzywac w oczekiwaniu na efekty ale ten z Vichy jest super ale  dość drogi

gazelaczek pisze:
czyli jednak namawiacie mnie na vichy? A co sądzicie o L'Orealu? Z serii Perfect Slim. Trochę jednak tańszy niż Vichy. Ach ta kaska  ::)
pracowałam kiedys z gościem , który był przedstawicielem handlowym loreala i mówił ze różnica pomiedzy loreal a vishy (ta sama firmy) polega jedynie na ich promocji i rodzaju dystrybucji (loreal niższa półka od vishy i to sklepowo-drogeryjna a vichy apteki) wiec moze loreal ???

elficzko pójde, pójdę, najszybciej jak to będzie możliwe. :)

Ależ ta moja mała kaszle przez sen :(:(:( dostała tak koło 18 syrop diphergan. Myslicie, że ją obudzić i podać jej jeszcze tego syropku czy niech spi tyle ile się da?

Gazelko L'Oreal ma bardzo dobre kosmetyki więc pewnie ten krem też jest dobry. Ja polecam Vichy bo go przetestowałam i wiem że działa. No ale ma minus- jest dość drogi niestety :(

a co do metody Wojty to wiem ze przynosi efekty bo moja koleżanka robila swojej corce te masaże i mała siedzi a mówili jej ze przez przykurcze mięśniowe może mieć z tym problemy - ale jest to strasznie bolesne dla dziecka

baby ale u mnie zimno w chalupie........moze od tego Kuba ma katar..............?????

nie martw ie tylko najpierw upwenij sie u lekarza co to, pozniej bedziesz sie zastanawiac czyja to wina i sama dojdziesz do wniosku ze niczyja!!!!napewno wszystko bedzie dobrze!!!!!!

elfiko pisze:
pewnie ten gosc co nas teraz czyta to nosi takie samo nazwisko jak ja ale jest plci odmiennej :mad:
kontrola zony to sie nazywa :mad:

fujjjjjjjjjjjjj

AniaSzwarc pisze:
elfiko pisze:
Joasia mnie tez gardlo boli a smaka na piwko mam od rana ale sobie odpuszczam przez ten bol gardla.

Edytko idz czym predzej do tego neurologa z Julinka a napewno sie okaze,ze wszystko gra i Julka sie poprostu tak indywidualnie rozwija, Kazdy ma swoje tepo, weronika stala caly czas w miejscu a dopoero jakis miesiac temu oszalala i nadgania teraz w zastraszajacym tempie.
Trzyma kciuki za Was kochana, bedzie dobrze a Ty nie placz bo to napewno nie twoja wina, chodzisz z dzieckiem do lekarza pediatry i to on sie powinien znac na takich rzeczach a nie Ty.
bedzie dobrze, zobaczysz  :-*

dokładnie tak Edytko, nie martw się u Kuby też tak było... Jula juz siedziała a on nawet o tym nie myślał a jak zaczął siadac to i całą reszta się ruszyła..myśle ze może pomóc wizyta u innego rehabilitanta...pomyśl moze o metodzie Wojty . Wiem ze jest ona skierowana przede wszystkim do dzieci z porażeniem ale wielu moich znajomych cwiczyło tą metodą swoje zdrowe dzieci z jakims konkretnym problemem (np. chłpiec w 3 miesiącu miał zaciśniętę piąstki 2 wizyty u reheb. i było po sprawie) . Co do  metody to wiem ze dzieci nie bardzo lubią te cwiczenia ale przynoszą one szybki i b. dobry rezultat...

Aniu jak się rozpoznaje porażenie? Bo ja już nie wiem co mam myśleć?? Właśnie przewertowałam forum gazety.pl i tam są opisane takie przypadki, że mi się jeży skóra na plecach. Nawet niewłaściwe noszenie dziecka może spowodować uraz górnych kręgów szyjnych i nacisk na mózg a przez to jakieś jego  mikro uszkodzenie i niedotlenienie, które może być potem przyczyną słabego rozwoju ruchowego.
Tak mi się rzuciło na łeb teraz, że może ja Julce zaszkodziłam noszeniem w nosidełku jak była mała. Miała 3,5 miesiąca jak pojechaliśmy z nią do Zakopca i może wtedy ją wytrzęśliśmy za bardzo. Normalnie mam teraz takie filmisko, aż mnie serducho rozbolało !!!!!!!!!!

Dziewczyny mam pytanie do tych ktore karmily  i przestały jak to się odbiło na waszych piersiach jak one wyglądają?
Bo ja jeszcze karmie i już widze że są lekkie zwisy a przed ciążą nosiłam 80 C a teraz to jakieś namioty normalnie chociaż i tak już jest lepiej niz na poczatku.
Czy przetestowałyście jakieś kremy na cycychy jak tak to mi coś  napiszcie

reklama
e_mama pisze:
AniaSzwarc pisze:
elfiko pisze:

bedzie dobrze, zobaczysz :-*

dokładnie tak Edytko, nie martw się u Kuby też tak było... Jula juz siedziała a on nawet o tym nie myślał a jak zaczął siadac to i całą reszta się ruszyła..myśle ze może pomóc wizyta u innego rehabilitanta...pomyśl moze o metodzie Wojty . Wiem ze jest ona skierowana przede wszystkim do dzieci z porażeniem ale wielu moich znajomych cwiczyło tą metodą swoje zdrowe dzieci z jakims konkretnym problemem (np. chłpiec w 3 miesiącu miał zaciśniętę piąstki 2 wizyty u reheb. i było po sprawie) . Co do metody to wiem ze dzieci nie bardzo lubią te cwiczenia ale przynoszą one szybki i b. dobry rezultat...

Aniu jak się rozpoznaje porażenie? Bo ja już nie wiem co mam myśleć?? Właśnie przewertowałam forum gazety.pl i tam są opisane takie przypadki, że mi się jeży skóra na plecach. Nawet niewłaściwe noszenie dziecka może spowodować uraz górnych kręgów szyjnych i nacisk na mózg a przez to jakieś jego mikro uszkodzenie i niedotlenienie, które może być potem przyczyną słabego rozwoju ruchowego.
Tak mi się rzuciło na łeb teraz, że może ja Julce zaszkodziłam noszeniem w nosidełku jak była mała. Miała 3,5 miesiąca jak pojechaliśmy z nią do Zakopca i może wtedy ją wytrzęśliśmy za bardzo. Normalnie mam teraz takie filmisko, aż mnie serducho rozbolało !!!!!!!!!!

ale nie ma co wpadac w panike.............
najwazniejsza teraz to wizyta u lekarza a nie czytanie jakis artukulow............bedzie dobrze, zobaczysz!!!!

Do góry